• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Despre aloe vera

Aloe vera, membră a familiei Liliaceae, este o plantă perenă cu frunze verzi turgescente, unite la nivelul tulpinii în formă de rozetă.

Frunzele de Aloe vera sunt formate dintr-o epidermă (piele) groasă acoperită cu cuticule.

Gelul de Aloe vera este alcătuit din aproximativ 98,5%-99,5% apă, restul de substanțe solide conținând mai mult de 200 de componente diferite, polizaharidele fiind cei mai abundenți compuși.

Au fost identificați și alți compuși chimici interesanți, cum ar fi zaharuri solubile, glicoproteine, antrachinone fenolice, flavonoide, flavonoli, enzime, minerale, aminoacizi esențiali și neesențiali, steroli, saponine și vitamine.

Utilizarea aloe vera datează de aproape 5.000 de ani, de la începuturile Egiptului. De atunci, a fost folosită atât local, cât și oral. Gelul de aloe vera se găsește atunci când rupi pielea cu frunze verzi, este adesea folosit local pentru a trata arsurile, abraziunile, psoriazisul și alte afecțiuni ale pielii.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Este important de subliniat faptul că aloe vera s-a bucurat de o istorie îndelungată, oferind o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind unul dintre remediile pe bază de plante cel mai frecvent utilizate în tratamentul diferitelor boli, care au fost asociate în principal cu polizaharidele și compușii fenolici, principalele componente bioactive prezente în aloe vera.

Gelul de aloe vera – ce beneficii are și la ce poate fi folosit

Atunci când este folosită corect, aloe vera poate ajuta cu o varietate de afecțiuni care ar putea să îți afecteze pielea.

Ingredient de bază vs. plantă

Aloe vera pe care o folosim pe piele în gelurile eliberate fără prescripție medicală este derivată din plantele cu același nume.

De fapt, există mai mult de un fel de aloe, cu un număr estimat de 420 de specii diferite. Cea mai frecvent utilizată formă pentru afecțiunile pielii este o plantă numită aloe barbadensis Miller.

În medicina convențională, aloe vera este folosită ca gel topic, care este obținut din substanța asemănătoare gelului din interiorul frunzelor plantei. Este, de asemenea, posibil să folosești frunzele direct, rupându-le în bucăți și presând gelul.

Cu toate acestea, este mult mai ușor să folosești gelul gata preparat, mai ales în cazul arsurilor și rănilor de urgență. Gelul de aloe care poate fi cumpărat din magazin poate conține și alte ingrediente care calmează pielea, cum ar fi echinacea și calendula.

Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie
Recomandări
Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie

Beneficiile gelului de aloe vera

Dacă te confrunți cu o afecțiune cronică a pielii, este o idee bună să te consulți cu dermatologul înainte de a aplica orice produs pe față.

Arsuri

Pentru arsuri minore, aplică un gel de aloe vera pe zona afectată de până la trei ori pe zi. De asemenea, este posibil să fie nevoie să protejezi zona cu tifon. Acest gel va favoriza vindecarea rapidă a pielii care a fost arsă în incidente minore. Pentru arsuri grave, va trebui să apelezi la un medic.

Gel de aloe vera
Gel de aloe vera

Micile escoriații

Dacă te-ai zgâriat pe bărbie sau pe frunte, poți aplica aloe vera în zona respectivă pentru o ameliorare rapidă a durerii și a senzației de arsură. Folosește acest gel aloe vera Diet Esthetic pur de trei ori pe zi.

Gelul de aloe vera - ce beneficii are și la ce poate fi folosit
Gel aloe vera Diet Esthetic
Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?
Recomandări
Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?

Tăieturi

Structura moleculară a gelului de aloe vera ajută la vindecarea rapidă a rănilor și minimizează cicatricile prin stimularea colagenului și combaterea bacteriilor. Aplică până la trei ori pe zi.

