MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2012 17:11

Cum să fii o mămică fericită

Distribuie

– Mergi la culcare mai devreme. Vei vedea şi vei simţi diferenţa binemeritatului somn şi vei putea să te oferi copilului tău 100%.
– Regândeşte-ţi bugetul. Încearcă să renunţi la unele din cumpărăturile care nu sunt strict necesare şi cu banii economisiţi să plăteşti o doamnă care să vină câteva ore pe săptămână să facă ordine în casă. Vei câştiga atât din punct de vedere fizic, pentru că nu vei mai fi foarte surmenată şi încărcată de treburi, dar şi emoţional, pentru că vei putea petrece mai mult timp cu puiul tău.
– Găteşte deştept. Când găteşti pentru copilul tău, gândeşte în avans şi masa voastră. Pot oare anumite ingrediente să fie refolosite pentru a încropi o cină pentru tine şi soţul tău? O supă sau un pilaf cu legume, fără condimente, vor fi pe placul întregii familii.
– Distrează-te. Fii mai puţin încordată şi încearcă să îţi aduci aminte de trăirile pe care le aveai în copilărie. Dă frâu liber copilului din tine, dansează, joacă-te, cântă şi simte-te bine împreună cu bebeluşul tău.
– Fă ce-ţi place. Încearcă să nu petreci toată perioada în care puiul tău doarme doar pentru treburi casnice. Limitează la o jumătate de oră aceste activităţi, iar restul timpului fă ceva ce îţi aduce bucurie.
– Fă-ţi o rezervă de mâncare. Achiziţionează câteva borcănele cu mâncare bio pentru copii şi păstreaz-o pentru momentele când eşti epuizată şi nu poţi să pregăteşti cele necesare pentru masa bebeluşului.
– Programează întâlniri cu prietene care au copii, pentru că aşa vei avea posibilitatea să socializezi în timp ce copilul tău se joacă şi se simte bine.
– Fiţi din nou un cuplu. Asigură-te că îţi rezervi puţin timp pe care să îl petreci cu partenerul tău. Dragostea şi înţelegerea în familie sunt un atu important în dezvoltarea armonioasă a copilului.
– Cere ajutor. Nu te martiriza doar de dragul complimentelor pe care le primeşti sau din cauza devizei Nimeni nu face la fel de bine ce fac eu'. Te vei epuiza singură şi, eventual, tot la a cere întăriri vei ajunge.

Tratamentul se face şi cu antidepresive

Doctorul psiholog Mirela Fiţa îţi spune la ce semne să fii atentă şi cum se poate trata depresia postnatală. Cele mai frecvente semne ale acestei boli sunt: nelinişte, palpitaţii, senzaţii de frig sau căldură, dureri în piept, amorţeală, dorinţa de a fugi cât mai departe, plâns facil, lipsă de speranţă, insomnii, oboseală extremă, gânduri despre moarte şi sinucidere. Unele femei au teama că-şi vor răni bebeluşul. Tratamentul constă în medicamentaţie bazată pe antidepresive, consiliere şi terapie psihologică', a spus Mirela Fiţa.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii