MENIU CAUTĂ
20 Sep. 2016 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Nu vreau să cred că s-a ținut după mine atâta timp doar pentru o partidă de sex”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Sunt Nicoleta și am 23 de ani. Am vrut să scriu de multă vreme, dar nu am avut curaj. Sper să vezi mesajul și poate mă poți sfătui. Am avut o relație de aproximativ doi ani cu un băiat pe nume Mihai. Mihai, în luna ianuarie, a decis să plece la muncă în străinătate, între noi lucrurile s-au mai răcit, vorbeam mai rar. Între timp, am cunoscut un băiat, pe Daniel, în vârstă de 24 de ani. E simpatico, dar nu locuiește în același oraș cu mine. Locuiește undeva la 30 km de mine. Am încercat să am o relație cu acesta, dar nu a mers. A trecut o perioadă când nu am mai vorbit cu el și, între timp, am cunoscut un alt tip, într-adevăr mai mare decât mine cu vreo 10 ani. Îl cheamă Iulian, îmi place mult. Am iesit de trei ori cu el în care am făcut și sex. Mi-a plăcut și aș vrea să am o relație cu el. Iulian, înainte să ies cu el, s-a ținut după mine câteva luni. Acum îmi place mult, doar că, de atunci, n-am mai vorbit cu el. Nu pot să înțeleg de ce nu îmi mai scrie, nu vreau să cred că s-a ținut după mine atâta timp doar pentru o partidă de sex. În fine, am încercat să-l dau uitării și am cunoscut alt tip pe nume Marius, lucrează șofer. Stă mai mult plecat, dar mă ajută financiar, nu-mi place de el, gândul îmi este la Iulian. Iar cu Daniel am început să ies din nou. Nu știu dacă îmi mai place de el, plus ca avem probleme cu sexul. Nu suntem deloc compatibili în pat. Am încercat să vorbesc cu el, dar nu suntem pe aceeași lungime de undă. Nu știu ce să fac, am impresia că îmi complic cam mult viața… Nu pot sta singură, mi-e frică de singurătate, iar de câteva săptămâni, am început să vorbesc iar cu Mihai pe Facebook. Nu pot să mă decid, l-aș vrea pe Iulian, dar am puține rețineri să vorbesc cu el, deoarece este mai mare decât mine. Și el mi-a spus că nu-i plac responsabilitățiile, ceea ce mi-a dat de înțeles că nu vrea o relație cu mine. Și cu Daniel, vreau să o termin, îi spun că vreau să o terminăm, iar după, îmi pare rău. Și el îmi cam dă de înțeles că vrea doar bani de la mine, cu toate că nu i-am dat niciodată, dar mereu mă întrebă de bani. Nu știu cu cine să rămâan… Pe  Mihai încă îl mai iubesc și mi-aș dori să mergem împreună în străinătate, pe Marius l-aș păstra doar pentru că mă ajuta financiar și cu Iulian mi-aș dori o relație, dar cred că nu va merge. Plus că eu nu sunt chiar atât de frumoasă și de atrăgătoare, nu am un corp de invidiat și nu cred că aș putea să-l cuceresc pe Iulian.

 

Adela răspunde:

 

Dragă Nicoleta,

 

Am citit scrisoarea ta ca pe un roman de aventuri! E clar că nu-ți place să fii singură, dar prea multă gălăgie în viața sentimentală te poate năuci la un moment dat. Cu toate că spui că nu arăți bine, totuși bărbații roiesc în jurul tău. Cu siguranță că ești atrăgătoare, chiar dacă tu nu îți dai seama. Înțeleg că Iulian este singurul care te-a cucerit cu adevărat, dar din păcate el nu dă semne că ar vrea o relație cu tine. În rest, cantitate multă, calitate – deloc. Nu te supăra dar, dacă simți că ceva te deranjează, exact asta e: faptul că îți pierzi timpul și energia pentru niște oameni care, în realitate, nu-ți plac. Ca urmare, te uiți la ei ca la o listă de beneficii: 'cu unul aș sta pentru bani, cu altul pentru o relație, pe altul l-aș dori pentru sex'. Nici ție nu ți-ar plăcea ca vreunul dintre ei să te pună pe o astfel de listă, ce zici? În concluzie, cu toate că urăști singurătatea, sfatul meu este să-ți dai șansa de a fi totuși singură o vreme, până când întâlnești pe cineva cu care să fii compatibilă din mai multe puncte de vedere. Chiar ai și tu dreptul să primești o fericire completă, nu alcătuită din petice. Și, dacă te pregătești pentru ea, chiar ai s-o primești. Ești tânără, ai tot timpul să faci călătorii, să-ți iei cele mai năstrușnice joburi – înainte de a ajunge să ai prea multe obligații. Trăiește-ți visele personale și, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță îl vei întâni pe cel care nu-ți va mai ridica nicio îndoială.

 

Comentarii