Despre importanta instructorului in cadrul unui maraton, povesteste Alex Stancu, ciclist profesionist si, totodata, castigator al competitiei Prima Evadare (cel mai mare maraton de ciclism cross-country, din estul Europei), editia 2018.

Care este rolul instructorului in ecuatia unui cycling marathon outdoor de succes?

Frumusetea sportului sta in faptul ca aduce impreuna oameni diferiti: atat ca forma fizica, dar si ca varsta sau personalitate. Cyclingul este o ramura sportiva savurata de multa lume si printre primele optiuni alese atunci cand se doreste inceperea activitatii fizice. Rolul instructorului de cycling este sa creeze armonie intre participantii la clasa si, mai mult decat atat, sa fie un factor motivator. In cazul unui marathon de cycling, rolul instructorului devine si mai important pentru ca participantii isi doresc sa-si depaseasca niste limite personale, iar instructorul e nevoie sa fie acolo si sa-i motiveze in aces sens. Desigur, cyclingul este si despre having fun, nu doar despre hard work, asa ca un marathon de cycling e nevoie sa cuprinda momente in care participantii sa se bucure ca sunt acolo si ca pedaleaza. Muzica buna, antrenamentul gandit cu perioade de intensitate si de relaxare, felul in care instructorul comunica cu participantii, buna-dispozitie emanata de instructor, toate acestea impreuna fac un maraton de cycling sa fie de succes.

Ce il face pe instructor sa devina un factor motivator determinant?

Insusi rolul de coordonator al antrenamentului il pun pe instructor in ipostaza de a deveni factor motivator determinant. Comunicarea in aces sens este esentiala, iar pentru a avea rezultate bune la final de antrenament, instrctorul e nevoie sa explice de ce sunt importante setarile bicicletelor, cum se fac, sa le spuna participantilor care sunt pasii de pornire, cum urmeaza sa se desfasoare clasa si, desigur, sa emane o stare de spirit pozitiva. In timpul clasei, instructorul este persoana de referinta, atat in ceea ce priveste tehnica de pedalat, cat si complexitatea miscarilor sau efectuarea corecta a acestora. Cel mai important aspect legat de rolul instrctorului este ca acesta e nevoie sa motiveze participanti sa dea mai mult, sa se autodepaseasca, sa simta ca pulsul crescut din perioadele cu intensitate mare le face bine si ii ajuta sa aiba un tonus mai bun sau sa isi imbunatateasca conditia fizica. In final, cand ai in fata ta oameni care cred in tine ca instrctor de cycling e important nu doar sa le atingi oamenilor, dar sa le depasesti.

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense