Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/Soarta teribilă a solistei Gigi Marga, o legendă a muzicii românești. Autoritățile au internat-o într-un azil din New York
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > EXCLUSIV/Soarta teribilă a solistei Gigi Marga, o legendă a muzicii românești. Autoritățile au internat-o într-un azil din New York

EXCLUSIV/Soarta teribilă a solistei Gigi Marga, o legendă a muzicii românești. Autoritățile au internat-o într-un azil din New York

Din păcate veștile despre soarta marii artiste Gigi Marga, cântăreață care a încântat multe generații de români, nu sunt tocmai bune. La aproape 89 de ani solista a fost găsită mai mult moartă decât vie, în condiții inumane, aproape imobilizată, în apartamentul în care locuia cu chirie în Woodside, New York.

De Florian Gheorghe,

Gigi Marga e un nume folosit și astăzi, de mii de români. Ori ca apelativ, ori răspuns ironic și asta pentru că rezonanța l-a recomandat să intre ușor în folclor. Probabil că  mulți dintre cei mai tineri nu știu că Gigi Marga a fost și este o mare artistă a României, chiar dacă acesta trăiește de 32 de ani în Statele Unite.

Doamna Marga locuia alături de o prietenă, americancă, la fel de în vârstă ca ea. În ultimele două săptămâni, celor două femei le-a fost aproape imposibil să se mai descurce, iar starea lor a început să se degradeze. Ajunseseră în stadiul în care nu se mai puteau îngriji nici de ele, nici de animalele lor de companie. Alertați de faptul că nu mai răspunde la telefon, prieteni ai artistei Gigi Marga (în fotografie alături de artistul de origine română George Rotaru) au vizitat-o și au preîntâmpinat  o tragedie, condițiile de trai ale bătrânelor fiind greu de imaginat.

Din fericire, autoritățile au luat măsuri și au transferat-o într-un centru de îngrijire pentru bătrâni întreținut de stat. Se pare că veterana solistă nu mai are pe nimeni peste Ocean, în afara unui nepot, despre care cei ce o cunosc pe bătrână spun că nu a a părut vreodată interesant de artistă.

Gigi Marga a ajuns într-un azil din New York. A fost salvată de la moarte de autorități!

Românca ce a lăsat o lungă și prodigioasă carieră în țară, Gigi Marga, locuia cu chirie la New York după ce și-a pierdut casa din Florida, revândută de bancă în contul neplății unui credit. Viața celei pe care artiștii români din garda veche și-o amintesc energică și mereu veselă a luat o altă turnură, una apropiată depresiei, după ce a fost nevoită să abandoneze, în urmă cu trei ani, lunga sa carieră muzicală. Și-ar fi dorit să mai cânte însă, SUA, patria muzicii, duce lipsă de tarafuri ori formații de acompaniament românești iar, după o carieră muzicală de peste șase decenii (Gigi Marga a intrat în istoria muzicală românească încă din anii 60, când a lansat succesul ”Parfumul florilor de crin”), artista a refuzat să cânte pe negative.

Gigi Marga a intrat în depresie pentru că nu a mai avut formație de acompaniament! A refuzat să cânte pe negativ

Practic, starea solistei – vedetă a României din perioada programelor de televiziune alb-negru – s-a înrăutățit de când nu a mai avut cu cine să cânte.

Gigi Marga s-a născut la București în 1929 și a debutat în Corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, apoi a cântat în corul Filarmonicii „George Enescu”. În Statele Unite a ajuns cu un turneu, în 1986. Refuzul autorităților române din acea vreme de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a grăbit căsătoria sa, ce s-a întâmplat un an mai târziu, astfel devenind cetățean american. „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred” sunt melodii ce au făcut-o pe Gigi Marga o solistă de legendă.

 

CITESTE SIVIDEO/Marian Drăgulescu s-ar ”antrena” pentru Olimpiadă și-n reality-show-uri! ”E o experiență frumoasă, mai faci și altceva”

 

Close
Închide
  Close