Mergi direct la conținut »
Solistul de muzică populară Aurel Tămaș devine, pentru o seară, rockerul Relu Tămaș! Cântă în memoria prietenului său Teo Peter
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Solistul de muzică populară Aurel Tămaș devine, pentru o seară, rockerul Relu Tămaș! Cântă în memoria prietenului său Teo Peter

Solistul de muzică populară Aurel Tămaș devine, pentru o seară, rockerul Relu Tămaș! Cântă în memoria prietenului său Teo Peter

Unul dintre cei mai apreciați soliști de folclor din Ardeal, Aurel Tămaș schimbă hainele și genul muzical de dragul prietenilor săi de-o viață, rockerii de la Compact B. La spectacolul aniversar al trupei, va cânta alături de ei, sub numele Relu Tămaș.

De Florian Gheorghe,

La spectacolul pe care Compact B îl pregătește pentru toamna aceasta, când va sărbători 40 de ani de când formația pop-rock s-a făcut cunoscută la nivel național, Aurel Tămaș se scutură de portul popular pe care îl poartă de peste 35 de ani pentru a face echipă cu prietenul său, veteranul chitarist clujean Costi Cămărășan, dar și cu Adrian Ordean și cu Leluț Vasilescu.

Compact B (1990), formația lui Teo Peter (FOTO dreapta), bun prieten al lui Aurel Tămaș

Prietenia artistului de muzică folclorică și de petrecere cu muzicienii sus-amintiți nu este întâmplătoare, el și regretatul Teo Peter, cel care a înființat grupul în cauză, fiind, până la momentul dispariției dramatice a lui Teo, buni prieteni, indiferent de genurile muzicale pe care le reprezentau.

“Se împlinesc și 15 ani de când Teo a trecut în neființă. Anul acesta ar fi împlinit 65 de ani. Chiar recent am fost la Frâncești, la casa părintească a lui Teo. Urc pe scenă în memoria sa, a trupei și a muzicii pe care a lăsat-o”, ne-a declarat Aurel Tămaș – sau Relu, cum îl va cunoaște publicul spectacolului aniversar.

Tot în amintirea regretatului său prietenul, îndrăgitul solist de folclor a înregistrat, alături de membrii Compact, o melodie ce amintește de originea lor comună, “Transilvania”.

La concertul din toamnă, prin care Compact B va marca 40 de ani de la lansare, vor mai cânta Holograf, Proconsul, Mircea Baniciu, Teo Peter jr (trupa Altar) și Nicu Alifantins.

Corina Chiriac și Aurel Tămaș


Close
Închide
  Close