Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Suceava i-a recomandat directorului ansamblului să respecte legea şi să-i concedieze pe soliştii vocali pensionaţi care au contracte de prestări servicii cu această instituţie. Numai că singura persoană vizată era nimeni alta decât Laura Lavric, solista fiind informată, zilele trecute, că nu mai este nevoie de serviciile ei.
Interpreta este acum foc şi pară pe preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, pe care îl acuză că pătează tradiţia Bucovinei: “Să nu credeţi că veneam la ansamblu pentru salariul de 1.700 de lei. Pentru aceşti bani nu merg să cânt nici măcar o jumătate de oră la un spectacol. Mă deranjează însă acest om care se află la conducerea judeţului şi care dă cu bâta în artişti şi în tradiţia din Bucovina”, ne-a spus artista.

Sofia Vicoveanca, păstrată la BotoşaniLaura Lavric, exclusă din Ansamblul Ciprian Porumbescu, pe motiv că e pensionară

Situaţia e cu totul alta în judeţul vecin, unde Sofia Vicoveanca (foto), aflată şi ea la pensie, are în continuare un contract încheiat cu Ansamblul Rapsozii Botoşanilor. “Noi avem un contract cu Sofia Vicoveanca şi este perfect legal. Am vorbit şi în ţară şi peste tot este la fel, numai la Suceava, nu. Cred că cei de acolo au ceva cu Laura Lavric, altfel nu înţeleg de ce nu se poate”, a precizat Ioan Cobâlă, dirijorul Ansamblului Rapsozii Botoşanilor.

Urmărește-ne pe Google News