MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2012 13:02 , de Magdalena Duru

Costi Ioniţă, dezamăgit de atitudinea românilor: „Dacă locul 12 la Eurovision e un dezastru, atunci suntem un popor răutăcios!”

Distribuie

"Am văzut că primul titlu după concursul de la Eurovision  la TV a fost "România - dezastru la Eurovision!". Dezastru sunt ei, pentru că nu știu cum să mai dea în români, ca să aibă parte de audiență. Așa știm să ne apreciem între noi? Noi românii suntem răi și considerăm tot timpul că este necesar să crucificăm pe cineva pentru că nu a câștigat primul loc la un concurs. Ar trebui să știm să mai și pierdem, nu să stăm să numărăm cifre. Nu suntem în primii 10, dar suntem în primii 12!", a spus Costi pentru www.libertatea.ro.
Producătorul muzical îi sfătuiește pe români să nu mai fie dezbinați.
"Dacă nu ne schimbăm atitudinea, nu avem nici o șansă că popor. Suntem prea negativisti  și dezbinați, în timp ce alte națiuni sunt din ce în ce mai unite. Și vă dau un singur exemplu: Marea Britanie, care a fost penultimul loc. Am văzut cu ochii mei cum au venit la el după concurs co-naționali de-ai lui și l-au felicitat. I-au spus "Noi suntem mândri de tine!Nu contează rezultatul!" De aceea ei sunt și vor fi o nație de învingători. Pentru că știu să piardă!

Problema este de fapt în așteptările românilor. S-au așteptat la prea mult și piesa a fost de 12 ori mai jos decât așteptările lor. Dar asta din cauza unor factori care nu au depins de noi. Uitați-vă la Cipru și Grecia, care erau favoritele numărul unu și doi înainte de concurs. Au luat loc sub noi! Suntem peste niște țări cotate mai bine ca noi. Dar dacă noi știm doar să numărăm cifre …

A fost o zi nefastă pentru România. Poate ar trebui să ne gândim să fim mai uniți și să lăsăm răutățile deoparte. Noi am primit foarte multe mesaje de încurajare, după concurs, de peste tot, oameni care au venit să ne felicite personal pentru prestație și pentru faptul că Zaleilah se aude în cluburile și radiourile din țările lor”, a declarat Costi pentru www.libertatea.ro.

„Zaleilah e un hit al Eurovisionului”

Producătorul român spune că piesa „Zaleilah” a devenit hit al concursului Eurovison 2012.
„Piesă prinde este ascultată în toată Europa și sper să prindă și la nivel mondial. Piesa nu a fost aiurea, așa cum zic unii, iar prestația Elenei a fost admirabilă. Dacă piesa nu ar fi fost bună, nu ar fi fost difuzată. Să vă mai spun ceva. Aseară, la petrecerea Eurovision, după concurs, au cântat doar trei trupe: Suedia, Rusia și România. Când au auzit Zaleilah, toată lumea dansa și cânta piesă. Zaleilah este un hit al Eurovisionului. Nu văd de ce nu ne-am bucura pentru asta!„, a spus Costi. Trupa Mandinga s-a clasat sâmbătă noaptea pe locul 12 în finala concursului Eurovision 2012, cu piesa „Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă.
Suedia s-a impus în competiție cu piesa „Euphoria”, interpretată de Loreen, aceasta fiind cea de-a cincea ediţie câştigată de suedezi, de la succesul din 1974 când ABBA a cucerit publicul cu „Waterloo”.
Citește și:

  • EXCLUSIV | Costi Ioniță: „Mandinga merita un loc mai bun! Noi am mers acolo pentru a câștiga”
  • Elena de la Mandinga: „Ne pare rău că nu am reuşit să obținem un loc mai bun pentru România la Eurovision”

.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii