MENIU CAUTĂ
10 Mar. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubitul meu este extrem de viril și cu mare lipici la femei. Am mai închis ochii la o aventură-două de-ale lui, până a întâlnit-o pe Claudia”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt Camelia, și sunt împreună cu Alin de opt ani. Alin este un bărbat foarte special, extrem de viril și – îți dai seama – cu mare lipici la femei. Mi-am dat seama repede că nu voi rezista lângă el dacă voi fi genul de femeie geloasă și isterică. A fost ok, nici mie nu-mi place să fiu îngrădită, și eu sunt frumoasă și am succes la bărbați… iar el pare că se mândrește cu asta. Doar că eu nu simt nevoia să am aventuri, mă mulțumesc doar să flirtez un pic când e cazul, și atât. Am mai închis ochii la o aventură-două de-ale lui, pentru că mereu se întorcea la mine, iar acelor femei el nu părea că le dă cine știe ce importanță. Asta până acum vreo doi ani, când a întâlnit-o pe Claudia, o femeie extrem de frumoasă, după care mulți bărbați suspină. I s-a părut că e un mare premiu s-o aibă – am înțeles. Apoi, a ținut ca noi două să ne împrietenim. O să ți se pară ciudat, poate – dar și cu asta am fost de acord. Doar că Claudia nu a fost la fel de deschisă ca mine, în final. Ea este din alt oraș, și a vrut morțiș să locuiască și ea cu el – adică, să fim egale, îți dai seama ce nebunie! – la fel ca mine. Prin urmare, el i-a închiriat un apartament la noi în oraș, unde stă cu ea trei zile pe săptămână, în rest stă cu mine. Ce mă deranjează pe mine cel mai mult în toată povestea, este că Claudia nu produce niciun ban. Nu are serviciu, stă toată ziua pe net și prin mall-uri, în rest îl înnebunește pe Alin cu crizele ei. Eu câștig chiar mai bine decât el, și încep să nu mai înțeleg încotro ne îndreptăm. El nu vrea să plece cu totul la ea, zice că mă iubește, dar o iubește și pe ea. Se dă tot el victimă. Îl iubesc, dar simt că nu mai pot continua așa. Te rog, dă-mi un sfat.

Adela răspunde:

Dragă Camelia.,

Până la urmă, tu ce aștepți din partea unei relații de cuplu? Dezamăgirea ta constă în faptul că el a ajuns sub papucul unei femei dependente și manipulatoare – adică, exact așa cum tu ți-ai promis să nu fii. El, în loc să aprecieze independența și puterea ta, a fost atras exact de inversul lor. Poate că n-o să-ți placă ce-ți spun, dar dacă spui că tu câștigi mai bine ca el, ești sigură că el face față la atâtea cheltuieli, cât să țină două case – și pe a voastră și pe a lor? Cine știe, dacă te uiți cu atenție la cheltuielile din ultima vreme, s-ar putea să constați că, în ceea ce privește casa voastră, el a cam rămas în urmă cu contribuțiile. Ți-aș spune să-l trimiți la iubita cealaltă, dacă tot nu poate trăi fără ea, până când îți dai și tu seama ce ar fi cel mai bine să alegi în situația dată. Dacă până înainte de Claudia a putut să fie liber și ferice, de acum înainte n-o să-i mai meargă tot la fel, pentru că ea nu este ca tine. Dacă Alin ține într-adevăr la libertatea lui, atunci se va întoarce la tine. Dacă nu este capabil să aleagă, atunci va rămâne sub papucul Claudiei.

Comentarii