MENIU CAUTĂ
01 Mai. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire: „Visez la o nuntă ca-n povești, însă el nici nu vrea să audă”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt într-o relație de opt ani, iar totul este perfect, mai puțin un aspect care mie nu îmi dă pace. Visez la onuntă ca-n povești, însă el nici nu vrea să audă. Nu știu de ce, dar ideea căsătoriei pare să-l sperie complet. Chiar nu înțeleg de ce este atât de vehement.

Avem o casă împreună, avem planuri să facem un copil, însă pe el ideea căsătoriei pur și simplu îl sperie. Pe mine, însă… vai, cât de mult îmi doresc să îmbrac rochia albă. Visez la ziua aceea!

Nu știu ce să fac! Am început chiar să mă gândesc dacă ar trebui să-mi caut un alt partener, doar pentru că-mi doresc atât de mult să fiu mireasă.

Adela răspunde:

Draga mea,

După opt ani de relație știi foarte bine la ce să te aștepți din partea lui – și ăsta e lucrul cel mai important. Dacă te încălzește cu ceva, pot să-ți spun că există foarte multe exemple de cupluri care au trăit bine-mersi ani și ani, până când i-a lovit o ”săptămână oarbă”, s-au căsătorit și au stricat tot. Cine știe, poate iubitului tău i-au ajuns asemena povești pe la urechi și îi e teamă să nu ajungeți la despărțire. Sau poate suferă de ceea ce se numește ”teama de angajament”.

Oricum, dacă spui că aveți o casă împreună și vă faceți planuri de viitor, nu cred că ar fi o idee bună să-ți cauți pe altcineva. Doar pentru că te visezi mireasă?! Să presupunem că te desparți de el, găsești pe altcineva care te ia de soție… dar cine știe cât va mai dura asta. Cât timp îți va trebui ca să ajungi cu altcineva la un asemenea grad de familiaritate cum ești cu el? Plus că nu te poți separa de cineva fără să treci printr-o perioadă dificilă emoțional, care va necesita și ea un timp de vindecare… Mă tem că varianta realistă pentru tine este să accepți situația așa cum e, iar dacă subiectul rochiei albe se va mai ivi în conversație, să fie natural, nu forțat și tensionat.

Citește mai multe despre mireasa și Nuntă pe Libertatea.

Comentarii