De Alina Serea,

Iubitorii de natură aleg tot mai des campingul cu cortul. Din fericire, în România sunt locuri de camping atât pentru cei care vor să fie retrași, departe de lume, cât și pentru cei care își doresc un minim confort și acces la apă curentă și electricitate.

Campinguri din România, la mare

Cei care doresc să se bucure de experiențe memorabile cu familia, la mare, pot opta pentru o vacanță cu cortul. Zonele de camping la mare sunt numeroase, iar prețurile variază. În medie, o zi de camping cu cortul la mare, pentru o familie formată din doi adulți și un copil, este de aproximativ 70-100 de lei. În aceste sume sunt, de regulă, incluse taxa pentru cort, accesul cu mașina, taxa pentru fiecare persoană în parte.

Camping 2 Mai

Zona de camping din 2 Mai are, pe lângă zona de căsuțe, o zonă de camping pentru corturi, rulote și autorulote. Marele plus al acestui camping de la mare constă în faptul că e situat direct pe plajă, te vei trezi și vei adormi auzind valurile și simțind briza mării. Alte facilități sunt: curent electric, dușuri, frigider, mașină de spălat rufe.

Pe lângă zona de camping de pe plajă, în localitatea 2 Mai, există opțiuni de cazare și pe terenurile localnicilor special amenajate.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 
Camping cu cortul 2 Mai
Camping cu cortul 2 Mai – Foto – camping2mai.ro

Camping Vama Veche

În Vama Veche există mai multe opțiuni pentru camping, în funcție de dorințe și posibilitățile financiare. Sunt zone de camping direct pe plajă, cu acces la electrcitate, apă curentă, duș și toalete. Dar, pe lângă acestea, există și posibilitatea de camping cu cortul propriu în Vama Veche pe terenurile sătenilor care pun la dispoziție facilitățile întâlnite de obicei în zonele de camping.

Camping cu cortul la Vama Veche
Camping cu cortul la Vama Veche. Foto Shutterstock

Camping Gura Portiței

Gura Portiței este o localitate devenită tot mai populară în ultimii ani. Cei care iubesc liniștea și peisajele care nu au prea suferit intervenția omului se pot bucura de o vacanță cu cortul, având posibilitatea de camping la Gura Portiței. Facilitățile sunt: apă curentă, toalete, dușuri, electricitate.

Campinguri din Romania - Gura Portitei
Campinguri din Romania – Gura Portitei. Foto Shutterstock

Camping Costinești

Costinești este printre localitățile cu cele mai multe zone de camping de pe malul mării, iar prețurile sunt accesibile fiecărui buzunar. Ca și în cazul altor campinguri de la mare, și cele din Costinești oferă facilități precum apă curentă, toalete, dușuri, electriciate.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 
Campinguri din România- Costinești .
Campinguri din România- Costinești . Foto Shutterstock

Camping Năvodari

Și Năvodari este una dintre stațiunile unde poți merge cu cortul în locuri special amenajate pentru camping. Opțiunile de camping sunt mai multe, însă este bine să rezervați loc. Lebăda, unul dintre cele mai cunoscute campinguri din Năvodari, este situat în nordul stațiunii Mamaia, departe de agitația orașului, cu acces direct la plajă și face parte din complexul Tabăra de Copii Năvodari, destinat turiștilor care vor sa petreacă o vacanță liniștită.

Locuri de camping în România- Navodari
Locuri de camping în România- Navodari – Foto Shutterstock

Camping Corbu și Vadu

Zona de camping din Corbu este foarte aproape de mare și oferă facilitați precum: apă, curent electric, toalete. Este un camping cu multă liniște și un peisaj de vis. Campingul este supravegheat video, iar în zonă există magazine.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 
Campinguri din Romania- Corbu.
Campinguri din Romania- Corbu. Foto Shutterstock

Plaja Vadu, aflată tot în comuna Corbu este, de asemenea căutată de turiștii care doresc o vacanță liniștită la mare. Totuși, această plajă este rezervație naturală, iar din acest motiv accesul cu mașina, precum și campingul sunt interzise.

Camping Mamaia

Și în stațiunea Mamaia există zone de camping cu cortul care oferă locuri special amenajate pentru campare cu corturi rulote și autorulote. Campingurile din Mamaia Nord au plajă privată, restaurant, terenuri de sport, un magazin alimentar și pune la dispoziția doritorilor facilități precum: toalete, dușuri cu apă caldă non stop, electricitate.

Camping Romania Mamaia-
Camping Romania Mamaia- Foto Shutterstock

Camping în Sulina

O zonă de camping situată pe malul brațului Sulina și oferă cazare în bungalow-uri dar și locuri de campare pentry corturi. Facilitățile oferite sunt: internet, acces la dușuri și toaletă, frigider la comun, acces la piscină.

Camping Romania-Sulina. Foto Shutterstock
Camping Romania-Sulina. Foto Shutterstock

Camping în Tulcea

Campo Euro Club se află în comuna Sfântul Gheorghe din județul Tulcea și, pe lângă faptul că sunt facilități pentru camping cu cortul, oferă cazare în casuțe proprii acoperite cu stuf. Priveliștea este încântătoare, foarte aproape de plajă, unde, de obicei, există și cinema în aer liber.

Campinguri din România, la munte

În zonele montane din România poți găsi oricând locuri de camping în natură, unde peisajele îți taie pur și simplu respirația. Dincolo de campingurile amenajate, există locuri pitorești unde te poți opri cu cortul, dacă îți dorești liniște în mijlocul naturii.

Camping Cheia Brașov

Campingul Cheia de pe Valea Prahovei, este unul dintre cele mai populare locuri de campare la munte, în România. Aici puteți dormi în cortul personal ori într-una dintre casele de camping deja amenajate în zonă. Este o zonă cu multă liniște, aproape de apă și pădure. Cei pasionați de drumeții pot merge în Munții Ciucas, la Mănăstirea Ciucas, Muntele Roșu, Valea Teleajanului sau Drumule berii, care sunt doar câteva dintre atracțiile zonei.

Campinguri din România- Cheia.
Campinguri din România- Cheia. Foto Shutterstock

Camping în Cheile Sohodolului

Munţii și apa curată a Sohodolului îi determină pe mulţi dintre iubitori de natură să aleagă aceste locuri pentru camping. Cheile Sohodolului se bucură de o mare popularitate printre cei care prefră vacanța cu cortul. Frumesețea zonei a devenit faimoasă în toată ţara, iar turiştii din toate regiunile vin să vadă cu minunăţiile naturii și se opresc chiar și câteva zile cu cortul.

Camping Romania- Cheile Sohodolului.
Camping Romania- Cheile Sohodolului. Foto Shutterstock

Camping în Cheile Bicazului

Zona Cheile Bicazului -Lacul Roșu este una pe care nu trebuie s-o ratezi dacă iubești muntele și natura. Cei care doresc o vacanță la cort, pot să opteze pentru campingul aflat în apropiere, la aproximativ 4-5 kilometri de Lacul Roșu.

Locuri de camping în România - Cheile Bizaului-Lacul Roșu
Locuri de camping în România – Cheile Bizaului-Lacul Roșu . Foto Shutterstock

Camping în munții Bucegi

Cei care iubesc drumețiile și peisaje montane, pot alege camping cu cortul în apropierea celebrelor Babe și a Sfinxului. Zona de camping Caraiman este una dintre cele mai cunoscute printre iubitorii de munte.

Camping Romania la munte
Camping Romania la munte- Sfinxul si Babele Bucegi


De asemenea, tot în Bucegi, cei care merg frecvent în vacanțe cu cortul aleg camping Padina și camping Zănoaga, fiind foarte populare, mai ale pe timp de vară, când răcoarea și aerul curat te îmbie să poposești în aceste locuri cât mai mult.

Camping Padina.
Camping Padina. Foto Shutterstock

Camping Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana, care este o minune a naturii, atrage în fiecare an foarte mulți turiști. În apropiere de lac există camping amenajat, atât pentru corturi cât și pentru rulote, cu facilități precum electricitate, toaletă și apă curentă.

Campinguri din România - lacul Sfanta Ana
Campinguri din România – lacul Sfanta Ana. Foto Shutterstock

Camping Sovata

Sovata, o altă stațiune montană apreciată de turiști, aflată în județul Mureș, este printre cele mai căutate atunci când vine vorba de camping cu cortul la munte. Aici sunt mai multe zone de camping amenajate, unde doritorii au la dispoziție facilități precum apă curentă, energie electrică, toalele. Pe lângă zona de corturi, există și cea de rulote, precum și căsuțe special amenajate.

Camping Sovata.
Camping Sovata. Foto Shutterstock

Camping Transfăgărășan

Traseul de pe Trasfăgărășan este cu siguranță unul dintre cele mai populare din România, asta datorită peisajelor spectaculoase ce pot fi admirate. Iubitorii de vacanțe cu cortul pot admira frumusețea naturii și se pot opri în campingul amenajat în apropiere de Bâlea Lac sau în zonele cu pajiști întinse, atât de ademenitoare.

Camping Transfăgărșan.
Camping Transfăgărșan. Foto Shutterstock

Camping Valea Buzăului

Un alt loc de campare cunoscut printre împătimiții excursiilor în natură este campingul Valea Buzăului, din județul Brașov. Pe lângă facilități precum apă curentă, electricitate și toalete, cei care iubesc pescuitul, trebuie să știe că locul de campare este în apropierea iazurilor cu păstrăv.

Camping Valea Buzaului
Camping Valea Buzaului

Pe lângă aceste locuri de camping, atât de populare, în România există și zone de camping de lux, unde de poți bucura de confortul unui hotel, în inima naturii, la cort.

Citeşte şi:

Cum alegi cortul potrivit pentru camping. De ce trebuie să ții cont înainte de a-l cumpăra

Camping cu cortul – Top 20 de lucruri esențiale pe care trebuie să le ai la tine când mergi cu cortul

Camping de lux – cele mai frumoase cazări la cort din România

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.