Mergi direct la conținut »
Nepotul campionului Mihai Leu, escaladă «cu peripeții» pe Dealul Cetății din Deva | A rămas blocat pe o stâncă!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Nepotul campionului Mihai Leu, escaladă «cu peripeții» pe Dealul Cetății din Deva | A rămas blocat pe o stâncă!

Nepotul campionului Mihai Leu, escaladă «cu peripeții» pe Dealul Cetății din Deva | A rămas blocat pe o stâncă!

Operațiune impresionantă de salvare, în această dimineață, pe Dealul Cetății din Deva. Mai multe forțe, polițiști, pompieri SMURD, jandarmi și salvamontiști, cărora li s-a alăturat și un specialist în alpinism, fost luptător în legiunea străină, s-au unit pentru a-l ajuta pe Alex Leu (21 ani), nepotul campionului mondial la box, Mihai Leu. Tânărul s-a urcat pe un perete de stâncă, de pe Dealul Cetății, și a rămas blocat acolo, la o înălțime de aproximativ 20 de metri față de sol.

blocat pe cetate (2)Alex Leu este un mare pasionat de parkour (n.red. disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp). El a urcat pe Dealul Cetății pentru a se antrena, doar că, la un moment dat, s-a cățărat pe o stâncă și nu a mai putut să coboare.

A început să strige după ajutor, fiind auzit de un echipaj de polițiști locali, care patrula prin zona respectivă. Aceștia au alertat imediat, prin 112, toate instituțiile abilitate pentru intervenții și salvare. Situația a fost una de urgență, fiindcă tânărul nu era echipat deloc corespunzător pentru a face escaladă și se putea prăbuși, în orice moment, de pe acea stâncă în gol.

Coborât de un alpinist

 

La scurt timp, la fața locului, a ajuns un echipaj al Detașamentului Deva, din care a făcut parte și un pompier instruit special în domeniul salvărilor de la înălțime, precum și paramedicii SMURD. De asemenea, în zonă au venit și jandarmi, precum și salvamontiști. Primul care a ajuns la Alex a fost, însă, un specialist în alpinism, Velu Călușer, care a luptat în legiunea străină.

Acesta l-a coborât în rapel pe tânăr de pe stânca abruptă, reușind să îl aducă, în siguranță, la sol. ”Salut, națiune!”, a spus Alex, zâmbind, imediat după a ajuns cu picioarele pe pământ. El a mai declarat că se afla în timpul unui antrenament, crezând că se poate cățăra pe acea parte a versantului, pe care a rămas captiv.

Tânărul a fost preluat de paramedicii SMURD care i-au verificat starea de sănătate și l-au transportat, apoi, la „Urgența” spitalului din Deva, deoarece era slăbit și prezenta puternice crampe musculare.

blocat pe cetate (1)

Close
Închide
  Close