Ellie White a dat startul unei campanii de informare asupra efectelor periculoase pe care stresul cotidian le poate avea asupra sănătăţii fiecăruia dintre noi, în special asupra funcţionarii corecte a inimii. Vedeta a început acest demers, după ce ea însăşi s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, din cauza tensiunilor acumulate peste zi şi a oboselii. În plus, una din prietenele ei apropiate a intrat în depresie adâncă pe fond de stres şi a ajuns de nerecunoscut.
Ellie White a consultat medici cardiologi, s-a documentat citind cărţi de psihologie şi Kabbalah şi trage acum un semnal de alarmă informând publicul despre pericolul pe care îl reprezintă stresul cotidian, din diverse motive, asupra sănătăţii inimii.
Special pentru noul număr al revistei Tonică, pe a cărei coperta apare, artista povesteşte momentele delicate prin care a trecut în ultima perioada.
„Am rămas şocată când o prietenă apropiată a ajuns de nerecunoscut în urmă unei depresii făcute pe fond de stres. Schimbarea a fost bruscă şi a fost cauzată de nişte necazuri la serviciu completate cu nemulţumiri din viaţă privată.
Atunci am realizat că este atât de greu să te îmbolnăveşti sau să îţi pierzi pur şi simplu minţile în ziua de astăzi. Echilibrul în viaţă este o stare greu de obţinut, dar şi mai greu de menţinut.
Apoi, am aflat de la specialişti că stresul este catalogat aproape o adevărată epidemie afectând sănătatea şi provocând inclusiv boli de inima. Ţineţi cont că stresul necontrolat şi nervii nu duc la nimic constructiv, ci doar te consumă, puţin câte puţin.
Trebuie să cunoaştem efectele periculoase ale stresului, să învăţăm să ne ţinem sănătatea şi relaţiile interumane departe de aceste pericole. Să învăţăm să ne detaşăm, să punem preţ pe aspectele care ne pot face fiecare zi mai frumoasă, acelea care ne încarcă de energie pentru a ne hrăni trupul şi mintea astfel încât să fim din ce în ce mai puternici atunci când, poate, inevitabil, ne vom confruntă cu situaţii stresante în viaţă noastră. Trebuie exerciţiu psihologic iar fiecare să aibă convingerea că toate problemele, infiderent de natura lor, se vor rezolva”, a declarat Ellie White pentru revista Tonica.
Specialiştii confirmă efectele negative ale stresului.
„Situaţiile stresante de zi cu zi, chiar mărunte, cresc major riscul de boli cardiovasculare. Emoţiile negative precum mania, ostilitatea, stresul, anxietatea, depresia puternică, îngrijorarea prelungită excesivă, sunt factori de risc importanţi în declanşarea şi/sau agravarea afecţiunilor cardiovasculare. Rememorarea amintirilor negative declansaza stres mental, ceea ce influenţează sistemul cardiovascular pe termen lung.
Acest tipar emoţional negativ generează o stare inflamatorie şi eliberarea hormonilor de stres – incluzând adrenalină şi cortisolul, care cresc ritmul respiraţiei, numărul de bătăi cardiace pe minut, presiunea sângelui. Deşi răspunsul la stres mobilizează organismul în situaţii de urgenţă, repetarea şi permanentizarea acestui tipar reactional este dăunătoare, cu efect cardiotoxic, deteriorând inima şi sistemul cardiovascular, accelerând procesul aterosclerozei, afecţiune care implică depuneri de lipide (grăsimi) pe pereţii arterelor din corp, ceea ce duce, datorită scăderii în diametru a vaselor, la mărirea tensiunii arteriale, la hipoirigare a organelor din aval cu suferinţă viscerală, la un efort mărit al inimii care este în fapt forţată să lupte cu un baraj mai ridicat de presiune decât cel normal, implicit îngroşarea pereţilor inimii şi instalarea diverselor forme de cardiopatii”, declara Lidia Drăghici-Martinaş, medic specialist cardiolog.
Ellie White recomandă să apelăm zilnic la echilibru şi la modalităţi de a combate stresul.
„În urma unor seminarii de Kabbalah am ajuns la concluzia că trebuie să fii bine pe interior pentru că acest lucru să se vadă şi la exterior. Dacă eşti încărcat de ura, nervi, frustrări, toate acestea vor avea grave repercusiuni asupra sănătăţii. Trebuie să găsim mijloacele necesare pentru a ne relaxa în condiţii de stres. Yoga, sport, muzică, meditaţie, o ora de linişte doar cu noi înşine, rugăciune, alimentaţie sănătoasă. Posibilităţile sunt multiple”, a adăugat artista pentru revista Tonica.

Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
PARTENERI - GSP.RO
Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
PARTENERI - PLAYTECH
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
HOROSCOP
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
Știrileprotv.ro
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii
Telekomsport
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii