De Ana Hațeg,

Oamenii sunt în general expuși la această boală atunci când ies la iarbă verde sau merg să facă drumeţii în zonele cu iarbă şi tufişuri.

În România zonele cu o incidenţă mai mare a bolii sunt în special în partea de nord a ţării, în judeţele Sibiu, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Alba, Botoşani şi Braşov, scrie clinica Regina Maria citând Analiza epidemiologică descriptivă a cazurilor de Boala Lyme intrate în supraveghere în anul 2011, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Bacteria care produce boala Lyme poate fi transmisă doar de capuşele care sunt ataşate de piele şi se hrănesc cu sânge 36-48 ore. Astfel că îndepărtarea cât mai precoce a căpuşii poate preveni infectarea.

Boala Lyme – simptome

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli.

Simptomele şi semnele tipice includ febra, cefaleea, oboseala şi un rash caracteristic numit “eritem migrator”. Netratată, infecţia poate afecta articulaţiile, inima şi sistemul nervos.

Boala Lyme – diagnostic

Diagnosticarea se face pe baza simptomelor, eritemului caracteristic şi a probabilităţii să fi fost expus la capuşe infectate. De asemenea, testele de laborator sunt de un real folos în diagnosticul bolii Lyme, atunci când sunt folosite corect şi sunt efectuate prin metode validate.

Citeşte şi:

Poliția va face verificări în cazul statuetei „Venus de Piatra Neamț”. Arheologii nu au anunțat descoperirea artefactului, deși erau obligați prin lege

Documentele MAE român arată că Meleșcanu a mințit și în 1989, și acum. În fața diplomaților străini, el numea crimele de la Timișoara ”zvonuri colportate în scopuri dușmănoase”

Am mers pe urmele unei reclame înșelătoare apărute în propriul ziar, după sesizarea unui cititor. Cum sunt escrocați oamenii cu ochelari-binoclu „miraculoși”!

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie