MENIU CAUTĂ
, de Denisa Macovei

VIDEO/ Doinița Oancea debutează în teatru. „S-ar putea să-mi placă, dar nu știu dacă aș renunța la seriale vreodată”

Distribuie

Doinița Oancea a ajuns să joace în filme printr-o întâmplare și, după ce în pauzele de filmări de la „Inimă de țigan” a urmat cursurile facultății de teatru, a devenit una dintre cele mai apreciate actrițe de la noi.

Acum, Doinița Oancea debutează în teatru și pornește într-un turneu prin toată țara.

Doinița Oancea debutează în teatru

La fix 10 ani de la debutul ei ca actriță, în 2008 jucând rolul Minodorei în telenovela românească „Inimă de țigan”, Doinița Oancea se pregătește să cucerească și publicul consumator de piese de teatru.

Ca să-ți zic una nouă și proaspătă. Iată-mă cum săptămâna asta voi avea primul spectacol de teatru, ever, dar nu vă invit că îmi e rușine. Am emoții”, ne-a povestit Doinița, care deși a repetat încontinuu pentru marele ei debut pe ”scândură”, tot nu are încredere 100% în ea.

Zilele astea, de fiecare dată când am repetat piesa, – e și una mai grea și mai încărcată – , am avut pielea de găină la fiecare scenă, cu fiecare partener. Fără glumă îți spun”.

Chiar dacă este profesionistă și în ultimii 10 ani a apărut în tot soiul de seriale, Doinița susține că teatrul și apariția directă în fața publicului o lasă efectiv fără aer.

Doinița Oancea debutează în teatru

Nu știu ce voi face la premieră. Este la Constanța. Știu doar că o să avem acolo un șnur, pe scena de acolo, ca să văd cum să mă poziționez în scenă. Sunt cam toată piesa în scenă. E adevărat. E foarte bine să ai emoții pentru că dacă nu ai emoții, n-ai fi un om sensibil, dacă n-ai avea sensibilitate, n-ai transmite, adică publicul n-ar simți nimic de la tine, dar mai sunt acele emoții care te pot bloca. De alea nu am nevoie. Iar eu mă simt așa ca și când aș fi băut 100 de cafele și îmi e sufletul în gât, și îmi e mintea acolo. Cum îmi zboară mintea la piesă, cum rămân parcă fără aer”, ne-a mărturisit interpreta Tanței din serialul românesc „Fructul oprit”, serial ce va avea debutul sezonul 2 începând cu 29 august.

Doinița Oancea debutează în teatru

Doinița Oancea debutează în teatru, dar nu va renunța  la seriale

Cu toate că în momentul de față în sufletul ei este un amestesc de emoții, nerăbdare și adrenalină, Doinița spune că nu crede că va renunța vreodată la film în favoarea teatrului.

Nu știu ce să zic pentru că eu am luat contact cu actoria așa, prin seriale. S-ar putea să-mi placă teatrul, o să văd acum dacă o să-mi placă sau nu. S-ar putea să-mi placă dar nu știu dacă aș părăsi serialele pentru teatru vreodată”, ne-a mai spus Doinița, care ne-a promis că ne va invita la piesa ei abia atunci când se va simți stăpână pe situație.

VIDEO: Cosmin Nistor/ FOTO: Dumitru Angelescu


CITEȘTE ȘI:

Nunta lui Dragnea jr.: petrecerea s-a încheiat, invitații au mâncat, s-au distrat și au cotizat! Somon, Salam și plicuri generoase

 

Citește mai multe despre doinita oancea, actriță, Fructul Oprit, seriale și Teatru pe Libertatea.

Comentarii