Mergi direct la conținut »
Ghid de vizitat Andaluzia, din Malaga până în Sevilla și înapoi. Sudul Spaniei este un loc ideal pentru o vacanță de toamnă!
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Ghid de vizitat Andaluzia, din Malaga până în Sevilla și înapoi. Sudul Spaniei este un loc ideal pentru o vacanță de toamnă!

Temperaturile de peste 20 de grade Celsius și zilele însorite vă pot da tonusul ideal pentru a lua la pas orașele spaniole încărcate de influențe maure, aflate în sudul peninsulei. Andaluzia are foarte multe locuri care merită văzute și organizarea vacanței dă ceva bătăi de cap, așa că un program organizat pe zile poate fi de ajutor.

De Ramona Mânzat,

Pentru acest itinerariu, este necesar să închiriați o mașină.

Ziua 1. Aeroport  Malaga – Nerja: 70 de kilometri

De la aeroportul din Malaga, mergeți spre orășelul stațiune Nerja, aflat într-o zonă spectaculoasă de coastă. Dacă avionul aterizează în prima parte a zilei și aveți timp, alegeți, în locul autostrăzii A7, drumul național care șerpuiește mai aproape de malul mării, pentru a vă încărca din start cu albastrul Mediteranei.

În Nerja, localitate cunoscută de pe timpul romanilor, găsiți Balcon de Europa, un loc al cărui nume încearcă să sugereze frumusețea priveliștii pe care o oferă.

Aproape de oraș există niște peșteri descoperite acum 60 de ani, unde este cea mai mare coloană naturală, 32 de metri înălțime, formată din unirea unei stalagmite cu o stalactită, care a intrat în Cartea Recordurilor. Peșterile adăpostesc și desene rupestre datate cu mii de ani înainte de Cristos.

Pont: Pe drumul spre Nerja, puteți să vă opriți să vă plimbați prin satul alb Frigiliana, pentru un prim contact cu un loc autentic andaluz.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

Ziua 2. Nerja – Granada: 95 de kilometri

De la Nerja, părăsiți coasta și mergeți spre Granada. Obiectivul principal aici este Alhambra, un complex de clădiri în stil arab, majoritatea ridicate în perioada musulmană a orașului, printre care și-a făcut loc și un palat baroc al regelui Carol al V-lea.

Grădinile sunt la fel de impresionante ca palatele, care se reflectă peste tot în apa ce amplifică frumusețea locului. 

După Alhambra, puteți să vă rătăciți pe străduțele în pantă ale cartierului Albaicin și, dacă mai aveți energie, treceți și pe strada Caldereria, cu aer de bazar oriental, în drum spre strada Navas, unde puteți încheia ziua la un bar de tapas.

Pont: Ca să fiți siguri că vizitați Alhambra fără să stați la cozi imense, cumpărați biletele din timp, de pe siteul official https://tickets.alhambra-patronato.es .

Ziua 3. Granada – Cordoba: 208 kilometri

Ziua a treia continuă descoperirea urmelor maure ale Spaniei în orașul Cordoba. Punctul central e moscheea – catedrală, cu ale sale peste 800 de coloane marcate de dungi cărămizii, preluate dintr-un templu antic roman, pe care s-a ridicat clădirea ce a fost pe rând moschee și catedrală creștină.

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate. Sunt îndrumate să plătească până în 400 de lei „unde doresc dumnealor”
Recomandări

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate. Sunt îndrumate să plătească până în 400 de lei „unde doresc dumnealor”

 

Centrul istoric al orașului e înconjurat de ziduri romane, iar una dintre căile de acces este un pod construit de romani și reconstruit de mauri. Tot în centrul vechi, istoria complicată a orașului a creat și străduțele animate ale Cartierului Evreiesc.

Ziua 4. Cordoba – Sevilla: 142 de kilometri

Sevilla e orașul în care, dacă puteți, rămâneți mai mult de o zi. Dacă nu, atunci să nu ratați Catedrala gotică Sfânta Maria, cea mai mare biserică din Spania și a treia din lume, unde se află și mormântul lui Cristofor Columb, nici palatul Alcazar, cu ale sale grădini vaste, amenajate în stil francez, italian și arab.

Nu trebuie să ratați nici Piața Spaniei, o clădire semicirculară construită în 1928, cu mozaicuri dedicate tuturor provinciilor spaniole, ce se oglindește într-un luciu de apă prin care vă puteți plimba cu bărcuțe.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

Trebuie să vizitați și cea mai mare structură de lemn din lume, Metropol Parasol, ca să vă convingeți că și arhitectura contemporană poate să uimească.

Ziua 5. Sevilla – Ronda – Mijas – Malaga: 257 de kilometri

La întoarcerea spre Malaga, mai faceți un mic ocol pentru două locuri interesante.

Ronda e un orășel cu clădiri care atârnă pe marginea prăpastiei, străbătut de un râu care îl împarte în două, formând un canion de 100 de metri.

Mijas e un sat tipic andaluz cu case albe pe străduțe strâmte, în pantă, pline de magazinașe.  Are și un părculeț cu vedere la Mediterană.

Ziua 6. Malaga – aeroport: 16 kilometri

Orașul Malaga e încheierea perfectă pentru această vacanță. Dacă nu mai vreți să vizitați încă o fortăreață maură, puteți să admirați puternicele ziduri ale cetății Alcazaba, de oriunde din oraș, așa cum puteți vedea și zidurile Castelului Gibralfaro.

În schimb, descoperiți Malaga lui Picasso, aici aflându-se casa unde s-a născut celebrul pictor și Muzeul Picasso, unde sunt expuse mai multe opere ale artistului.

O plimbare în parcul orașului plin de palmieri și de alte plante exotice, printre care apar fântâni arteziene și statui, o să vă îngreuneze cu siguranță plecarea din această regiune de vis a Spaniei.

Autostrăzile A7 și AP7

Pe Costa del Sol găsiți două autostrăzi care merg oarecum în paralel. Una e aglomerată, dar gratuită, A7, a doua are trafic redus, dar se plătește, AP7.

Pentru închirierea mașinii, am folosit de fiecare dată când am fost în zonă compania locală MalagaCar (www.malagacar.com), pentru prețurile și condițiile bune pe care le oferă. Au sediul lângă aeroport, dar vă așteaptă la Sosiri și vă transportă la sediul lor.

Close
Închide
  Close