Mergi direct la conținut »
Circuit în Orașul de Aur și Capitala Muzicii Clasice, la tariful accesibil de 299 euro! (PUBLICITATE)
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Circuit în Orașul de Aur și Capitala Muzicii Clasice, la tariful accesibil de 299 euro! (PUBLICITATE)

Praga și Viena sunt două destinații incredibil de atractive mai ales dacă ai în minte o vacanță culturală. Ambele capitale europene se mândresc cu numeroase construcții imperiale, cu o gastronomie excelentă și o atmosferă desprinsă din povești, așa că nu poți rămâne indiferent în fața acestor splendori din Cehia și Austria.

Europa Travel a lansat în premierăCampania Iunie Călătoro lună întreagă dedicată colecționării de noi experiențe, cu zeci de reduceri și bonusuri acordate circuitelor cu autocarul în destinațiile mult visate! Poți descoperi fostele capitale imperiale Praga și Viena într-un circuit cu autocarul, de 7 zile, la tariful de 299 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 10 iunie!  

Activități de care te poți bucura în Cehia

Circuitul pornește cu explorarea orașului Brno, ce a stat o vreme în umbra mult mai popularei Praga, dar care astăzi a devenit o destinație tot mai tentantă. Capitala Regiunii Moravia este bogată în monumente istorice, multe dintre ele putând fi descoperite în turul pietonal alături de Europa Travel. Vizitează Primăria Veche, străjuită de un imens dragon – simbol al locului, Piața Libertății – înconjurată de fostele case ale nobililor, Mănăstirea și Cripta Capucinilor și Catedrala Sf. Petru și Pavel.

Praga stă foarte bine la capitolele artă și istorie, fiind un adevărat leagăn cultural, aici locuind numeroși artiști cu renume mondial, dar și nobili. Capitala Cehiei poartă supranume cu sonoritate: Orașul de Aur, iar la o plimbare în Castelul Prazsky hrad vei descoperi adevăratele splendori ale sale, în stil baroc, gotic sau rococo. Savurează farmecul orașului vizitând pe rând cele mai populare atracții, de la Catedrala Tyn ce iese în evidență prin cele două turle ale sale, la Turnul cu Ceas Astronomic (unic în Europa).

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

Pierde-te pe Strada de Aur, unde au locuit foștii alchimiști, dar și laureați ai premiului Nobel, oprește-te la o berărie veche pentru a testa delicioasa bere neagră și calcă pe urmele Regilor Boemiei în impozanta Catedrala Sf. Vitus. Despre Praga se zice că ar fi „Orașul cu 100 de poduri”, așa că nu-l poți rata pe cel mai fotografiat dintre ele: Podul Carol, frumos decorat cu statui din marmură. Opțional, poți alege o croazieră pe Vltava care îți va artăta frumusețea orașului și pe timp de noapte.

Un oraș foarte popular mai ales în preajma Crăciunului, grație impresionantului târg pe care îl găzduiește, Dresda uimește călătorul prin atmosfera medivală. Chiar dacă mare parte din oraș a fost distrus în urma războiului din 1945, vei găsi aici o mulțime de comori istorice perfect restaurate. Dintre acestea se remarcă Palatul Zwinger și Catedrala Frauenkirche, adevărate capodopere baroce.

Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
Recomandări
Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
 

Circuitul continuă cu Karlovy Vary, o populară stațiune balneară, cu zeci de izvoare termale și minerale, recunoscute pentru beneficiile lor încă din perioada Imperiului Roman. Poți bate la pas orașul preferat al genialilor Beethoven, Freud, Goethe și Kafka sau te poți opri în una dintre băile imperiale pentru a face o pauză de la istorie.

Pe urmele monarhiei de Habsburg

Muzeu artistic în aer liber, Viena găzduiește zeci de palate și construcții de epocă multe dintre ele aglomerate în centrul istoric. Te poți plimba cu caleașca în zona Ringului Vienez – un perimetru bine delimitat unde atmosfera pare încremenită în timp. Ori să te pierzi pe străzile  comerciale Kartnerstrasse și Graben, ticsite de magazine de lux și outlet-uri, dintre care cea mai populară este Mariahilferstrasse.

Descoperă Viena Imperială vizitând cele trei palate grandioase ale sale: Schonbrunn, o splendoare rococo din UNESCO, supranumit „Versailles-ul Vienei”, Holfburg – inima Imperiului Habsburgic și Belvedere – frumos împrejmuit de grădini geometrice. „Sufletul Vienei” este Catedrala Sfântului Ștefan, o bijuterie gotică remarcabilă prin turnul înalt de 137  metri, ce adună anual peste 3 milioane de vizitatori.

Îngrijorător! Ce s-a întâmplat cu 16 femei care au născut după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19
Recomandări
Îngrijorător! Ce s-a întâmplat cu 16 femei care au născut după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19
 

Circuitul de la Europa Travel se încheie cu un tur al orașului Budapesta, ce îți dezvăluie locuri încântătoare precum Cetatea și Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanțuri și Paltamentul, incluzând și o croazieră relaxantă pe Dunăre.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Capitale Imperiale: Praga-Vienatarif: 299 euro/persoana (redus de la 319 euro), 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4*, transport autocar, ghid. *Bonus – croaziera pe Dunare la Budapesta si excursia la Castelul Konopiste. Oferta Speciala Iunie Calator – valabila pentru plecarea din 10 iunie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Close
Închide
  Close