MENIU CAUTĂ
17 Iun. 2017 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Ne-am despărțit, dar acum vorbim iar. E foarte afectuos, dar nu vrea să ne împăcăm”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela!

Ma numesc Maria și am 32 de ani. Am întâlnit un băiat de care m-am îndrăgostit la prima vedere și cu care am avut o relație de doi ani jumate. Din cauza certurilor, nu am mai suportat și am decis sa ne despărțim. Ma simțeam neiubită. El a insistat sa ne împăcăm însă eu nu am mai vrut. După un timp mi-a părut rău, dar atunci nu a mai vrut el. Suntem despărțiți de un an. La început mă căuta foarte rar, iar când îl cautam eu, îmi vorbea sec sau mă respingea.

De câteva luni am început iar să vorbim fără să ne mai certăm. Nu vorbim foarte rar, o dată sau de 2 ori pe săptămână, însă îmi spune că e confuz şi nu ştie dacă vrea să ne împăcăm din cauza certurilor pe care le avea. Sâmbătă seară ne-am întâlnit prima dată după 6 luni, am rămas frumos surprinsă. S-a comportat foarte frumos şi foarte afectuos, total diferit. De atunci mai vorbim şi îmi vorbeşte frumos, dar nu vrea să ne împăcăm. Am nevoie de sfatul tău! Îl iubesc enorm şi el mă iubeşte, dar nu ştiu cum să procedez. Ssă rup orice legătură sau să îl las pe el să se hotărască? Evită să discutăm despre noi şi îmi spune că îl stresez dacă deschid subiectul.

Adela răspunde:

Dragă Maria,

Știi și tu vorba aceea: 'cu o floare nu se face primăvară'. Dacă s-a purtat frumos într-o seară, nu înseamnă că așa o să fie de acum înainte. Va trebui să-i mai dai o perioadă de probă, să vezi dacă într-adevăr s-a petrecut ceva profund cu el, care să-l  determine să-și dea seama că ești foarte importantă pentru el și nu poate trăi fără tine. Dacă revine la vechile obiceiuri, există pericolul să vă despărțiți din nou, de data asta definitiv. Dacă ai fi cunoscut pe altcineva între timp, dacă ai fi avut ocazia să te atașezi de altcineva, atunci nu mai stăteai tu după toanele lui. Așa, pentru că totuși ții la el, pentru că, în adâncul inimii tot îți mai dorești să fiți împreună, mai dă-i o șansă. Acum, că îl cunoști foarte bine, știi la ce te poți aștepta. Ai trăit atâta timp și fără el, n-o să te mai impresioneze atât de tare când va face o scenă prea bine cunoscută. Astfel, dacă nu te mai afectează, poate că nici el nu se va mai simți motivat să se comporte ciudat și, cine știe, poate de data asta veți reuși. Nu-i mai cere să-ți spună ce simte. Bărbații nu comunică prin vorbe, ci prin fapte.

Comentarii