Mergi direct la conținut »
Experiența care a marcat-o pe Amalia Enache: "Într-una dintre stații, am auzit un copil ce cânta românește... Ce s-o fi ales de soarta lui"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Experiența care a marcat-o pe Amalia Enache: "Într-una dintre stații, am auzit un copil ce cânta românește... Ce s-o fi ales de soarta lui"

Experiența care a marcat-o pe Amalia Enache: „Într-una dintre stații, am auzit un copil ce cânta românește… Ce s-o fi ales de soarta lui”

Prezentatoarea de televiziune Amalia Enache și-a amintit de una dintre experiențele care au marcat-o, atunci când a întâlnit un copil român care cânta la metroul parizian.

De Dana Aramă,

Amalia Enache, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Pro TV, a avut parte de o experiență care a marcat-o la metroul parizian, în urmă cu mulți ani.

Despre aceasta și-a amintit vedeta în cadrul unui interviu pentru life.ro.

„Am avut mereu o sensibilitate faţă de copiii necăjiţi, vulnerabili, în suferinţă. Mă doare tristeţea copiilor abandonaţi, iar neputinţă lor m-a făcut să vreau să am eu cumva o putere să-i protejez, să acţionez.

Îmi amintesc de o experinţă de la începuturile mele ca jurnalist Pro Tv, când realizam reportajele cu români de succes şi pe care le difuzăm pe 1 decembrie. Eram în metrou, în drum spre un medic român ce avea un cabinet în centrul capitalei Franţei şi o carieră de succes. Urma să filmăm împreună.

Într-una dintre staţii, am auzit un copil ce cânta româneşte. Am hotărît să cobor, să aflu ce e cu el. Evident, nu era o poveste „de succes”. Copilul era sclipitor, avea rezultate foarte bune la şcoală, dar ai lui îl luaseră la muncă în Franţa.

Puştiul avea o volubilitate şi o veselie pe care copiii reuşesc cumva să o păstreze în ciuda problemelor în care se zbat.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

L-am întrebat dacă îi place Parisul. Mi-a răspuns cu faţa gravă: „Credeţi că văd altceva în afară de gura asta de metrou?!”.

Şi a arătat spre tunelul întunecat. Reportajul cu el a fost unul dintre cele mai bune şi memorabile din acel an. Iar eu încă mă gândesc, la vreo 15 ani distanţă, ce s-o fi ales de soarta lui”, a povestit Amalia Enache.


Citește și: Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. „Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august”


 

Close
Închide
  Close