MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Urmează să încep facultatea și sper că voi avea și eu, în sfârșit, o relație”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Sunt Ștefan și am 19 ani. În două săptămâni urmează să încep facultatea și sper că voi intra în sfârșit într-o relație. Problema este că nu știu ce să vorbesc cu ele, mi se pare penibilă ideea de a mă duce așa, brusc, să vorbesc cu ea/ ele fără un motiv bine întemeiat. Sau chiar dacă aș avea un motiv, nu știu cum să schimb subiectul. Mai mult de atât, mai am și prejudecăți. Cred că dacă nu am ceva care să o atragă (dpdv material sau fizic) nu voi reuși nimic. Am nevoie de sfatul tău. Sper că nu voi rămâne singur.

 

Adela răspunde:

 

Dragă Ștefan,

Cu atitudinea asta nici ție nu ți-ar plăcea să te abordeze o fată, crede-mă. Cel mai firesc este să lași lucrurile să-și urmeze cursul lor, adică: atunci când vei întâlni o fată care simți că te atrage, pur și simplu o inviți la o cafea. Fetele au  ”antenele” lor care le indică atunci când cineva este fals. De ce îți propui tu dinainte să fii într-o relație? Chiar și dacă ai reuși să convingi o fată să iasă cu tine – pentru că așa te-ai gândit tu că ar trebui – mai devreme sau mai târziu o să-mi scrii din nou ca să mă întrebi de ce nu merge. Și dacă nu știi ce le spui, probabil că nu îți vine. E OK, nu le spune nimic. E de ajuns să privești cu intensitate o fată care te interesează, ca să sesizeze și să te întrebe de ce te uiți așa la ea. Atunci, te salvezi cu o glumă, o întrebi ceva banal și conversația e gata. Nu trebuie să-i spui imediat că vrei să ai o relație cu ea, o să fugă mâncând pământul. Și nu te îngrijora, o să ai o mulțime de subiecte de discuție cu colegele tale de facultate, legate de subiectele pe care le studiați împreună. Te sfătuiesc să te uiți – chiar de mai multe ori – la filmele ”Hitch”, cu Will Smith și Eva Mendez, precum și la ”Ce-și doresc femeile”, cu Mel Gibson și Helen Hunt.

 

Comentarii