Ce să faci când te plictisești – idei care te scapă de plictiseală

Nu există acțiuni standard pe care le putem face pentru a ne schimba dispoziția, însă sunt o mulțime de activități pe care le putem începe pentru a scăpa de starea de apatie care ne cuprinde uneori. Stabilește-ți câteva puncte de interes, iar noi îți venim în ajutor cu câteva idei care alungă stările de plictiseală. Iată ce poți să faci când te plictisești!

Desenează

Alege o carte de colorat sau o planșă pe care să o desenezi cu ajutorul acuarelelor. Combină cât mai multe culori și fă un desen diferit, care să exprime stările tale sufletești. Fără să îți dai seama, vei putea realiza ce sentimente te încearcă în acele momente.

Ce poți face când te plictisești – Citește o carte

Una dintre cele mai interesante și relaxante activități de făcut atunci când te plictisești. Alege o carte la care te gândești de mult timp, dar pe care nu ai avut suficient timp să o citești. Propuneți să citești o carte cu un deznodământ captivant, care să te țină prins în acțiune pentru cât mai mult timp.

Ce să faci când te plictisești - citește o carte
Ce să faci când te plictisești – citește o carte

Îți recomandăm să citești și:

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat

Fă-ți ordine în dressing

Poate părea o activitate plictisitoare, însă este extrem de relaxantă și antrenantă. Dacă de mult timp plănuiești o reorganizare a șifonierului, când simți că te plictisești acasă, atunci este cel mai bun moment să începi să faci asta. Organizează-ți lucrurile, verifică ce piese vestimentare nu mai porți de mult timp și scoate-le din șifonier. Sortează-ți hainele pe culori sau chiar organizează-ți ținute pe zile, în felul acesta vei economisi timp în fiecare dimineață, atunci când nu știi cu ce să te îmbraci.

Ce să faci când te plictisești – o mică schimbare în casă

O schimbare în locuință nu trebuie să implice neapărat acțiuni costisitoare și greoaie. Dacă ai puțin timp liber și te plictisești, atunci cel mai bine ar fi să aranjezi mobila prin casă. Schimbă locul scaunelor, poate aduci un obiect de decor din dormitor în living sau chiar te gândești să decorezi pereții cu câteva tablouri ori oglinzi. O activitate care nu te lasă să te plictisești și care îți va îmbunătăți starea de spirit.

Ce să faci când te plictisești - Uită-te la un filmIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”

Ascultă muzica preferată în timp ce faci exerciții fizice

Chiar dacă spui, de mâine mă apuc de sport, nu este deloc ușor să începi să faci exerciții fizice acasă. Însă, când simți că te cuprinde plictiseala, cel mai bine, apucă-te de sport. Și cum poți face asta mai bine, dacă nu cu muzica preferată pe fundal? O melodie preferată te va ajuta să te mobilizezi mai ușor.

Fă o baie relaxantă

Dacă ai noroc și în baie deții o cadă mare, atunci plictiseala nici nu intră în discuție. Umple-ți cada cu spumă și săruri de baie și bucură-te de câteva momente de relaxare. Dacă ai doar cabină de duș, atunci fă un duș lung. Nu te grăbi să ieși repede, lasă timpul să treacă și, cu siguranță, te vei relaxa.

Cum alungi plictiseala - ascultă muzică
Cum alungi plictiseala – ascultă muzică

Ce să faci când te plictisești – Uită-te la un film

Dacă ai pe listă un film pe care îți dorești să îl vizionezi, acum este momentul. Fie alegi să rămâi acasă și să vizionezi un film, fie mergi singur/ă la cinema, această activitate este extrem de relaxantă și nu vei simți nicio secundă că te plictisești. Așează-te confortabil pe scaun și intră în atmosfera filmului.

Gătește o rețetă nouă

Cum poți să alungi plictiseala dacă nu cu o porție gustoasă de mâncare? Și, de ce să comanzi mâncare acasă, când poți chiar tu să gătești astăzi. Fie pregătești o rețetă pe care o știi deja, fie optezi pentru o rețetă nouă, în mod cert, nu vei avea timp să te plictisești, pentru că nici nu îți vei da seama cât de repede trece timpul.

Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”
Recomandări
Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”

Mergi la cumpărături

Să faci o plimbare prin magazinele de haine ori magazinele cu produse pentru casă, poate fi una dintre cele mai potrivite activități care te feresc de plictiseală. Fă o plimbare până la cel mai apropiat mall și bucură-te de priveliște. De ce nu, cumpără-ți și un produs care știi că te va bucura.

Gătește o rețetă nouă când te plictisești
Gătește o rețetă nouă când te plictisești

Sună-ți părinții ori prietenii

O discuție telefonică cu familia ori cu prietenii te va binedispune, pentru că întotdeauna vei găsi subiecte de discuție interesante. Familia îți este oricând aproape, iar prietenii sunt pregătiți mereu pentru distracție. Nici gând de plictiseală!

Joacă-te un joc nou

Pe telefon sau pe consolă, când ai jucat ultima dată un joc amuzant? Este momentul să te bucuri de timpul tău liber și să alungi plictiseala. Este cea mai simplă modalitate de a te distra, chiar dacă ești singur acasă.

Caută destinații pentru următoarele vacanțe

O vacanță reușită este aceea pe care o plănuiești din timp, în cel mai mic detaliu. Dacă ai o idee despre următoare destinație de vacanță, atunci acordă puțin timp planurilor. Caută care sunt obiectivele turistice pe care le poți vizita acolo, ce preparate culinare ar fi bine să încerci, care sunt cele mai interesante activități pe care le poți încerca. O vacanță plănuită deja te va ajuta să te mobilizezi și să fii mult mai entuziasmat de timpul liber pe care îl ai.

Ieși la plimbare cu bicicleta

Faci mișcare, te bucuri de aerul curat de afară și meditezi la cele mai frumoase lucruri pe care îți dorești să le realizezi. O plimbare cu bicicleta poate fi soluția care alungă plictiseală, indiferent de anotimp.

Ce să faci când te plictisești – construiește un puzzle

Din fericire, găsești o gamă variată de puzzle-uri, dintr-o mulțime de zone de interes. Dacă îți place istoria, alege un puzzle din domeniu, care să te mobilizeze să îți pună imaginația la lucru. Dacă ești suficient de curajos, atunci alege un puzzle cu 1.000 de piese și nici nu vei simți cât de repede trece timpul.

Învață o limbă străină

Nu este niciodată prea târziu să înveți o limbă străină. Poți face foarte ușor acasă, în câțiva pași simpli. Stabilește-ți în fiecare zi câteva verbe pe care vrei să le înveți, iar apoi încearcă să construiești propoziții. Vei vedea cum, de la o zi la alta, te perfecționezi într-o limbă străină.

Mergi la un masaj de relaxare

Ce poate fi mai relaxant decât un masaj? Unde mai pui că este cea mai bună modalitate de a scăpa de plictiseală. Fă-ți cadou o zi de relaxare într-un spa și bucură-te de cele mai bune servicii.

Cheamă-ți prietenii în vizită

Sună-ți prietenii și invită-i la o seară relaxantă la tine acasă. Puteți încerca diferite jocuri de societate, jocuri de cărți, puteți să spuneți bancuri sau pur și simplu să stați la povești și, în mod sigur, seara va fi una reușită.

Setează-ți noi obiective

Chiar dacă ți-ai făcut lista de priorități la început de an, niciodată nu este prea târziu să adaugi lucruri noi. Gândește-te care sunt lucrurile pe care ai vrea să le faci în viitorul apropiat, ce obiecte vestimentare crezi că îți lipsesc, ce ți-ar plăcea să încerci să faci, care sunt cele mai importante evenimente pentru tine. Scrie-le pe listă și începe să faci pași pentru a realiza aceste lucruri.

Cum scapi de plictiseală -Setează-ți obiective noi
Cum scapi de plictiseală -Setează-ți obiective noi

Îți recomandăm să citești și:

  • Turnul Eiffel – 20 de lucruri pe care nu le știai despre simbolul Parisului.

Ce să faci când te plictisești – Învață să faci origami

Ce poți să faci când te plictisești? Ei bine, să înveți lucruri noi! O activitate relaxantă, dar și extrem de plăcută este să faci origami. Din fericire, te poți uita la o mulțime de tutoriale pe internet, de unde poți învăța să faci o mulțime de obiecte, animale, etc.

Ce faci când te plictisești - învață să faci origami
Ce faci când te plictisești – învață să faci origami

Îți mai recomandăm și:

Ai animal de companie? Fă-i o baie!

Dacă amâni de ceva timp acest lucru, acum este cel mai bun moment să o faci. Fă-i o baie animalului tău de companie, iar bucuria acestuia, te va încânta și pe tine. Imediat după baie începeți și o partidă de joacă, pentru că nimic nu se compară cu dragostea pe care ți-o arată animalul tău de companie.

Activități care alungă plictiseala - fă-i baie animalului de companie
Activități care alungă plictiseala – fă-i baie animalului de companie

Așadar, de fiecare dată când nu știi ce să faci când te plictisești, citește aceste idei și alege-ți activitatea preferată!

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
FANATIK.RO
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
FANATIK.RO
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
Știrileprotv.ro
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Observatornews.ro
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun
HOROSCOP
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI