În urma descinderilor de la sfârşitul lunii mai, oamenii legii au descoperit că produsele furate din hipermarketuri erau vândute la negru mai multor restaurante, carmangerii, dar şi către persoane fizice. La mijloc ar fi vorba despre evaziune fiscală cu carne de vită, în sensul că şoferii păstrau în mod ilegal 25% din cantitatea de carne pe care o aveau de livrat şi o vindeau la negru, în diverse restaurante şi magazine. În urma anchetei au fost arestate cinci persoane şi cercetarea a fost extinsă inclusiv asupra clienţilor care cumpărau, fără acte, carnea furată. În acest mod, ofiţerii specializaţi în investigarea fraudelor au descoperit că 3% din marfă a fost achiziţionată de reprezentanţii restaurantului “La mişto”, actualul “Taverna”, al lui Florin Călinescu, situat în sectorul 4 al Capitalei.
Prejudiciul total în acest caz este estimat la 1,4 milioane de euro. Anchetatorii susţin că suspecţii ar făceau parte dintr-o reţea de evazionişti. Procurorii au audiat până în prezent 15 persoane în acest dosar, oamenii legii confiscând trei tone de carne de vită depozitată în casa unuia dintre suspecţi, în localitatea ilfoveană Popeşti- Leordeni.
Localul actorului e plin de microbişti
Contactat telefonic de reporterii ziarului Libertatea, Florin Călinescu părea foarte relaxat: “Un patron comandă, nu se ocupă de achiziţionarea de mărfuri, angajaţii fac acest lucru, se ocupă să aducă cele mai bune produse ca restaurantul să aibă clientelă. Nu ştiu nimic despre ce-mi povestiţi, pe mine nu m-a chemat Poliţia, nu ştiu de unde se aducea marfa, dacă factura este în regulă şi are etichetă nu stă nimeni să verifice provenienţa, important este să fie proaspătă. Nu am avut niciodată reclamaţii, avem clienţi, vă spun sincer că pe la restaurant mai trec o dată pe lună, ca să mănânc papanaşi. Orice patron are directori de marketing, şef de sală, bucătarşef, om pe achiziţii, deci o mulţime de angajaţi”, ne-a declarat Florin Călinescu
. Fostul restaurant “La mişto” şi-a schimbat de ceva ani denumirea în “Taverna lui Florin Călinescu,” e aranjat în stil englezesc şi pare un loc ideal pentru microbişti. Actorul figurează doar cu numele, în prezent el ocupându- se, de la A la Z, de noul restaurant situat în zona Piaţa Presei.