De Denisa Macovei,

O ciorbă fierbinte sau un ceai aburind, să se încălzească după o plimbare la -15 grade, pe timp de iarnă? Nu are voie! Cosmin Tudoran are mare grijă ce temperatură au mâncărurile și băuturile consumate, fiindcă dacă se arde la limbă, e scos din „circuit” o zi, două! La fel, acordă mare atenție felului în care sunt gătite mâncărurile și are grijă să bea doar băuturi de calitate, ca să nu-și vicieze gustul, pe care contează 100% în meseria lui.

„Consum doar lucruri foarte bine făcute, beau doar ce știu că e făcut cu pasiune și dăruire. Trebuie să fiu atent ce consum”, ne-a mărturisit fostul cântăreț din Ca$$a Loco, actualmente jurat la „MasterChef” și specialist în vinuri.

Cosmin e degustător autorizat și spune că, de când s-a apucat de treaba asta și a trecut prin reconversie profesională, și-a antrenat nu doar limba și papilele gustative pentru noi gusturi și senzații, ci și mintea, pentru a reda prin cuvinte cele simțite.

„Sunt membrul al Asociației Degustătorilor autorizați din România, iar președintele nostru, Dan Boboc, spune în felul următor: noi, senzorialiștii, mirosim, adulmecăm, gustăm, analizăm și după aceea oferim senzațiile, percepțiile, prin cuvinte, oamenilor care nu sunt formați în domeniu, ca să le înțeleagă și să-și poată închipui gustul. Dacă eu îți vorbesc acum despre gustul unei căpșune proaspete, care miroase a magiunul ăla pe care bunica îl făcea, cu arome de vanilină, cu puțin dulce, tu încep să salivezi și ai mânca un kilogram de căpșune”, ne-a explicat Cosmin.

VIDEO: Bogdan Sorocan/ FOTO: Dumitru Angelescu

Citeşte şi:

EXCLUSIV | „A fost condamnat și internat într-un stabiliment psihiatric după ce a hărțuit femei!”. O fostă logodnică a criminalului olandez a vorbit cu Libertatea

Au legat termopanele cu lanțuri și au plecat! S-au speriat după ce presa a scris despre „tunul” de 13 milioane de euro dat la Primăria Sector 5 pentru blocuri

Localnicii din Gura Șuții o descriu ca pe un copil-model pe fetița ucisă la ei în sat. „Mihaela le zicea tuturor «Săru’mâna»”

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor