De ce să vizitezi Dubai în luna decembrie

Dubai este, fără îndoială, una dintre cele mai populare și râvnite destinații de vacanță din lume. Este un obiectiv turistic apreciat mai ales de cei care doresc să-și petreacă vacanțele în confort și extravaganță. De la priveliști spectaculoase, la cazare de lux, de la safari în deșert, plaje, aventuri în interior și în aer liber, până la posibilitățile de shopping de neegalat, Dubaiul are tot ce v-ați dori pentru o vacanță de neuitat.

Să vizitezi Dubai în luna decembrie poate fi o alegere foarte inspirată, deoarece, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, au loc evenimente și festivaluri la care merită să asiști. Orașul Dubai se transformă într-un spectacol de lumini în luna decembrie. Atât clădirile celebre, cât și zonele publice sunt decorate și iluminate festiv, creând o atmosferă magică.

O vacanță în Dubai, în luna decembrie, îți oferă oportunitatea să experimentezi și să înțelegi cultura locală în timpul sărbătorilor de iarnă.
O vacanță în Dubai, în luna decembrie, îți oferă oportunitatea să experimentezi și să înțelegi cultura locală în timpul sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, Dubai este cunoscut pentru centrele sale comerciale impresionante și, în luna decembrie, acestea sunt și ele decorate festiv. Mulți retaileri au reduceri și promoții speciale de sărbători, ceea ce face ca shopping-ul să fie o experiență și mai plăcută.

INVESTIGAȚIE. Cum se joacă politrucii de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cu banii statului. Zece firme neeligibile au primit 10 milioane de lei. Cine plătește pagubele
Recomandări
INVESTIGAȚIE. Cum se joacă politrucii de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cu banii statului. Zece firme neeligibile au primit 10 milioane de lei. Cine plătește pagubele

O vacanță în Dubai, în luna decembrie, îți oferă oportunitatea să experimentezi și să înțelegi cultura locală în timpul sărbătorilor de iarnă.

În plus, în luna decembrie, vremea în Dubai este mai blândă comparativ cu lunile de vară extrem de fierbinți, facilitând explorarea orașului și împrejurimilor în confort.

Din punct de vedere financiar, unele oferte de călătorie și pachete turistice pot fi mai accesibile în luna decembrie, în special înainte de sărbători.

Cum e vremea în Dubai, în luna decembrie

Dubai are o climă tropicală deșertică și o vreme caldă pe tot parcursul anului datorită locației sale din Golful Persic. Luna Decembrie nu este prea diferită din acest punct de vedere, deși, din punct de vedere tehnic, este iarnă. Vă va plăcea Dubaiul în această perioadă a anului dacă preferați să stați departe de căldura arzătoare a verii.

Chiar și în luna decembrie, când vremea în Dubai este mai blândă, ar trebui să fiți totuși atenți la soare, pentru a evita insolația, mai ales dacă plănuiți un safari în deșert. Beți multă apă, stați departe de soarele amiezii și asigurați-vă că folosiți multă cremă solară.

Temperaturi în Dubai în luna decembrie

Temperatura medie în luna decembrie este de 26 °C, așa că vă puteți bucura din plin de soarele cald de iarnă. Vremea este plăcută și seara, în jur de 15 grade Celsius.

Analiză. Ursula von der Leyen pierde teren în cursa pentru șefia CE. Cine ar putea să o înlocuiască
Recomandări
Analiză. Ursula von der Leyen pierde teren în cursa pentru șefia CE. Cine ar putea să o înlocuiască

Temperatura medie a apei mării este de 24 °C, în timp ce umiditatea este scăzută și variază de la 45% la 90%. Chiar dacă este iarnă, zilele ploioase nu sunt deloc frecvente.

În luna decembrie, vă puteți aștepta la aproximativ 11 ore de lumină pe zi și, de obicei, vor fi până la opt ore de soare strălucitor, ceea ce face din Dubai o destinație excelentă dacă vreți să vă bucrați de soare în mijlocul iernii. Nu uitați să vă împachetați crema solară, deoarece indicele UV rămâne la un nivel moderat. Apusul soarelui este în jurul orei 17.30 pe tot parcursul lunii decembrie.

Ce haine să ai la tine dacă mergi în Dubai, în luna decembrie

Chiar dacă temperatura este mai scăzută în luna decembrie decât în lunile de vară, ziua poate fi totuși destul de caldă. Optează pentru ținute ușoare și confortabile, cum ar fi rochii lejere, pantaloni lejeri și tricouri.

