Tatăl Marijuanei a enumerat în multe rânduri drogurile pe care fiica lui le-a luat de-a lungul vieţii ei agitate.
„Ea a încercat multe droguri, ecstasy, cocaină, heroină, şi astea i-au afectat celulele creierului. Nu mai are voie să facă copii, să conducă maşina, e în evidenţa doctorilor”, mărturisea Coteanu acum câteva luni.
Iar asta poate fi o problemă cu care Marijuana se poate confrunta peste câteva zeci de ani, chiar în cazul fiicei pe care a adus-o pe lume astăzi. Potrivit doctorului Bogdan Marinescu, medic primar la secţia de Obstetrică-Ginecologie, copiii născuţi de mame dependente ajung să se confrunte cu acelaşi drog.
„De regulă, aceşti copii sunt şi ei, la rândul lor, dependenţi de drogul luat de mamă. Din punct de vedere somatic, am avut nişte cazuri, iar acei copii nu s-au diferenţiat de ceilalţi. Deci, privind astfel, hai să zicem că îl considerăm un copil sănătos, dar care va trăi cu acest risc. Nu este obligatoriu, însă există o marjă de risc: ca şi copilul să aibă, la rândul lui, dependenţa de droguri”, a declarat medicul Bogdan Marinescu, ziarulring.ro.
De asemenea, predispoziţia pentru dependenţa de droguri începe din adolescenţă, riscul fiind unul destul de crescut.
„Copilul riscă să devină dependent mai târziu, în perioada adolescenţei, fiind predispus la aşa ceva. Deşi mama nu mai consumă droguri, tratamentul dat de medici constă în metadonă şi, chiar dacă este administrată sub supravegherea lor, poate avea acelaşi efect asupra nou-născutului (…) Când gravida consumă droguri, acestea pătrund în sânge şi sunt transmise la făt prin intermediul placentei. Aşa se face că multe gravide dau naştere unor bebeluşi toxicomani sau dependenţi de droguri. Aceştia se nasc dependenţi de drogul pe care-l lua gravida şi intră în sevraj în absenţa acestuia. Riscurile sau pericolele variază în funcţie de tipul de drog pe care îl consumă mama. Printre cele mai grave pericole la care este supus fătul şi, implicit, bebeluşul, se numără: avortul spontan, naşterea prematură, greutate mică la naştere, întârzieri în creştere şi dezvoltare, malformaţii congenitale, sindromul morţii subite la sugar, anomalii intestinale, tulburări alimentare, hemoragii cerebrale”, explică un medic neonatolog.
Din fericire, nu este cazul primei fetiţe a Danei, Alessia, în vârstă de 7 ani. Luată în grija bunicilor încă din primele zile de la naştere, copila s-a dezvoltat normal, iar Ion Coteanu, tatăl Marijuanei, îi acordă toată atenţia de care are nevoie pentru ca drumul ei în viaţă să nu semene cu al mamei.
Citeşte şi:
- Primele IMAGINI cu fetiţa Marijuanei
- O VEDETĂ DE LA NOI A DEVENIT DIN NOU MAMĂ. Ce artistă A NĂSCUT AZI DIMINEAŢĂ o fetiţă