MENIU CAUTĂ

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Eu și soția mea vrem să avem în continuare o viață sexuală activă, însă avem un impediment: copilul nostru”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Radu și am 31 de ani. Sunt căsătorit și am un băiețel de 5 ani. Și eu și soția mea vrem să avem în continuare o viață sexuală activă, însă avem un mic…să-i spunem impediment: copilul nostru. Pe scurt: avem relații intime din ce în ce mai rar, pentru că ne este frică să nu ne întrerupă copilul. Într-o seară, s-a întâmplat să intre peste noi în cameră când începusem să avem niște gesturi mai tandre. Din fericire, nu a văzut nimic :) Următoarea dată, însă, am zis să închidem ușa, noaptea, când credeam că doarme. Dar s-a trezit și a vrut să intre în cameră și când a văzut că e închisă, a început să bată la ușă și să strige după noi. Apoi, când el e la grădiniță, noi suntem la serviciu, deci iar nu se poate. Nu prea știm ce să mai facem. Poate ne poți ajuta cu un sfat. Mulțumim.

Adela răspunde:

Dragă Radu,

Pe de o parte, presiunea pe care cel mic o aplică asupra voastră vă mărește așteptarea și dorința – ceea ce e un lucru bun. Gândește-te, e cam ca atunci când erați adolescenți și trebuia să vă ascundeți de părinți. Dacă totul ar fi simplu și fără provocări, ați intra în rutină și ați fi triști că lucrurile nu mai sunt ”ca la început”. Cât despre sfaturile practice, puteți să planificați întâlnirile romantice în week-end, în timp ce îl duceți pe băiețel la bunici sau la o activitate cum ar fi un curs de desen, de dans, de sport – în funcție de aptitudinile sale. Să nu vă speriați dacă, în primele rânduri, veți fi anxioși, vă veți simți vinovați și nu prea o să vă ardă de nimic. Cu răbdare și cu simțul umorului, veți trece peste aceste etape. Pe termen lung, poate că ar fi timpul să-l obișnuiți pe fiul vostru că ușile trebuie să mai stea și închise. Mai târziu, o să vreți să intrați în camera lui și o să trebuiască să-i cereți voie…

Comentarii