MENIU CAUTĂ
21 Mai. 2018 22:50

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Sunt sigur că soția mea m-a înșelat, dar nu am nicio dovadă”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
Sunt căsătorit de 15 ani, însă acum 2 ani am fost la un pas de divorț. Relația noastră nu mai mergea, iar soția mea s-a îndepărtat de mine tot mai mult. Ne-am împăcat între timp, mai mult de dragul celor doi copii – dar ceva nu îmi dă pace. Sunt sigur că soția mea m-a înșelat în perioada în care relația noastră era pe butuci. Nu am nicio dovadă, în afară de comportamentul ei dubioas – venea acasă în mijlocul nopții, stătea în oraș foarte mult… Știu că ar trebui să trec peste acest gand, căci nu am nicio dovadă clară, dar nu pot, pur și simplu nu îmi dă pace. Nu știu ce să fac, ajută-mă, te rog

Adela răspunde:

Dragul meu,

Cu ce te ajută acum să dezgropi morții? Dacă erați pe punctul de a vă despărți, fiecare dintre voi puteați să cedați unei tentații. Cine știe, poate că pentru soția ta tocmai faptul că a 'alunecat' o dată a făcut-o să-și dea seama că e mai bun ce are acasă. Uneori, o aventură poate salva o căsnicie. Oricum, dacă acel comportament al soției nu s-a mai repetat după ce v-ați împăcat, nu prea are relevanță să îi mai reproșezi ceva acum. Faptul că pe tine te 'mănâncă' să dezgropi morții arată că undeva, în adâncuri, pentru tine problemele încă nu s-au rezolvat și ceva te împinge să le pui din nou pe tapet. Poate că v-ar ajuta să vă luați câteva ședințe de terapie de cuplu, un observator obiectiv întotdeauna vede lucrurile mai clar. În afară de faptul că te macină trecutul, mai ai și altceva să-i reproșezi soției? Ceva care ține de actualitate, pentru că știi cum se spune: trecutul este mort, contează ceea ce se petrece acum. Dacă suntem mereu focalizați în trecut, când mai avem timp să ne bucurăm de viața noastră, care are loc chiar acum, adică în prezent?

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii