Colaborarea maestru – discipol dintre Fuego si Jolt Kerestely se dovedeste a fi de succes, amandoi reusind sa-si dea nuantele potrivite creatiilor. Astfel, pe 5 aprilie 2013, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a decernat premiile pe anul 2012, recompensand cele mai reprezentative capodopere din domenii diverse ale artei muzicale, din zone precum jazz-ul, muzica usoara, intrumentala, vocala sau muzicologie.
In cadrul acestei manifestari, maestrul Jolt Kerestely a primit premiul pentru compozitie la secţiunea de muzică jazz/ pop, pentru un grupaj de melodii , acestea fiiind „Anii mei flori de tei”, „Covor de lacrimi „, „Prinţesa mea”, „De câte ori iubesc”, pe versuri lui Carmen Aldea Vlad si interpretate maiestuos de Fuego.
Conlucrarea dintre cei doi s-a nascut in urma cu multi ani, la inceputul carierei lui Paul, moment in care Jolt Kerestely i-a acordat o sansa artistului descoperind potentialul sau si investind in el incredere si determinare. Aceasta legatura s-a perpetuat in timp, iar in urma cu un an, cei doi au inceput sa conceapa un album de suflet, o bijuterie componistica si interpretativa, un album de autor.
Astfel, dupa albumul best-of „ Trandafiri in dar „, lansat pe 24 aprilie 2013, impreuna cu ziarul Libertatea, in luna iunie va aparea si CD-ul de autor care va incununa cariera maestrului.
Acesta va cuprinde si piesele ce au fost premiate, precum si alte piese ce vor atinge nemurirea artistica si care vor deveni embleme atat pentru maestru cat si pentru discipol. Partener media al acestui material va fi, ca si la ultimele proiecte ale artistului, cotidianul Libertatea.
” Ma simt onorat atunci când spun ca am colaborat atat de armonios si ca, din aceasta unire a fortelor creatoare, se va naste un album de autor sublim, pe care il vom lansa la inceputul verii.
O serie de cantece ample, piese ce au atingere de geniu si urme de dramatism îmbinat cu sensibilitate. Acest proiect grandios a confirmat, deşi nu era nevoie, ca maestrul Jolt rămâne in continuare un colos al compozitiei, un punct de referinţă pentru tot ceea ce reprezintă muzica românească.
Va rămâne „Copacul” viguros al muzicii usoare, o „Viaţă de artist” trăită întru muzica şi frumos, care, în „Dimineţi cu ferestre deschise” către „Lumea de dragoste”, a invocat „Tăcutele iubiri”, aşternând „Covor de lacrimi” de fericire. ” ( Paul Surugiu – Fuego).