MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/Femeia care i-a schimbat traiectoria în viață lui Mihai Petre: “Mama aproape că m-a dus cu forța la dans!”

Distribuie

Mihai Petre este unul dintre cei mai apreciați coregrafi autohtoni, are propria școală de dans și face bani dintr-o pasiune pe care ulterior a transformat-o în meserie. Femeia care i-a schimbat traiectoria în viață a fost însă mama lui.

Mihai Petre a ajuns să facă dans nu din plăcere, ci mai mult obligat-forțat. Cea care a intuit potențialul lui artistic a fost mama sa, care a făcut tot posibilul ca fiul său să ajungă într-o sală de dans.

Am început la 12 ani, destul de târziu, mama m-a îndreptat spre dans.  Aproape că m-a dus cu forța, pentru că făceam karate și nu prea îmi plăcea ideea de dans. Dar pentru că programul de la școală nu mai îmi permitea să merg la karate și trebuia să fac ceva cu energia mea, mama a insistat să merg la dans și bine a făcut! Căci iată, tot ce am în viața  asta, practic a izvorât de acolo, de la dansul de performanță și de la dans în general, pe care îl iubesc. E o formă de comunicare fantastică, care aduce oamenii împreună și care îi bucură”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Petre.

Acesta recunoaște că părinții săi au făcut economii pentru ca el să își poată urma pasiunea. Fără să își dea seama, copilul Mihai Petre a fost rapid atras de acest domeniu în care a ajuns să facă performanță. Era obsedat să aibă pantofi de dans noi, perfecți, în care să se simtă confortabil. Când a început să câștige bani, îi investea în lecții și costume. Ulterior, și-a deschis propria școală și pregătește alături de  soția lui, Elwira, dansatori profesioniști.

Cea mai mare bucurie a unui om este să-și exercite pasiunea , să și-o urmeze și dacă ajunge să și trăiască din asta, mi se pare că are o viață fericită. Iar eu sunt recunoscător pentru asta”, a sublinit celebrul coregraf.

Fiica lui merge la balet și patinaj

Mihai Petre și Elwira au o fetiță, Catinca, în vârstă de 5 ani. Cei doi au familiarizat-o cu arta dansului, însă micuța nu e atrasă momentan de domeniul în care activează părinții săi.

La dans încă nu a venit, vine de multe ori cu noi la sală, vede școala de dans, merge la concursuri când mergem cu elevii noștri, însă nu, ea merge la balet și la patinaj, atât deocamdată”, a precizat Mihai Petre. Atât el, cât și soția, își doresc o familie mare, însă până la apariția unui nou copil în viața lor, îi dedică tot timpul Catincăi.

E foarte frumoasă viața mea, sunt recunoscător că am o familie frumoasă, am prieteni, am norocul să interacționez cu oameni care au o energie bună, fac ce îmi place, mă consider super norocos. Sunt topit după Catinca. Încercăm să avem niște reguli pe care eu și Elwira le considerăm benefice pentru ea, însă îi dăm și foarte multă libertate și dragoste, pentru că toți copiii au nevoie de dragoste și de joacă în primul rând”, a conchis Mihai Petre.

Citeste si: Mihai Petre a făcut anunțul. El și soția se pregătesc pentru al doilea copil

 

 

Citește mai multe despre mihai petre pe Libertatea.

Comentarii