Dubaiul beneficiază de soare pe tot parcursul anului, așa că asigură-te că ai la tine ochelari de soare și o pălărie pentru a te proteja împotriva razelor solare.

Dacă te gândești să petreci timp la plajă sau la piscină, nu uita să iei cu tine și un costum de baie. Multe hoteluri din Dubai au facilități în acest sens.

Descoperă unde să faci plajă în Dubai.

Ciolacu și Ciucă susțin egalitatea de șanse doar în declarații. Lista PSD-PNL la europarlamentare: trei femei și un „tânăr” de 38 de ani pe locuri eligibile
Recomandări
Ciolacu și Ciucă susțin egalitatea de șanse doar în declarații. Lista PSD-PNL la europarlamentare: trei femei și un „tânăr” de 38 de ani pe locuri eligibile

Temperaturile pot scădea în mod semnificativ seara, așa că ar fi bine să ai la tine câteva haine suplimentare pentru a te proteja de răcoare. Un pulover ușor sau o jachetă subțire ar putea fi utile.

Dacă planifici să participi la evenimente mai formale sau să vizitezi restaurante de lux, ar fi bine să ai cu tine o ținută mai elegantă. În plus, dacă mergi în perioada sărbătorilor de iarnă, poate fi cu atât mai justificat să ai o astfel de ținută la tine.

În general, Dubaiul este un oraș cosmopolit, iar vestimentația poate fi destul de diversă. Totuși, este întotdeauna recomandat să fii conștient de cultura locală și să adaptezi îmbrăcămintea în consecință, mai ales când vizitezi locuri cu tradiții și obiceiuri specifice. Așadar, îndiferent de anotimp, pentru a vizita anumite obiective precum moscheile sau alte zone culturale, este important să respecți obiceiurile locale privind îmbrăcămintea decentă. Femeile ar trebui să aibă o eșarfă sau un șal la ele pentru a-și acoperi capul și umerii în aceste locuri.

Chiar dacă Dubaiul este un centru al ținutelor la modă, nu aveți voie să purtați haine scurte, strâmte, sumare, care arată multă piele, în spațiile publice. Și dacă asta nu vă e tocmai pe plac, gândiți-vă că purtarea de haine modeste și lejere vă poate ajuta să vă simțiți confortabil în climatul cald și uscat din Dubai.

Descoperă mai multe reguli de bună purtare ca turist în Dubai.

Lucruri interesante despre Dubai

Cunoscut ca orașul posibilităților nesfârșite, Dubaiul vă va uimi pur și simplu. Cu atât de multe atracții, hoteluri de lux, parcuri tematice pentru familii, centre comerciale de talie mondială și tot felul de activități, Dubai a devenit una dintre cele mai apreciate destinații pentru oamenii din întreaga lume.

TripAdvsiors Travellers Choice Award a acordat Dubaiului titlul de cea mai bună destinație din lume pentru călătorii în anii 2022 și 2023. Așadar, pentru că vremea în Dubai în luna decembrie este cu adevărat extraordinară, este bine de să aveți în vedere că sunt multe alte lucruri de știut despre acest oraș.

Acest oraș vibrant deține în mod surprinzător peste 300 de recorduri mondiale. Câteva dintre aceastea sunt: Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, The Dubai Frame, cel mai mare cadru din lume, Dubai Mall, cel mai mare centru comercial, hotel Burj Al Arab, cel mai înalt hotel cu apartamente din lume. Chiar și cea mai rapidă mașină de poliție aparține poliției din Dubai.

Mai mult, poliția din Dubai are unele dintre cele mai luxoase mașini pe care ți le poți imagina. Bugatti Veyron, Ferrari FF și Lamborghini Aventador sunt doar câteva.

Cea mai mare grădină cu flori naturale

Dubai Miracle Garden deține cu mândrie titlul de cea mai mare grădină de flori naturale din lume. De la inaugurarea sa de Ziua Îndrăgostiților în 2013, această grădină uluitoare a fascinat vizitatorii. Cei 72.000 de metri pătrați sunt împodobiți cu peste 150 de milioane de flori, creând o magie vie de parfumuri și culori.

Dubai Palm Jumeirah

Dubai Palm Jumeirah
Dubai Palm Jumeirah

Un obiectiv emblematic al Dubaiului este Dubai Palm Jumeirah. Această creație remarcabilă deține titlul de cel mai mare arhipelag artificial din lume, realizat în întregime din nisip și roci. Vă puteți îmbarca într-o aventură palpitantă cu elicopterul pentru a vă bucura de priveliștile frumoase ale Palm Jumeirah și puteți admira și alte repere emblematice precum Burj Khalifa, Burj Al Arab, Atlantis The Palm și țărmul plajei Jumeira. De asemenea, dacă iubiți senzațiile tari, vă puteți înscrie la o aventură de parașutism, deoarece oferă o perspectivă unică asupra insulelor artificiale Palm.

Schi în Dubai

Ați auzit vreodată de zăpadă în deșert? Poate părea puțin probabil, dar chiar și asta este posibil! La Ski Dubai puteți păși într-un tărâm al minunilor zăpezii, chiar și în mijlocul verii, nu doar iarna. Pe pârtia artificială de schi din Mall of the Emirates, veți descoperi o atmosferă remarcabilă cu multă zăpadă și temperaturi -2°C. Așadar, dacă vrei să mergi și la plajă și să schiezi în luna decembrie, Dubai este destinația ideală.

Alte lucruri importante despre Dubai

Dacă vremea plăcută din luna decembrie te convinge să mergi într-o vacanță în Dubai, iată alte câteva lucruri pe care este posibil să vrei să le știi despre acest oraș:

  • Populația totală a Dubaiului este de 3,4 milioane.
  • Araba este limba oficială.
  • Moneda este dirhamul din Emiratele Arabe Unite
  • Fusul orar este UTC+4 (GST).
  • Codul de țară/prefixul este +971.
  • Islamul este religia oficială.
  • Numai non-musulmanii au voie să cumpere și să consume alcool și carne de porc.
  • Sărutul și alte gesturi tandre, în public, sunt ilegale și pot duce la amenzi usturătoare.
  • În Dubai nu plouă aproape niciodată. În medie, plouă doar aproximativ 25 de zile pe an.

Descoperă și ce să vizitezi în Dubai, precum și ce mâncăruri tradiționale să încerci în Dubai.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (27)

lipanileana   •   10.01.2024, 10:25

Să mergi in decembrie și să faci plaja este minunat.

N3gry90   •   01.01.2024, 21:53

Un oraș superb, iar pozele din articol sunt bestiale!

Manuela18   •   23.12.2023, 14:08

Un articol foarte interesant si captivant ! M-au impresionat pozele din articol.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Localitatea din România în care musulmanii sunt majoritari: “Ne-am născut aici, avem buletin românesc”
FANATIK.RO
Localitatea din România în care musulmanii sunt majoritari: “Ne-am născut aici, avem buletin românesc”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: „Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...„
Viva.ro
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: „Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...„
Bianca Drăgușanu și fiica ei, asortate în Dubai din cap până în picioare. Cum arată și cât costă ținutele Dolce & Gabbana
Libertateapentrufemei.ro
Bianca Drăgușanu și fiica ei, asortate în Dubai din cap până în picioare. Cum arată și cât costă ținutele Dolce & Gabbana
Hamilton a părăsit conferința din Japonia, enervat de întrebarea unui reporter: „Ești gelos pe...”
GSP.RO
Hamilton a părăsit conferința din Japonia, enervat de întrebarea unui reporter: „Ești gelos pe...”
Singurele 3 zodii care vor fi protejate de divinitate până în ziua de Paște. Au parte de zile bune
FANATIK.RO
Singurele 3 zodii care vor fi protejate de divinitate până în ziua de Paște. Au parte de zile bune
Satul care duhnește din cauza fermei de porci. Oamenii au sângerări nazale, femeile sunt sfătuite să nu rămână gravide
Știrileprotv.ro
Satul care duhnește din cauza fermei de porci. Oamenii au sângerări nazale, femeile sunt sfătuite să nu rămână gravide
Claudia Pătrășcanu și-a luat apartament de lux în București. Cum arată designul de la interior / FOTO
Unica.ro
Claudia Pătrășcanu și-a luat apartament de lux în București. Cum arată designul de la interior / FOTO
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
SURSE: Două gafe uluitoare comise de poliţişti în cazul deţinutului periculos evadat. Bărbatul a comis o faptă teribilă în 2017
Observatornews.ro
SURSE: Două gafe uluitoare comise de poliţişti în cazul deţinutului periculos evadat. Bărbatul a comis o faptă teribilă în 2017
Horoscop 10 aprilie 2024. Racii ar fi bine să aibă mai multă grijă de ei, de stările prin care trec, să caute să le înțeleagă mai bine
HOROSCOP
Horoscop 10 aprilie 2024. Racii ar fi bine să aibă mai multă grijă de ei, de stările prin care trec, să caute să le înțeleagă mai bine
RECOMANDĂRI