MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2018 14:04

Mesajul fiicei lui Dumitru Fărcaș. „Tu și muzica ta veți trăi mult după ce noi nu mai suntem”

Distribuie

Fiica regretatului Dumitru Fărcaș, Andreea, a transmis un mesaj după dispariția celui care a fost tatăl său.

Dumitru Fărcaș a fost căsătorit de două ori. Prima sa parteneră de viață a fost Aurica, biolog, la laboratorul de analize medicale al spitalului de copii din Cluj. Aurica i-a dăruit taragotistului o fiică, Andreea. Din anul 1994, taragotistul a format o familie cu Elena, cea de-a doua sa soție.
Fiica regretatului taragotist, Andreea Fărcaș, a transmis un mesaj pe Facebook după dispariția tatălui său. mesajul este însoțit de numeroase fotografii cu ei doi.

„”N-am dăruit nimic publicului, dacă nu m-am dăruit pe mine…
Nu contează cât cânți, ci cum cânți: nu-i deajuns să-ți fie drag a deprinde meștestugul cântecului, cum nu-i de-ajuns să emiți cu ajutorul unui tub cu orificii sunetele neamului și ale pământului în care te-ai născut. Eu cred, cred cu putere că dacă le tălmăcești pe inima oamenilor care te-ascultă, apoi te-nțelege și te simte fiecare; căci artistul, interpretul, este însăși emoția adevărului numai când dăruiește arta sa TUTUROR” Mitru Dumitru Fărcaș 

Odihnește-te pace, Mitrușca dragă!

Tu și muzica ta veți trăi mult după ce noi nu mai suntem…

Îți mulțumesc din suflet pentru TOT!

Te iubesc,

Andrușca”, este mesajul postat de Andreea Fărcaș.

Dumitru Fărcaș a murit la 80 de ani. A impresionat lumea cu taragotul lui

Dumitru Fărcaș a încetat din viață marți, 7 august 2018, la vârsta de 80 de aniDumitru Fărcaș va fi înmormântat cu onoruri militare, la casa părintească din comuna Groși din Maramureș. Ceremonia funerară va avea loc, joi, la Casa Studenților din Cluj-Napoca, începând cu ora 11.

A fost unul dintre cei mai cunoscuți artiști populari din România și cel mai mare taragotist din țară. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale este cea care a fost genericul emisiunii Tezaur Folcloric.

În luna mai, Dumitru Fărcaş a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, care  i-a oferit Ordinul Naţional „Serviciu Credincios în grad de cavaler.

În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Justiția s-a prins cum face Dragnea jr bani în vremea molimei. A redus efectivele de porci, a adus carcase și nu le-a mai plătit! Executat de instanță pentru „țeapa” de 1,5 milioane de lei  


 

Citește mai multe despre Dumitru Fărcaș, doliu și Mesaj pe Libertatea.

Comentarii