Mergi direct la conținut »
Făcut celebru de “Liceenii”, Mihai Constantin a intrat greu în distribuția filmului cu adolescenți. “Nu dădea semne că ar avea talent”
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Făcut celebru de “Liceenii”, Mihai Constantin a intrat greu în distribuția filmului cu adolescenți. “Nu dădea semne că ar avea talent”

Făcut celebru de “Liceenii”, Mihai Constantin a intrat greu în distribuția filmului cu adolescenți. “Nu dădea semne că ar avea talent”

Film-cult și poate cea mai îndrăgită producție de pe vremea comuniștilor, “Liceenii” i-a făcut celebri pe puștii aleși în rolurile principale - Ștefan Bănică jr, Oana Sîrbu, Mihai Constantin și Cesonia Postelnicu. Mihai este azi unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național București. Dar la debut a-ntâmpinat ceva obstacole.

De Ana Maria Păsat,

 La 54 de ani și cu un CV impresionant, în care se regăsesc zeci de roluri interpretate magistral, lui Mihai Constantin nu i se poate contesta talentul. La început însă, când încerca să-și potrivească timid pașii cu ai marilor actori, ca să poată intra în lumea lor, au fost oameni care nu l-au simțit potrivit pentru actorie. Și chiar au încercat să-i taie aripile. Asta, deși tatăl lui, George Constantin, și mătușa, Tamara Buciuceanu, erau deja consacrați în teatru și film.

Făcut celebru de “Liceenii”, Mihai Constantin a intrat greu în distribuția filmului

Mihai Constantin nu a profitat de faptul că avea rude celebre

“Mihai nu dădea semne că ar avea talent actoricesc. Era foarte retras și rușinos. Și prefera mai degrabă să meargă la operă, împreună cu mama lui, decât cu tatăl, la teatru. După ce a intrat la Teatru, a vrut să se descurce pe cont propri. A mers la toate castingurile, ca toți ceilalți colegi ai săi”, ne-a povestit o persoană apropiată acestuia.

Retras și rușinos l-au simțit și cei care au pus cap la cap distribuția filmului “Liceenii”. Mihai, care l-a interpretat pe Ionică, n-a luat rolul din prima. El a trebuit să treacă prin mai multe probe până să convingă că ar putea face față provocării și să primească OK-ul de a face echipă cu Ștefan Bănică și Oana Sîrbu. 

Ionică l-a făcut celebru la terase și i-a adus bere gratis

După lansarea filmului “Liceenii”, Mihai Constantin s-a trezit celebru peste noapte. Lumea a-nceput să-l strige Ionică pe stradă. Iar patronul terasei unde obișnuia să iasă la o băută cu colegii a decis să-i ofere berea gratis.

Azi, Mihai Constatin joacă la TNB în “Livada de vișini”, “Orchestra Titanic”, “Regele Lear”, “Revizorul” și “Scrisoarea”. A apărut, până acum, în peste 20 de fime. A avut 10 roluri în piese sau seriale TV, a făcut teatru radiofonic și a mai jucat pe scenele de la Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național din Craiova, Teatrul Municipal din Ploiești și Teatrul Giulești.

În 1994 a luat premiul UNITER la categoria “Cel mai bun actor al anului”, pentru rolul Leontes din “Poveste de iarnă” de William Shakespeare.

Anul trecut, în septembrie, și fiul său, Matei Constantin, a fost admis la Facultatea de Teatru, devenind, astfel, al treilea pe linie masculină din familie care alege actoria.

CITEȘTE ȘI:

Mesajul Papei Francisc către jurnaliștii care l-au însoțit în avion

Close
Închide
  Close