Pufuleții sunt iubiți și condamnați deopotrivă. Pentru mulți dintre noi înseamnă o amintire din copilărie plină de savoare, pentru alții sunt o gustare nocivă, plină de grăsimi și sare. Dar toată lumea este de acord că au un gust irezistibil, iar unele gospodine le-au găsit utilizări inedite în diverse rețete.

Cum se fabrică pufuleții

Așa cum bine știm, aceste gustări crocante se fac din făină de porumb sau mălai grișat, apă, sare, ulei și diverse arome sau stabilizatori.

Pasta groasă din mălai și apă trece printr-o mașină care formează pufuleții și îi supune unui proces de expandare, așa cum se fac și pufarinele.

Astfel, pufuleții se umflă rapid și devin foarte pufoși. Ulterior, ei sunt prăjiți la temperaturi ridicate pentru a elimina toată umezeala și pentru a-i face crocanți.

Ce pericole ascund pufuleții

Pufuleții sunt într-adevăr foarte sărați și persoanele care au probleme cu tensiunea trebuie să îi evite, dar nici copiii nu trebuie să consume cantități prea mari de pufuleți sărați. Multe sortimente de pufuleți, aproape o treime dintre cele existente pe piață, conțin peste 3 grame de sare la 100 de grame de produs, conform unei analize realizată de Asociația pentru Protecția Consumatorului.

Filmul crimei din Sectorul 4. Bărbatul căutat pentru crimă i-a mărturisit mamei sale că a omorât-o pe fetiţa de 12 ani
Recomandări
Filmul crimei din Sectorul 4. Bărbatul căutat pentru crimă i-a mărturisit mamei sale că a omorât-o pe fetiţa de 12 ani

Dar nu sarea este cel mai mare pericol din pufuleți, ci grăsimile saturate care favorizează depunerile de colesterol și aditivii alimentari care au un impact negativ asupra sănătății.

Cu toate acestea, românii mănână pufuleți foarte des. Dacă nu abuzezi de acest aliment și îl consumi în cantități mici, efectele lui nocive sunt și ele mult diminuate.

Cum să folosești pufuleții în bucătărie

Datorită texturii lor crocante și dure, dar pufoase în același timp, pufuleții pot fi folosiți la câteva rețete pentru gustări, mai ales dacă vrei să gătești ceva special când dai o petrecere.

Șnițele cu pufuleți

Zdrobește ușor pufuleții din pungă cu ajutorul unui sucitor de lemn. Apoi toarnă pufuleții mărunțiți într-un castron și adaugă puțin piper, boia sau ierburi aromate uscate, după gust. Folosește acest amestec să faci o crustă aurie și delicioasă pentru șnițele.

După ce dai fiecare șnițel prin făină și ou de căteva ori, la final, îl tapetezi bine cu pufuleții mărunțiți și îi prăjești în tigaie.

Nu uita că șnițelele cele mai bune sunt cele subțiri și frăgezite bine cu ciocănelul pentru carne.

Cașcaval pane cu pufuleți

Dacă îți place cașcavalul pane, poți încerca să îi faci o crustă crocantă din pufuleți. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro

EXCLUSIV. Voluntar ucrainean vorbește pentru publicul Libertatea din mijlocul inundațiilor: „Rușii au bombardat centrul de evacuare, abia plecasem de acolo”
Recomandări
EXCLUSIV. Voluntar ucrainean vorbește pentru publicul Libertatea din mijlocul inundațiilor: „Rușii au bombardat centrul de evacuare, abia plecasem de acolo”

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.