MENIU CAUTĂ
03 Oct. 2014 10:55

Te-a CUCERIT cu rolul LIZUCA din „DUMBRAVA MINUNATĂ”, dar ACUM nu MAI ARE NICIO TREABĂ cu ACTORIA! | FOTO

Distribuie

Diana Muscă este fetiţa care i-a dat viaţă personajului Lizuca din filmul „Dumbrava minunată”. Avea doar patru ani şi jumătate la vremea respectivă, în 1980.
Filmul, regizat de Gheorghe Nagy a avut mare succes nu doar în România, ci şi în străinătate.  A fost recompensat cu diploma de onoare la Gijon, în Spania, în anul 1981, iar la Moscova, în acelaşi an, a obţinut premiul pentru cel mai bun basm cinematografic. De asemenea, pelicula românească a obţinut şi premiul I la Quito, în Ecuador, în anul 1985.
Deşi a făcut un rol excepţional interpretând-o pe Lizuca, Diana Muscă nu a fost tentată să urmeze o carieră în actorie, după cum a mărturisit într-un interviu pe care l-a acordat, cu câţiva ani în urmă, pentru emisiunea „Drept la ţintă”, de la Kanal D.
Diana Muscă locuieşte în Austria. Este căsătorită, din anul 1994, cu un austriac şi are doi copii. Este jurist de profesie.
Despre filmul care a făcut-o celebră, Diana Muscă îşi aminteşte că nu i-a plăcut deloc rochiţa gri şi monotonă pe care a purtat-o la filmări.
Ea îşi aminteşte cu drag de câinele Patrocle. „Câinele a stat la noi câteva luni înainte de filmări. Era foarte recunoscător şi s-a obişnuit la noi foarte repede”, a declarat interpreta Lizucăi.
Despre viaţa ei, Diana Muscă a comentat:
„Am plecat în ’94. M-am căsătorit din dragoste. Mi-am urmat soţul, ne bucurăm de copiii noştri. Sunt mulţumită cu decizia pe care am luat-o şi nu am regrete. A fost o experienţă unică pentru mine filmul în care am jucat”.
Diana Muscă s-a transformat într-o femeie foarte frumoasă şi delicată.
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Primăria Capitalei a „abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Comentarii