Ce sunt îngerii

Termenul „înger” provine din cuvântul grecesc „angelos”, care înseamnă „mesager”. A fi un „înger” este, așadar, slujba lor, nu cine sunt ei. După cum scrie Sfântul Augustin, „îngerul este numele funcției lor, nu al naturii lor. Dacă vei căuta numele naturii lor, acesta este «spirit»”.

Îngerii sunt mesageri pur spirituali (fără un corp fizic) și slujitori ai lui Dumnezeu, nemuritori și perfecți, spre deosebire de orice altă formă de creație. Tradiția Bisericii susține că Dumnezeu i-a creat în prima zi, când a format cerurile, separând lumina de întuneric. Îngerii sunt, prin urmare, cea mai veche creație a Sa, existând chiar de la începutul timpului.

Ca și oamenii, îngerii au intelectul și liberul arbitru dat de Dumnezeu, deși acesta este net superior. Ei sunt personali și nu fac parte dintr-o forță colectivă. 

Pe scurt, și ei sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, deși la un nivel superior, pur spiritual. 

Diferite tipuri de îngeri

Îngerii au fost creați „prin și pentru” Iisus Hristos ca mesageri ai planului Său salvator pentru omenire. Îi vedem pe îngeri în acest rol de nenumărate ori de-a lungul Bibliei, cel mai clar în Noul Testament, când îngerul Gabriel anunță nașterea Mântuitorului, când îngerii de la mormânt anunță Învierea sau, în timpul Înălțării, când îngerii anunță că Hristos va reveni în același mod în care a plecat.

REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”
Recomandări
REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”

Sfânta Scriptură împarte îngerii în nouă rânduri sau ordine. Cu cât rangul este mai înalt, cu atât îngerul este mai aproape de Dumnezeu. Fiecare rang joacă un rol distinct în comunicarea iubirii lui Dumnezeu pentru creația Sa.

Serafim

Serafimii sunt cel mai înalt rang al îngerilor și stau cel mai aproape de Dumnezeu. Ei sunt descriși în Isaia 6:2 ca având șase aripi, două care le acoperă fața, două care le acoperă picioarele și două pentru zbor. Numele lor înseamnă „cei care ard” și au cea mai mare cunoaștere a lui Dumnezeu, asistându-L mereu.

Heruvimi

Heruvimii își petrec veșnicia contemplând bunătatea lui Dumnezeu, iar numele lor înseamnă „plinătatea cunoașterii”. În Geneză, Dumnezeu le-a încredințat paza Grădinii Edenului după ce i-a alungat pe Adam și Eva.

Tronurile

Tronurile contemplă judecățile divine ale lui Dumnezeu. Ele sunt menționate de Sfântul Pavel în scrisoarea către Coloseni și reprezintă al treilea ordin cel mai înalt al îngerilor.

Stăpânirile 

În timp ce primele trei rânduri angelice sunt preocupate în principal de contemplarea esenței lui Dumnezeu, deoarece sunt cele mai apropiate de El, cele trei rânduri de mijloc se ocupă de ordinea creației. Aceasta începe cu Stăpânirile sau Stăpâniile. Acest nume se referă la „autoritate”, deoarece ei dirijează activitățile îngerilor de rang inferior.

Revista Der Spiegel despre sistemul de transfer al tinerilor germani cu probleme în România: ”Mă simt ca Dumnezeu”, a spus tânărul neamț judecat pentru uciderea unei pensionare din România
Recomandări
Revista Der Spiegel despre sistemul de transfer al tinerilor germani cu probleme în România: ”Mă simt ca Dumnezeu”, a spus tânărul neamț judecat pentru uciderea unei pensionare din România

Virtuțile

Al cincilea rang de îngeri, Virtuțile, răspund direct în fața Stăpâniilor și veghează asupra planetelor și stelelor. La ei se face referire în Efeseni 1:20-21.

Puterile

Puterile sunt uneori descrise ca îngeri războinici, deoarece combat răul în univers, asigurându-se că acesta nu destabilizează ordinea creației.

Principatele

Cele mai mici trei rânduri de îngeri se ocupă în mod specific de afacerile umane, începând cu Principatele, care veghează asupra națiunilor și orașelor.

Arhanghelii 

Biblia face referire la trei Arhangheli: Mihail, Gabriel și Rafael. Arhanghelii se ocupă de cele mai critice afaceri din istoria omenirii. În timpul Bunei Vestiri, Dumnezeu îl trimite pe Gabriel să o anunțe pe Sfânta Fecioară Maria că ea îl va naște pe Hristos. Mihail este considerat drept Arhanghelul dedicat luptei împotriva celui rău. Rafael servește drept gardian în Cartea lui Tobit din Vechiul Testament.

Îngeri păzitori

Cel mai mic rang de îngeri, îngerii păzitori, veghează asupra ființelor umane individuale. Ei sunt cei care sunt alături de oameni în cumpene sau acționează ca o voce interioară care îți spune că ceva este corect sau greșit.

Curiozități despre îngeri

Îngerii nu sunt bărbați sau femei

Podcast RECORDER despre politizarea instituțiilor de stat: ”Șeful ASF își amenință colegii că le face plângeri penale pentru că au dat informații presei despre nereguli. Vă dați seama unde cred ei că trebuie puse resursele statului?!”
Recomandări
Podcast RECORDER despre politizarea instituțiilor de stat: ”Șeful ASF își amenință colegii că le face plângeri penale pentru că au dat informații presei despre nereguli. Vă dați seama unde cred ei că trebuie puse resursele statului?!”

Ei sunt ființe pur spirituale. Deoarece nu au corpuri materiale, ei nu sunt nici bărbați și nici femei. Cu toate acestea: încă din zorii timpului, îngerii au ales să se prezinte sub formă masculină, probabil în onoarea lui Dumnezeu, care s-a revelat ca Tată, și a lui Dumnezeu Fiul, care s-a făcut om de dragul nostru. 

Prin urmare, din respect, ne referim la toți îngerii cu „el”.

Îngerii au un intelect și o voință, la fel ca noi

Spre deosebire de noi, îngerii au făcut alegerea permanentă de a-L sluji pe Dumnezeu și – acum că Îl văd pe Dumnezeu față în față – nu pot păcătui niciodată.

Dumnezeu a creat numărul imens și ierarhia îngerilor într-o singură clipă

Îngerii nu s-au născut. Ei au fost făcuți

Îngerii sunt ordonați în nouă „coruri” și sunt clasificați în funcție de inteligența lor naturală, care depășește cu mult inteligența umană.

Există o ierarhie angelică reală. Unii îngeri au cunoștințe mai mari decât alții; fiecare cor de îngeri are roluri unice.

Îngerul care a fost creat inițial cu cea mai mare inteligență naturală este Lucifer (Satana)

Lucifer a fost creat bun și se crede că a făcut parte din primul set de coruri angelice – corul Heruvimilor. El a ales apoi să îl respingă pe Dumnezeu. „Non serviam!” („Nu voi sluji!”) este strigătul său de rebeliune.

Fiecare înger e unic

Fiecare înger în parte are propria sa esență unică și, prin urmare, este o specie distinctă, la fel de diferită una de alta ca și copacii, vacile și albinele.

Nu există doi îngeri la fel. Unicitatea lor este o altă reflectare a creativității și gloriei lui Dumnezeu.

Au personalități diferite

Îngerii au personalități care diferă unele de altele, la fel ca și oamenii.

Îngerii sunt persoane. Fiecare dintre ei are o personalitate unică.

Cunosc totul

Îngerii sunt insuflați cu o cunoaștere perfectă a tuturor lucrurilor create, inclusiv a naturii umane.

Noi nu suntem mistere pentru îngeri. Se spune că aceștia știu mult mai multe despre noi decât știm noi înșine!

Îngerii nu pot prezice viitorul

Îngerii nu cunosc anumite evenimente care vor avea loc, cu excepția cazului în care Dumnezeu dorește această cunoaștere pentru un anumit înger.

Îngerii nu știu ce haruri va da Dumnezeu anumitor oameni; ei pot doar să deducă acest lucru prin observarea efectelor. De altfel, ei sunt excelenți observatori.

Fiecare are sarcina lui

Fiecare înger a fost creat pentru o sarcină sau o misiune specifică.

Ei au primit cunoașterea instantanee a acestei misiuni în momentul creării lor.

Au liber arbitru

În momentul creării lor, îngerii au ales în mod liber dacă să accepte sau să respingă misiunea lor, o alegere blocată pentru totdeauna în voința lor fără remușcări.

Faptul că îngerii au avut o singură ocazie de a face o alegere cu consecințe veșnice poate părea ciudat de nedrept pentru noi.

Propria noastră experiență umană de gândire – cu procesarea noastră mentală, lupta pentru a colecta informațiile necesare, incertitudinea consecințelor și regretul pentru rezultatele negative – este o experiență străină îngerilor.

Îngerii nu se străduiesc să raționalizeze o situație. Procesul intelectual uman este unul de încercare și eroare.

Îngerii nu trebuie să treacă prin acest proces. La ei nu există încercări, pentru că nu există erori.

Atunci când Satana și tovarășii săi au făcut alegerea, de exemplu, ei nu sufereau din cauza lipsei de înțelegere, a unei educații proaste, a rănilor interioare provocate de alții sau a unui intelect întunecat de păcatul uman. 

Ei au fost creați în perfecțiune, nu le lipsea nimic. Au fost înzestrați cu o cunoaștere și o înțelegere perfectă și „știau mai bine” – și au luat totuși o decizie rea. Îngerii căzuți nu au nicio dorință de a se pocăi de ceea ce au făcut.

Îngerul păzitor alege să accepte pe cineva în grija lui

Fiecare ființă umană, din momentul conceperii sale, are un înger păzitor desemnat de Dumnezeu să o conducă spre mântuire.

Mai mult, îngerul tău păzitor a ales în mod liber să te accepte în grija lui.

Ființele umane nu devin îngeri atunci când mor

În schimb, sfinții din ceruri vor lua locul îngerilor căzuți care și-au pierdut locul în cer.

Îngerii comunică între ei 

Îngerii comunică între ei prin transmiterea de concepte de la o minte la alta.

Îngerii cu inteligență superioară pot împărtăși cunoștințele lor cu îngerii din corurile inferioare.

Îngerii nu au emoții în același mod în care le avem noi

Cu toate acestea, ei experimentează mișcări intense în voința lor care sunt similare emoțiilor umane.

Îngerii războinici

Îngerii sunt mult mai activi în viața oamenilor decât ne dăm seama.

La fel sunt și demonii.

Dumnezeu stabilește când și cum pot îngerii să comunice cu oamenii. Îngerii se bucură că Îl ascultă.

Îngerii buni ne ajută să acționăm în conformitate cu natura noastră creată ca ființe umane raționale

Îngerii căzuți fac contrariul. Ei vor ca noi să acționăm împotriva naturii noastre de ființe umane raționale. Ei iubesc iraționalitatea.

Îngerii nu se mută dintr-un loc în altul

Îngerii nu se deplasează așa cum ne „mișcăm” noi, deoarece ei nu sunt ființe materiale cu granițe și limitări materiale. În loc să alerge fizic dintr-un loc în altul, așa cum trebuie să facem noi, ei sunt prezenți acolo unde acționează voința lor. Prezența lor, deci, poate fi instantanee.

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi cum se calculează cifra destinului și ce dezvăluie despre fiecare persoană!

Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
GSP.RO
Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Observatornews.ro
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Știrileprotv.ro
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
FANATIK.RO
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Unica.ro
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Horoscop 25 martie 2023. Racii beneficiază de mai multă energie, de mai mult curaj, dar ar fi bine să aibă grijă cum folosesc aceste beneficii
HOROSCOP
Horoscop 25 martie 2023. Racii beneficiază de mai multă energie, de mai mult curaj, dar ar fi bine să aibă grijă cum folosesc aceste beneficii
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!