Mergi direct la conținut »
Scandalul de la Opera din Bucureşti, "rezolvat" de Minister: se reia concursul pentru postul de manager
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Scandalul de la Opera din Bucureşti, „rezolvat” de Minister: se reia concursul pentru postul de manager

Scandalul de la Opera Naţională din Bucureşti a ajuns într-o nouă fază, după ce au fost depuse contestaţii la concursul pentru postul de manager. Ministerul a admis în parte contestaţia depusă de Antoniu Zamfir, unul dintre candidaţi, şi va relua procedura de organizare a concursului, fără a detalia aspectele care au dus la această decizie. În urmă cu o săptămână, după ce a anunţat rezultatul concursului pentru ocuparea postului de manager al ONB, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a primit contestaţii, inclusiv din partea lui Antoniu Zamfir, actualul director al Operei din Craiova, unul dintre concurenţi, după cum a anunţat în exclusivitate Libertatea. În urma celor două etape ale concursului, fusese declarat câştigător baritonul Ştefan Ignat.

De Florin Ghioca,

El l-a depăşit pe Antoniu Zamfir, directorul Operei Craiova, cu aproape un punct şi jumătate la proba interviului. La prima probă, cea a concursului de proiecte de management, Zamfir obţinuse nota 7,80, iar Ignat, nota 7,16, conform rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Culturii. La cea de-a doua probă, directorul de la Craiova a luat 7,70, în timp ce interimarul de la București a primit 9,13.

Antoniu Zamfir a câştigat contestaţia depusă la Minister în scandalul Operei din Bucureşti

Antoniu Zamfir a câştigat contestaţia depusă în scandalul de la Opera din Bucureşti

După depunerea contestaţiilor, a existat o perioadă de rezolvare a acestora. În urma analizării contestaţiilor, Secretariatul comisiei de concurs a transmis un comunicat:

„Având în vedere finalizarea procedurii de derulare a concursului de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru Opera Națională București, în conformitate cu prevederile art. 20 alin. (4) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, comunicăm lista nominală a candidaților:

O.N.B. 1 – Antoniu Zamfir;
O.N.B. 2 – Fănel Ignat (Ştefan Ignat n.r.)
O.N.B. 3 – Luca Gabriel.

În conformitate cu prevederile art. 20, alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, domnul Antoniu Zamfir, în calitate de candidat, a depus contestație asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea concursului.

Orfanii albi. O mamă a cerșit patru ani în Germania ca să-și facă o casă și să-și ia copiii de la centrul de plasament
Recomandări
Orfanii albi. O mamă a cerșit patru ani în Germania ca să-și facă o casă și să-și ia copiii de la centrul de plasament
 

În urma analizării și soluționării contestației, comisia de soluționare a contestațiilor a admis în parte contestația depusă de domnul Antoniu Zamfir. Ministerul Culturii și Identității Naționale va relua procedura de organizare a concursului de proiecte de pentru Opera Națională București„.

În acest fel, conducerea MCIN admite că a fost organizat greşit concursul pentru postul de manager, găsind drept soluţie organizarea unui nou concurs, cel mai probabil cu o comisie diferită.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
GSP.RO
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
Close
Închide
  Close