MENIU CAUTĂ
02 Oct. 2018 07:00

Loredana e o artistă complexă, dar de 20 de ani învață o altă „meserie”

Distribuie

O artistă desăvârșită. O femeie cu o personalitate electrizantă. O vedetă excentrică. O familistă convinsă. Un model. Loredana a acceptat provocarea VIVA! de a face un pictorial într-o ipostază aparte, așa cum rar aveți ocazia să o vedeți: aceea de mamă. Pe vremea când Elena, fiica ei, avea doar câteva luni, cele două au fost protagonistele unei ședințe foto pentru Unica, singura, de altfel, până în prezent. Iată că acum, la aproape 20 de ani distanță, Lori și Elena reiterează ideea de shooting mamă-fiică pentru o revistă a trustului Ringier.

Foto: UNICA

Recent, Elena a împlinit 20 de ani și tu ai scris următorul mesaj pe Facebook: „Nu mi-aş fi putut imagina vreodată că cel mai greu pe Pământ e să fii mamă! Meseria de mamă nu se învaţă decât prin practică”. Când ai simțit, cu adevărat, că e greu să fii mamă?

E greu când vrei să ajustezi unele decizii ale copilului tău, dar știi că trebuie să-l lași liber să experimenteze singur, să învețe singur, să-și dezvolte personalitatea. Lupta e cu mine, de a o urmări de la o distanță mică, dar de unde pot vedea totul. Încerc să iau lucrurile așa cum sunt și încerc să mă adaptez şi să îi transmit nişte principii de viaţă foarte clare, dar nu prin a i le impune, ci prin discuţii prietenești. Vreau să înţeleagă faptul că, în viață, totul trebuie obţinut prin muncă. Lucrurile obținute uşor, victoriile facile, drumurile bătătorite sunt căi pe care nu mai descoperi nimic. Trebuie să o inspir, ca model de viaţă, așa cum și părinții mei m-au inspirat pe mine. De aceea, nu trebuie să greşesc niciodată în faţa ei, nu trebuie să îmi încalc cuvântul dat, nu trebuie să o dezamăgesc niciodată!

Eu cred că personalitatea unui copil se datorează în mare parte părinților… Dar aș vrea să te întreb în ce măsură te-a influențat pe tine personalitatea Elenei. Ce ai învățat tu de la fiica ta?

Să rămâi tânăr înseamnă să privești viaţa prin ochii unui copil. Când era mică fiica mea, era mai uşor să mai copilăresc, jucându-mă cu ea. Dar și acum Elena este o ființă extrem de sensibilă, profundă și inocentă, în acelaşi timp, și ea mă inspiră foarte tare în a-mi păstra această inocență.

Îmi amintesc că ai povestit despre prima întâlnire cu soțul tău. Ai spus că ai simțit că el este alesul… Cât de greu este pentru un artist cu performanțele tale să reușească să mențină familia unită?

Să ții familia unită e o muncă de echipă. Am avut binecuvântarea de a avea alături bărbatul care mă iubește, mă sprijină, mă înțelege, uneori îmi îndrumă pașii, când mă aflu în pragul unei îndoieli.

Mă bucur că sunt alături de cei dragi, că visul nostru s-a împlinit și îl trăim aievea, că nu ne-am rătăcit pe drum, unul de celălalt, și nu numai că ne-am păstrat dragostea, dar ne-am şi amplificat-o, ne-am rafinat-o. Ne-am transformat mereu în mai bine, și ca oameni, și că părinţi pentru fiica noastră, şi ca vrednici copii ai părinţilor noştri.

Citește interviul dat de Loredana Groza în revista VIVA!


Citește și:

Proteste pe contul de Instagram al actriței Robin Wright după dezvăluirile făcute de Libertatea privind conferința unde vine propagandistul antigay al lui Putin

Citește mai multe despre viva pe Libertatea.

Comentarii