Mergi direct la conținut »
VIDEO EXCLUSIV. Matteo a ajuns celebru în China din întâmplare! “Un tânăr s-a filmat pe piesa mea și filmulețul s-a viralizat”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

VIDEO EXCLUSIV. Matteo a ajuns celebru în China din întâmplare! “Un tânăr s-a filmat pe piesa mea și filmulețul s-a viralizat”

Matteo a ajuns celebru în China din întâmplare! Una din piesele lansate de cântăreț în urmă cu 4 ani, “Panama”, are un succes nebun în Asia și totul datorită unui puști care, fără să-și dea seama, i-a schimbat radical viața artistului român.

De Denisa Macovei,

Matteo i-a învățat pe asiatici să cânte în limba română

Piesa “Panama” a ajung megahit în China. Matteo a aflat de succesul său și nu i-a venit a crede că o piesă poate avea un așa impact asupra unui public care… nu vorbește limba română! Ajunsă printr-o întâmplare la urechile chinezilor, melodia lui Matteo este a doua piesă în limba română, după “Dragostea din tei” a celor de la O-Zone care reușește să cunoască un asemenea success peste hotare.

Dat fiind faptul că asiaticii nu au acces la YouTube și nici la site-urile de socializare folosite de restul lumii, piesa a devenit virală datorită unul tânăr care a realizat un filmuleț în care imita coregrafia din videoclipul piesei și apoi l-a urcat pe site-urile lor de socializare…

Matteo i-a învățat pe asiatici să cânte în limba română

Am aflat că piesa Panama este foarte cunoscută în Asia de la un prieten care, în acel moment, când piesa abia «izbucnise», era în Shangai. Am ajuns faimos în China printr-o întâmplare! Un tânăr s-a filmat pe piesa mea și imediat filmulețul a devenit viral pe site-urile lor de socializare. La scurt timp, a apărut și un comentariu pe YouTube de la o chinezoaică, o tipă care îmi spunea că piesa este mare hit acolo. Am intrat pe Shazam (n.r. – o aplicație muzicală) să verific și mi-am văzut fața peste tot, în toată China, cât e ea de mare. Asta înseamnă locul 1 în topul Shazam din China!”, ne-a povestit Matteo, completând că asiatici au devenit obsedați și de o altă piesă românescă după care artistul a făcut un remake. “Publicul asiatic a ales deja «Constantin», piesă celebră după care eu am făcut un remake, ca următoarea lor piesă de suflet. Acum pregătesc foarte multe piese, pentru că am peste un miliard de suflete de hrănit”, a completat cântărețul, care în urmă cu mai mulți ani a fost iubitul Deliei, unul dintre jurații emisiunii X Factor”.

Matteo i-a învățat pe asiatici să cânte în limba română

Matteo a ajuns celebru în China din întâmplare. Apoi a cucerit Thailanda și Cambodgia

Succesul lui Matteo a atins cote fabuloase la începutul lunii februarie, când artistul a fost nominalizat la premiile Ku Asian Music Awards, cunoscute și sub numele de Cool Music Asia Festival Awards. Artistul român a câștigat premiul Best Overseas Artists.

În plus, Matteo a concertat în orașe precum Haikou și Hangzhou, a urcat pe aceeași scenă cu Steve Aoki și i s-au organizat flashmob-uri la aeroport de către fani care au cântat și au dansat celebrul dans panamadance”. La momentul actual, Panama” este cea mai distribuită piesă din Asia pe platformele lor sociale, cu cele mai multe cover-uri și căreia fanii i-au realizat o coregrafie specială. Hitul e la putere și în Thailanda și Cambodgia.


Ce scrie o publicație din Costa Rica despre Elena Udrea și Alina Bica

Close
Închide
  Close