Mergi direct la conținut »
Experiența care a marcat-o pe Amalia Enache: "Într-una dintre stații, am auzit un copil ce cânta românește... Ce s-o fi ales de soarta lui"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Experiența care a marcat-o pe Amalia Enache: "Într-una dintre stații, am auzit un copil ce cânta românește... Ce s-o fi ales de soarta lui"

Experiența care a marcat-o pe Amalia Enache: „Într-una dintre stații, am auzit un copil ce cânta românește… Ce s-o fi ales de soarta lui”

Prezentatoarea de televiziune Amalia Enache și-a amintit de una dintre experiențele care au marcat-o, atunci când a întâlnit un copil român care cânta la metroul parizian.

De Dana Aramă,

Amalia Enache, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Pro TV, a avut parte de o experiență care a marcat-o la metroul parizian, în urmă cu mulți ani.

Despre aceasta și-a amintit vedeta în cadrul unui interviu pentru life.ro.

„Am avut mereu o sensibilitate faţă de copiii necăjiţi, vulnerabili, în suferinţă. Mă doare tristeţea copiilor abandonaţi, iar neputinţă lor m-a făcut să vreau să am eu cumva o putere să-i protejez, să acţionez.

Îmi amintesc de o experinţă de la începuturile mele ca jurnalist Pro Tv, când realizam reportajele cu români de succes şi pe care le difuzăm pe 1 decembrie. Eram în metrou, în drum spre un medic român ce avea un cabinet în centrul capitalei Franţei şi o carieră de succes. Urma să filmăm împreună.

Într-una dintre staţii, am auzit un copil ce cânta româneşte. Am hotărît să cobor, să aflu ce e cu el. Evident, nu era o poveste „de succes”. Copilul era sclipitor, avea rezultate foarte bune la şcoală, dar ai lui îl luaseră la muncă în Franţa.

Puştiul avea o volubilitate şi o veselie pe care copiii reuşesc cumva să o păstreze în ciuda problemelor în care se zbat.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

L-am întrebat dacă îi place Parisul. Mi-a răspuns cu faţa gravă: „Credeţi că văd altceva în afară de gura asta de metrou?!”.

Şi a arătat spre tunelul întunecat. Reportajul cu el a fost unul dintre cele mai bune şi memorabile din acel an. Iar eu încă mă gândesc, la vreo 15 ani distanţă, ce s-o fi ales de soarta lui”, a povestit Amalia Enache.


Citește și: Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. „Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august”


 

Close
Închide
  Close