De Cristian Burcioiu,

După o zi şi o noapte în care a fost depus la Cercul Militar Naţional, sicriul cu trupul lui Sergiu Nicolaescu, purtat pe braţe până la maşina mortuară de şase militari, a luat ieri dimineaţă drumul Crematoriului Vitan- Bârzeşti. Câteva zeci de minute mai târziu, cortegiul funerar intra, la cererea soţiei, pe uşa din dos a crematoriului, deschis ieri în mod special pentru ceremonialul de incinerare a regizorului şi transformat într-o veritabilă fortăreaţă. Zeci de agenţi de pază au fost “plantaţi” lângă gardurile exterioare, ca şi cum cineva ar fi vrut să pătrundă în incintă forţând intrările, iar interiorul clădirii a fost ocupat de 15 bodyguarzi aduşi de soţia lui Sergiu Nicolaescu. Aceştia din urmă au lăsat să se înţeleagă că sunt de la SPP şi le-au cerut puţinilor angajaţi care se aflau în clădire să le înmâneze, pe perioada desfăşurării ceremoniei funerare, telefoanele mobile, ca să nu existe posibilitatea fotografierii ori filmării tristului eveniment. “Încă de dimineaţă ne-am dus acolo, vreo 15 agenţi. Aşa cum ne-a cerut familia, am păzit intrările şi ne-am asigurat că nu intră cine nu trebuie. Ca să evităm anumite suspiciuni, le-am cerut tuturor angajaţilor să renunţe la telefoanele mobile. Leam zis ori să ni le dea, ori să le închidă undeva până se termină treaba. Ne-au ascultat”, ne-a mărturisit unul dintre bodyguarzi.
După ce s-au asigurat că totul e în regulă, bodyguarzii au dat OK-ul pentru începerea ceremoniei, pe care a deschis-o Ion Iliescu. Timp de câteva minute, fostul preşedinte a vorbit despre Sergiu Nicolaescu ca despre un om bun, un creator. După ce a mai luat cuvântul un coleg de breaslă de-al regizorului, întreaga asistenţă a rostit “Tatăl nostru”, apoi, în aplauze, sicriul a fost coborât unde sunt cuptoarele. Acolo, la subsol, asistenţa nu a mai avut acces. Doar Dana, văduva lui Sergiu Nicolaescu, a mers, însoţită de cei 15 bodyguarzi, şi a zăbovit în jur de un sfert de oră, după care a părăsit crematoriul şi a plecat spre casă, alături de apropiaţii ei. La cererea rudelor, Sergiu Nicolaescu a fost incinerat cu tot cu sicriul din mahon, care, susţin surse apropiate familiei, a costat în jur de 5.000 de lei.
Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, nu a participat la ceremonia funerară, pentru că e bolnavă şi nu se poate deplasa.
fotografii: Dan Bistrițeanu

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută