Mergi direct la conținut »
Vasile Muraru și-a făcut cadou un spectacol aniversar la Sala Palatului. Adună pe scenă actori și cântăreți
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Vasile Muraru și-a făcut cadou un spectacol aniversar la Sala Palatului. Adună pe scenă actori și cântăreți

Vasile Muraru și-a făcut cadou un spectacol aniversar la Sala Palatului. Adună pe scenă actori și cântăreți

La sfârșitul lunii martie, actorul de 62 de ani adună pe scena Sălii Palatului mai mulți actori și cântăreți care să-i aducă un omagiu, la împlinirea a 40 de ani de carieră.

De Ana Maria Păsat,

 40 de ani de la debutul în cinematografie și tot atâția ani de succese reprezintă cariera marelui actor Vasile Muraru, cel care și-a legat numele de Teatrul de Revistă, dar și de teatrul, filmul și de divertismentul românesc.

Actorul își va sărbători longevitatea pe scena Sălii Palatului, în cadrul unui spectacol ce va avea loc pe data de 30 martie. Artiști ai scenei românești, interpreți de muzică ușoară și populară se vor reuni, cu această ocazie: Jean Paler, Alexandru Arșinel, Raoul, Simona Dinescu, Ion Paladi, Maria Constantin, Mioara Velicu și mulți alții.

„Sunt 40 de ani de film… De teatru sunt mult mai mulți. Am jucat înainte de a face facultatea, la Piatra Neamț, în 1974, în «Romeo și Julieta» și la teatrul George Bacovia în piesa «O noapte furtunoasă». Roluri în teatru și divertisment sunt sute… Anul acesta fac și 5 ani de cuplu cu Valentina Fătu. Pregătim un microrecital și alte surprize”, a declarat Vasiule Muraru pentru Libertatea.

 Forțat să facă pauză vocală

Aflat în pregătire cu acest spectacol aniversar, actorul a fost nevoit să facă o pauză vocală totală între repetiții, pentru câteva zile, după ce a rămas fără voce, din cauza unei răceli. Aceeași problemă a avut-o, recent, și colega sa de scenă, Valentina Fătu.

Absolvent al IATC (clasa profesor Dem Rădulescu), Muraru a făcut cuplu, timp de 30 de ani, cu un alt comic apreciatregretatul Nae Lăzărescu.

Vasile Muraru a debutat în 1978, în filmele „Între oglinzi paralele” (regia Mircea Veroiu) și „Expresul de Buftea” (regia Haralambie Boroș), iar după mai bine de 30 de ani și zeci de roluri, în 2009 încânta și uimea cinefilii cu rolul negativ al domnului Frățilă din filmul „Cea mai fericită fată din lume” (regia Radu Jude), prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Berlin.


Citește și:

EXCLUSIV / Libertatea a găsit-o pe fetița româncă a cărei voce a impresionat Suedia. Părinții au învățat-o limba maternă: „Când visez, visez românește”

 

 

Close
Închide
  Close