MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Mă simt de parcă el ar avea harem, iar eu sunt doar una dintre neveste”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am următoarea problemă: sunt împreună cu un bărbat de doi ani, el a fost însurat, are o fată și a rămas în relații foarte bune cu fosta soție. De fiecare dată când mergem într-o vacanță, la toate evenimentele, vin și fosta cu fetița, astfel încât noi doi nu putem avea nicio clipă de liniște. Fosta lui nevastă are pe cineva cu care nu se afișează, nu știu de ce și nici nu mă interesează. Ea mă acceptă, pare total deschisă față de mine, la fel și fetița. Însă eu simt că nu-l pot avea pe acest bărbat altfel decât ”la pachet” cu tot familionul lui, și încep să mă simt în plus în toată povestea. Aș vrea să simt că eu și cu el formăm o familie, un cuplu măcar, dar mă simt de parcă el ar avea harem iar eu sunt doar una dintre neveste. Ce să fac?

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă spui că sunt oameni atât de deschiși, de ce nu vorbșeti mai întâi cu ei despre ceea ce simți? Cine știe, poate ei nici nu-și dau seama că cineva ar putea gândi așa ca tine. Dacă tu nu le deschizi ochii, ei n-au cum să o facă. Evident că acest bărbat își iubește familia, și oricum ai lua-o, el este tatăl acelei fete despre care vorbești. Vrei-nu vrei, îi iei ”la pachet”, cum ai zis. Cât despre fosta nevastă… aici e o altă poveste. Ai tot dreptul să-i pui iubitului tău în vedere că vrei să ai și tu niște momente numai cu voi doi. Să-i ceri o vacanță în care să mergeți doar voi. Însă problema este că acești oameni chiar vor rămâne uniți, indiferent ce vei face tu. Dacă faptul că au divorțat tot nu i-a rupt, te poți aștepta ca nimeni și nimic să nu o facă. Trebuie să te gândești bine dacă ești capabilă să accepți asta, pentru că dacă nu, vei continua să suferi. Ei nu se vor schimba.

Citește mai multe despre casatorie pe Libertatea.

Comentarii