Luni, 09 octombrie 2017, 09:00

Într-o declarație de presă, The Weinstein Company  a anunțat concedierea lui Harvey Weinstein, care a fondat această companie alături de fratele său.

„În urma informațiilor noi apărute în ultimele zile despre comportamentul lui Harvey Weinstein, diretorii The Weinstein Company – Robert Weinstein, Lance Maerov, Richard Koenigsberg and Tarak Ben Ammar – l-au informat pe acesta că al său contract s-a încheiat, cu efect imediat”, se arată în comunicatul companiei.

Anterior, Harvey Weinstein a anunțat că își ia concendiu nelimitat până la sfârşitul anchetei asupra acuzaţiilor sexuale. Cu toate acestea, compania pe care a fondat-o alături de fratele său a mers mai departe și l-a concediat. Sub conducerea lui Harvey Weinstein, compania  a produs mai multe pelicule care au reușit să se impună la premiile Oscar, inclusiv „The King’s Speech” și „The Artist”.

În ultimele zile, mai multe femei au mărturisit că au fost agresate sexual de producătorul Harvey Weinstein. Comportamentul său scandalos ar fi început chiar în urmă cu 30 de ani. Printre femeile care îl acuză pe Harvey, se află şi actriţele Ashley Judd şi Rose McGowan. Acestea spun că producătorul a încercat să le maseze, că le-a forţat să-l priveascp dezbrăcat şi că le-a promis că le va ajuta în carieră în schimbul unor favoruri sexuale.

O prezentatoare TV a mărturisit că s-a întâlnit cu acesta într-un restaurant din Manhattan, iar după ce a refuzat să se sărute cu el, bărbatul a început să se masturbeze în fața ei. „Ei bine, poți să stai acolo și să taci”, i-ar fi spus bărbatul. Celebrul producător ar fi încheiat cel puțin opt acorduri cu diverse femei care au fost victimele agresiunilor sale.