Mergi direct la conținut »
Declarația Andreei Marin înainte de live-ul de la Libertatea. "Am onoarea de a fi gazda unui eveniment unic"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Declarația Andreei Marin înainte de live-ul de la Libertatea. "Am onoarea de a fi gazda unui eveniment unic"

Declarația Andreei Marin înainte de live-ul de la Libertatea. „Am onoarea de a fi gazda unui eveniment unic”

Într-o ediție specială a emisiunii Libertatea LIVE, vedeta de televiziune Andreea Marin va spune poveștile militarilor din echipa Invictus. De la ora 12:00, militarii-eroi vor fi pe stadionul de rugby al clubului Steaua, de unde vor vorbi despre experiențele lor de viață. Înainte de live-ul de la Libertatea, Andreea Marin a transmis un mesaj plin de emoție pe contul său de socializare.

De Dana Aramă,

 „Bună dimineața, prețuiește viața! Astăzi, la ora 12 fix, vă aștept în transmisiune live pe Facebook Libertatea.ro, Revistă Unica și Revista VIVA! , dar și aici, pe contul meu oficial, de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, într-o zi în care balanța ține într-un taler emoția, în celălalt bucuria de a vă aduce vești speciale. Am onoarea de a fi gazda unui eveniment unic în cei 25 de ani de când intru, prin intermediul unui ecran, în casele dvs. E o zi ce are drept protagoniști eroi în adevăratul sens al cuvântului. Atunci când spun “sunt român”, ei o spun cu profundă mândrie, cuvintele le traversează sufletele, sunt acolo, în piept, săpate adânc, parte din ființă. Ei sunt militarii noștri ce merg mai departe în viață cu fruntea sus, chiar dacă, pe timp de pace acasă, ei s-au întors răniți din teatrele de operații din zonele fierbinți ale lumii, precum Afganistan sau Irak, Siria sau din țările afectate de război din Balcani. 

În anul 2014, sub patronajul prințului Harry al Marii Britanii, s-au desfăsurat, la Londra, primele jocuri paralimpice numite Invictus Games. 400 de competitori din 13 tări au deschis acest drum, o olimpiadă ce a atras atenția întregii lumi. Jocurile Invictus au devenit o lecție de viață despre depășirea limitelor, despre curaj, motivație, demnitate, respect, spirit de sacrificiu, despre viața ce merită a fi prețuită, mergând mai departe chiar și după cumpăna cea mai grea.

Militarii răniti sau deveniți invalizi în misiuni din teatrele de operații ale lumii au devenit sportivi paralimpici cu performanțe ce ne uimesc, ne dau curaj, au devenit un exemplu. În 2016, a doua ediție a Jocurilor Invictus avea loc în Statele Unite ale Americii, la Orlando, adunând 500 de militari sportivi paralimpici din 14 tări. 2017 a fost anul în care Armata României a primit invitația de a se alătura tărilor înscrise în competiție la nivel mondial, la a treia ediție, în Canada, la Toronto, de unde echipa noastră s-a întors cu medalii.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

“Invictus Games” cuprinde discipline sportive adaptate, precum : tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziția șezând, înot, baschet și rugby din scaunul cu roțile, golf sau hochei. Militarii care au învins moartea și au avut puterea să meargă mai departe, chiar dacă rănile lor au lăsat urme pentru întreaga viață, au decis să-i inspire și pe alții cu o fortă nebănuită. „Ne-am pierdut un picior, o mână ori lumina zilei, vederea, dar nu ne-am pierdut credința, forța de a împlini lucruri mărețe, demnitatea și spiritul de luptători”, mi-a spus unul dintre eroii ce ne vor reprezenta țara la Invictus Games, în octombrie, în Australia.

Gândul mi-a zburat în urmă, către bunicul meu, veteran de război, pus la pământ de o explozie care i-a frânt sănătatea și a lăsat urme pe viață, dar nu i-a furat totul. L-a adus pe patul de spital, în grija unei infirmiere ce avea să-i rămână aproape încă 60 de ani, bunica mea, și neuitate îmi sunt poveștile de eroism spuse cu modestie la gura sobei de bunul meu, moștenirea de a trece prin viață cu fruntea sus și mândria de a fi român, sădită adânc în sufletul meu.

Armata Română vrea să evacueze în plină iarnă o familie cu opt copii!
Recomandări

Armata Română vrea să evacueze în plină iarnă o familie cu opt copii!

Astăzi, voi avea onoarea să vi-i prezint pe invingătorii României, militarii-eroi, astăzi sportivi paralimpici ce negreșit vor face performantă la Jocurile Invictus ce au loc în curând, la Sydney, în Australia. 15 militari români, sprijiniți și de cotidianul Libertatea și de Fundația Ringier România, vor reprezenta România la competiția sportivă dedicată soldaților răniti în zonele de război.

Vă invit să-i cunoaștem îndeaproape pe acești oameni extraordinari, modele de viață. Jocurile Invictus sunt mult mai mult decât un eveniment sportiv de amploare care va adună anul acesta peste 500 de competitori din 18 țări. Rolul lor este acela de a capta inimi, de a schimaă idei preconcepute și vieți în bine”, a spus Andreea Marin.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

 

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România. Emisiunea Surprize, surprize, pe care a moderat-o ani de zile la Televiziunea Națională s-a bucurat de un imens succes la public. În plan personal, Andreea Marin formează un cuplu, în prezent, cu Adrian Brâncoveanu, consulul României în LibiaAndreea Marin este mama unei fete, Violeta, din căsnicia pe care a avut-o cu celebrul artist Ștefan Bănică Junior.


Citește și: VIDEO / Anda Adam a avut o copilărie… sălbatică: „Făceam varză salteaua părinților!”


 

Close
Închide
  Close