Mergi direct la conținut »
VIDEO EXCLUSIV/Liliana Petrișor, povestea cutremurătoare a unei învingătoare. A fost campioană balcanică, a ajuns om al străzii, dar a avut puterea să se ridice și s-a întors în competiții
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO EXCLUSIV/Liliana Petrișor, povestea cutremurătoare a unei învingătoare. A fost campioană balcanică, a ajuns om al străzii, dar a avut puterea să se ridice și s-a întors în competiții

VIDEO EXCLUSIV/Liliana Petrișor, povestea cutremurătoare a unei învingătoare. A fost campioană balcanică, a ajuns om al străzii, dar a avut puterea să se ridice și s-a întors în competiții

Liliana Petrișor, campioana absolută la jocuri de billiard a României până în 2012, pe care reporterii noștri au cules-o din stradă, abandonată și bolnavă, ascunzându-și suferința într-o cutie de carton de la Gara de Nord, a făcut înconjurul țării.

De Florian Gheorghe,

La trei ani de când cea care a coborât de pe podiumul premianților (în 2012 a devenit campionă balcanică), direct jos, desculță, în gerul ierii, unde-și aștepta sfârșitul resemnată, lucrurile s-au schimbat fundamental. Ca mulțumire pentru toți cei ce au crezut în ea și talentul său, pentru cei care au venit în sprijinul semnalului de alarmă dat de Libertatea, Lili are un cadou. Muncește intens pentru a întoarce șansa primită: s-a întors la competițiile care au consacrat-o.

 

Recuperată medical, după trei ani de tratament și îngrijire la centru social bucureștean Concordia, care i-a fost cămin și unde acum lucrează, venind la rândul său în ajutorul celor ce au trecut prin drame similare, Liliana Petrișor a scăpat de hadicapul locomor dobândit după o tentativă de suicid.

Căci, din dragoste pentru billiard, încercând să protesteze împotriva demolării clubului unde s-a format ca sportivă și care i-a fost casă (acolo urma să se facă un restaurant), s-a aruncat de pe clădirea acestuia, dar a supraviețuit ca printr-un miracol. S-a ales, însă, cu ambele picioare rupte, de la genunchi la glezne. Odată cu internarea în spital, liliana a mai primit o lovitură: a aflat că suferă de o boală necruțătoare. Și încă una. Moartea tatălui său, care a survenit imediat după ce a aflat cumplitul  diagnostic. Viața i-a devenit un haos. Dar, a încercat să lupte. Pentru o vreme și-a găsit de lucru într-o piață publică unde a cărat legume și fructe, în ciuda handicapului locomotor căpătat.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

Însă condițiile din casa unde locuia, mai precis igrasia și neputința fizică de a repara ceva au avut ca urmare internarea sa în stare gravă la Institutul de Pneumofiziologie ”Marius Nasta”. Și-apoi a ajuns stradă. Fără să se drogheze, să bea ori să fumeze, a trăit la Gara de Nord, la mila trecătorilor, mai mult de un an până când a ajuns, grație apelului ziarului nostru, la căminul ce a ajutat-o să supraviețuiască și unde a găsit o familie căreia îi va mulțumi mereu.

FOTO Vlad Chirea

 

Fostă campioană națională la biliard s-a întors la competiții

Treptat, Liliana Petrișor a reînvățat să trăiască între oameni și, marea sa bucurie, se antrenează mereu, ajutată de cel ce i-a fost profesor, fostul antrenor al lotului național de billiard și legenda acestui sport, Valerian ”Carambol” Atomulesei.

Pe 1 iunie, fosta mare sportivă a participat la ediția V-a a Mercury Amator Cup Bila 9.

”Trebuie să mă pregătesc mai mult și am găsit echipa perfecta. Trăiesc pentru billiard și pentru cei cărora le datorez noua mea viață, mă rog mereu pentru șansa data de Organizația Umanitară Concordia. Datorită lor trăiesc, iubesc și pot da iubire”

CITESTE SI

VIDEO EXCLUSIV/Irina Rimes a citit toate comentariile care contestă alegerea ei ca antrenor la Vocea României, dar nu s-a descurajat. ”Simt că trebuie să fac lucrul ăsta”

Close
Închide
  Close