Mergi direct la conținut »
Reacția lui Vladimir Găitan după moartea lui George Stanca. "Era un ziarist special, deosebit"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Reacția lui Vladimir Găitan după moartea lui George Stanca. "Era un ziarist special, deosebit"

Reacția lui Vladimir Găitan după moartea lui George Stanca. „Era un ziarist special, deosebit”

Vladimir Găitan și-a exprimat regretul pentru trecerea în neființă a jurnalistului George Stanca. Actorul a mărturisit că vestea morții ziaristului a fost, pentru el, "un șoc". De asemenea, fostul premier Adrian Năstase s-a numărat printre cei care l-au cunoscut și apreciat pe George Stanca.

Actorul Vladimir Găitan a confirmat faptul că jurnalistul George Stanca a decedat.

„Ne ştim de foarte mulţi ani. A fost şi pentru mine un şoc vestea morţii lui. Ştiam că este foarte bolnăvior, slăbise, însă era activ, atât cât poate fi un ziarist foarte prolific. M-a terminat această veste, mai ales că eram de aceeaşi vârstă. M-a impresionat că el astăzi, când suntem încă sub semnul începutului de februarie, s-a dus dintre noi. (…) E o pierdere reală”, a declarat Vladimir Găitan, conform Agerpres.

Vladimir Găitan a menționat că George Stanca „era un ziarist special, deosebit”, deși la bază era arhitect, „un arhitect bun”.

„Eram apropiaţi şi ţineam foarte mult la el. George era un ziarist special, deosebit şi culmea că era arhitect de construcţie şi a fost un arhitect bun. Şi-a descoperit această pasiune a scrisului, se gândea la fiecare dintre noi, trăia pentru noi. (…) Nu mi-a venit să cred când am auzit că a murit, mai ales că vorbisem recent la telefon. Mi-a zis că a fost operat, că a slăbit. Sunt aşa de dat peste cap. A fost unul dintre ziariştii care chiar ne-a iubit pe noi, sursa scrisului lui. Ne-a fost foarte apropiat. Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai spus Vladimir Găitan.

Adrian Năstase, după moartea lui George Stanca. „Să-ți fie drumul străjuit de iubire și de poezie, George…”

Fostul premier Adrian Năstase a scris că era prieten din adolescență cu George Stanca.

„În iunie 2014, eram în «cantonament», la Jilava. Atunci mi-a scris George Stanca, în ziarul Click, un mesaj pe care l-am citit cu emoție. Eram prieteni din adolescență. Vorbeam din când în când. Îmi spunea despre supărările lui. Îi povesteam, la rândul meu, ce mi se întâmpla. Îmbătrâneam împreună. Acum a plecat. Să-ți fie drumul străjuit de iubire și de poezie, George…”, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

George Stanca a murit, luni, în urma unui stop cardiorespirator la Spitalul ”Sfânta Maria” din Bucureşti. Jurnalistul avea 71 de ani.

 


Citește și CORESPONDENȚĂ „România din Antarctica”/ Aventurile bagajului rătăcit: „Parcă toate lucrau împotriva noastră”


 

Close
Închide
  Close