Mergi direct la conținut »
Ela Crăciun, despre cât de gros îmbrăcăm bebelușii iarna. “Acest comportament este greșit“
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Ela Crăciun, despre cât de gros îmbrăcăm bebelușii iarna. “Acest comportament este greșit“

Ela Crăciun, despre cât de gros îmbrăcăm bebelușii iarna. “Acest comportament este greșit“

Este iarnă, frig, iar multe mămici au tendința de a îmbrăca bebelușii cât mai gros atunci când ies la plimbare în aer liber, de teamă ca aceștia să nu răcească. Acest comportament este greșit, spun medicii, iar Ela Crăciun a întrebat specialiștii cum este corect să procedeze fiecare părinte pentru a nu afecta sănătatea celui mic.

Ela Crăciun a aflat astfel informații foarte interesante și utile, pe care le-a inclus într-un nou articol postat pe blogul ei. „De foarte multe ori văd pe stradă copii atât de înfofoliți că abia li se mai văd ochișorii sau abia se mișcă, atunci când e vorba deja de copiii mai măricei. Observ că multe mămici consideră că mai mult e mai bine, când, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa.

O să vă povestesc și cum procedez eu, însă înainte de asta am vrut să vă împărtășesc și părerea specialistului:

Cum îmbrăcăm bebelușii?

Nu îi îmbrăcăm foarte gros. Cu cât un copil este îmbrăcat mai mult, cu atât va transpira și va răci. Iar în casă nu facem foarte cald, 20-21 de grade sunt suficiente. Asta e valabil și când răcim. Cu cât facem temperatura mai puternică, cu atât vom usca mucozitățile și infecția respiratorie va evolua. Deci nu punem două căciuli, un fular la gură, o vestuță în casă.

Și afară?

Nici afară nu ne îmbrăcăm excesiv de gros, pentru că un copil preșcolar (copii de vârsta mai mică) este un copil care aleargă și se joacă, iar în momentul în care alergi, produci căldură. Când e vorba de bebeluș, dacă îl ținem în cărucior îl îmbrăcăm cu o idee mai gros decât pe noi, pentru că în cărucior ei nu se mișcă și nu produc atâta căldură ca mama care împinge căruțul”, a scris Ela Crăciun pe contul de socializare.

Citește și

Pe urmele tatălui: fetița de doi ani a Andreei Bălan s-a cerut pe scena teatrului! Ella pare să-și fi ales cariera

 

 

Close
Închide
  Close