Mergi direct la conținut »
Olivia Colman a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță, de la prima nominalizare - VIDEO
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Olivia Colman a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță, de la prima nominalizare - VIDEO

Olivia Colman a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță, de la prima nominalizare – VIDEO

Actrița britanică Olivia Colman (45 de ani) a câștigat premiul Oscar la categoria cea bună actriță în rol principal, datorită interpretării sale din filmul "The Favourite", în care joacă rolul reginei Anne. Este prima sa nominalizare la premiile Oscar, iar reacția ei a fost una emoționantă, la fel ca și discursul, în care le-a spus tinerelor care au astfel de speranțe să nu renunțe la visul lor.

Olivia Colman s-a impus și gala premiilor Oscar 2019, după ce a câștigat al doilea Glob de Aur din Carieră și premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru interpretarea din The Favourite.

Olivia Colman a câștigat premiul Oscar 2019 la categoria cea mai bună actriță în rol principal

Actrița britanică a câștigat râvnitul trofeu în fața lui Glenn Close, considerată marea favorită la această categorie.  De astfel, pe scenă, Olivia Colman și-a arătat admirația pentru „adversara sa”.

„Glenn Close, eşti idolul meu şi nu îmi doream să se întâmple aşa”, a spus actriţa britanică.

Olivia Colman a ținut un discurs în lacrimi, în care a recunoscut că „este destul de stresant”, dar și „amuzant”. „Am un Oscar! Trebuie să mulțumesc multor oameni și dacă o să uit pe cineva, o să-mi amintesc mai târziu și o să vă pup”, a mai spus ea.

„Orice fetiță care exersează acum discursul, niciodată nu știi! Am lucrat ca menajeră și adoram slujba aceea”, a mai spus Olivia Colman.

Olivia Colman, apreciată în unanimitate de critici și public

Interpretarea lui Colman în „The Favourite” a fost apreciată în unanimitate de critici și public, iar actrița a fost văzută de la început drept o candidată la nominalizarea pentru Oscar.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Olivia Colman

De astfel, cu câteva zile înainte de cea de-a 91-a gală a Premiilor Oscar, lupta pentru cea mai bună actriță era văzută drept o cursă în trei: Olivia Colman (The Favourite), Glenn Close (The Wife) și Lady Gaga (A Star is Born). La această categorie au mai fost nominalizate și Yalitza Aparicio (Roma) și Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?).

Olivia Colman

Pe cine interpretează Olivia Colman în „The Favorite”

În filmul The Favourite, o dramă tragi-comică realizată de regizorul Yorgos Lanthimos, Colman joacă rolul reginei Anne, ultimul monarh din dinastia Stuart care a domnit 12 ani între anii 1702 și 1714.

În film Anne se apropie de sfârșitul vieții și duce o viață marcată de excentricități. Afectată emoțional de faptul că niciunul dintre cei 17 copii ai săi nu a trăit după vârsta de nouă ani, regina are încredere într-o singură persoană, Lady Sarah (interpretată de Rachel Weisz).

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Olivia Colman

Dar când verișoara lui Sarah, Abigail (Emma Stone), vine la curte, ea vede o oportunitate de a urca pe scara socială și încearcă să câștige afecțiunea reginei.

Strălucirea lui Colman constă în faptul că atunci când personajul ei este pe punctul de a cădea cu totul în ridicol, amintește de pierderile suferite de Anne și dă un sens comportamentului absurd al acesteia.

„Cred că a vrut să fie văzută ca o regină bună, dar nu avea încrederea să fie una. Niciodată nu am văzut-o ca pe o persoană patetică, sunt foarte mândră de ea”, a spus ea de Regina Anne.

„Există atât de multă suferință în trecutul ei, trebuie să fi fost incredibil de singură, pentru că în poziția ei niciodată nu știi dacă oamenii țin cu adevărat la tine, sau o fac doar pentru că ești Regina”, a declarat Colman despre personajul pe care i-a adus nominalizarea.

Olivia Colman

Olivia Colman despre reginele pe care le-a jucat

Într-o perioadă scurtă de timp, Olivia Colman a jucat rolurile a două regine ale Marii Britanii. Cele două, Regina Elisabeta a II-a în The Crown și Anna de Sutart în The Favourite, sunt diferite nu doar prin prisma secolelor în care au trăit, ci și prin cea a caracterului și a comportamentului. De-a lungul carierei sale, Colman a mai jucat-o și pe Regina Mamă Elisabeta în filmul Hyde Park on the Hudson.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

„Cel mai greu mi s-a părut să o joc pe regina Elisabeta a II-a pentru ca toata lumea știe cum arată, toată lumea știe cum vorbește și toata lumea are o părere despre ea”, a declarat actrița britanică într-un interviu.

Vorbind de filmul The Favourite, actrița a spus că „Faptul că oamenilor le-a plăcut și l-au iubit la fel de mult pe cât mi-a plăcut și mie îmi umple inima cu bucurie și mă face atât de fericită”.

PREMIILE OSCAR 2019 | Lista completă a câştigătorilor. „Bohemian Rhapsody”, cele mai multe premii: patru

Close
Închide
  Close