Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

În lipsa spectacolelor la teatru, Marius Florea Vizante a inventat un personaj nou. “Dorin Zidaru își dă și el cu părerea așa, ca un… zidar”

În perioada de autoizolare, rămas fără spectacolele la teatru, actorul Marius Florea Vizante s-a gândit să dea viață unui personaj. Inspirat de postările românilor de pe site-urile de socializare, unde toți își dau cu părerea pe diferite teme deși nu au pregătirea necesară, Vizante a creat fix o tipologie asemănătoare. Astfel s-a născut “Dorin Zidaru”.

De Denisa Macovei,

Dacă la început a fost o joacă, încercând să nu stea departe de ceea ce îi place să facă cel mai mult, adică de teatru, Florea Vizante a creat o pagină nouă de Facebook și, fără să spună cine este în spatele lui Dorin Zidaru, a început să posteze filmulețe cu diferite teme. Cum “marfa” îi venea din belșug, actorul a continuat, iar acum are o întreagă comunitate care-l urmărește.

“Am inventat o pagină nouă de Facebook, unde am dat viață unui personaj. Dorin Zidaru îl cheamă. Am avut grijă să nu dau foarte multe informații despre cine se ascunde în spatele acestui personaj. Acest Dorin Zidaru își dă și el cu părerea așa, ca un zidar. Surpriza este că foarte multă lume a interacționat cu acest zidar. Deci nu s-au prins că în spate se află un actor care face o satiră sau așa ceva. Mi-a plăcut atât de mult chestia asta încât ce fac nou este că trăiesc câteva ore pe zi în carapacea altui om. Nici teatrul nu-mi oferă chestia asta”, a povestit Marius Florea Vizante.

Pe lângă cei care se amuză de postările lui și înțeleg că este vorba de o satiră, mai sunt și persoane care îi critică aparițiile. “Lumea interacționează cu el și îmi dau comentarii și mesaje. Dar haios și trist în același timp este faptul că cei care mă apostrofează cu «analfabetule», «hai că nici nu știi să te exprimi», «nu știi să scrii», dar ei scriu cu niște greșeli înfiorătoare. E haios, dar e și trist. Pe urmă mai sunt unii care se supără de-a dreptul, care-l înjură pe Dorin ăsta. Ăia care sunt așa agresivi de fapt se cam recunosc pe ei înșiși și nu le convine”, a mai povestit amuzat actorul la emisiunea online a lui Pavel Bartoș.

Close
Închide
  Close