Pielea uscată

Gelul de aloe vera se absoarbe ușor, ceea ce îl face ideal pentru pielea grasă. Cu toate acestea, poate ajuta la tratarea pielii uscate, de asemenea. Ia în considerare înlocuirea cremei hidratante obișnuite cu acest gel calmant cu aloe după baie pentru a te ajuta să sigilezi hidratarea în piele.

gel calmant cu aloe
Gel calmant cu aloe

Citeşte și: Aloe Vera vindecă arsurile şi iritaţiile pielii

Degerături

Degerăturile sunt o afecțiune gravă care necesită tratament medical de urgență. În timp ce gelul de aloe vera a fost folosit istoric ca remediu pentru degerături, ar trebui să mergi la medic pentru a ști ce să faci în continuare. Dacă lucrurile nu sunt atât de grave, poți încerca acest gel din aloe vera pentru piele sensbilă pentru a trata degerăturile.

gel din aloe vera pentru piele sensbilă
Gel din aloe vera pentru piele sensbilă

Eczema

Efectele hidratante ale aloe vera pot ajuta la ameliorarea pielii uscate și mâncărimilor asociate cu eczema.

Gelul de aloe vera poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea dermatitei seboreice. În timp ce această formă uleioasă de eczemă este cel mai adesea întâlnită la nivelul scalpului, poate afecta și părți ale feței și în spatele urechilor.

Așadar, dacă te confrunți cu astfel de probleme, ia o dischetă de bumbac și aplică o mică cantitate din acest gel cu aloe pentru corp, apoi aplică pe zonele problematice. Repetă în fiecare zi.

gel cu aloe pentru corp
Gel cu aloe pentru corp

Psoriazis

La fel ca în cazul eczemelor, aloe vera poate ajuta la ameliorarea inflamației și mâncărimii cauzate de psoriazis. Pentru cele mai bune rezultate, aplică acest gel de aloe vera bio care este 99,55% natural de două ori pe zi pe zona de piele afectată.

gel de aloe vera bio
Gel de aloe vera bio

Acnee inflamatorie

Datorită efectelor antiinflamatorii ale aloe vera, gelul poate ajuta la tratarea formelor inflamatorii de acnee, cum ar fi pustulele și nodulii. Aplică acest gel cu o dischetă de bumbac direct pe coș de trei ori pe zi.

Gelul de aloe vera - ce beneficii are și la ce poate fi folosit
Gel cu o dischetă de bumbac

Pentru un ten uscat, încearcă această cremă hidratantă cu aloe și acid hialuronic, pentru o piele netedă și elastică.

cremă hidratantă cu aloe și acid hialuronic
Cremă hidratantă cu aloe și acid hialuronic

Există posibilitate să beneficiezi de proprietățile acestei plante și sub formă de supliment alimentar.

De exemplu, acest supliment lichid gel de aloe este obținut din plante cultivate organic. Este un suc cu multe minerale, vitamine, enzime și aminoacizi, care contribuie la reglarea metabolismului.

supliment lichid gel de aloe
Supliment lichid gel de aloe

O altă formă de supliment este aloe vera în formă de comprimate. Aceste capsule cu aloe vera sunt ideale pentru detoxifierea și regenerarea organismului. Ajută la sănătatea generală, la sistemul digestiv, nervos și hepatic. Nu conține coloranți, conservanți sau arome artificiale.

Capsule cu aloe vera
Capsule cu aloe vera

Pentru un păr strălucitor și fin, poți încerca masca de păr cu aloe vera de la Garnier. Îți va hidrata părul cu ajutorul formulei vegane cu 98% ingrediente de origine naturală. De fapt, poți aplica masca pe părul uscat, pe lungimi, sau pe părul ud, fără a o clăti ulterior.

masca de păr cu aloe vera de la Garnier
Masca de păr cu aloe vera de la Garnier

Totodată, îți poți cumpăra propria ta plantă de aloe vera, pe care să o crești și cu ajutorul căreia să îți faci măști de față, de păr, să folosești gelul în combinații cu uleiuri și creme pentru arsuri, tăieturi, zgârieturi sau eczeme.

plantă de aloe vera
Plantă de aloe vera

Înainte de a cumpăra un aloe, reține că vei avea nevoie de o locație care să ofere lumină solară puternică, indirectă (sau lumină solară artificială). Lumina directă a soarelui poate usca prea mult planta și îi poate îngălbeni frunzele cărnoase, așa că s-ar putea să fie nevoie să o uzi mai des dacă trăiește într-un loc deosebit de însorit.

Gelul din frunzele de aloe vera poate fi folosit local, dar nu trebuie să fie consumat de oameni sau animale de companie.

Gelul de aloe vera - ce beneficii are și la ce poate fi folosit
Gelul din frunzele de aloe vera

Acesta poate provoca simptome neplăcute, cum ar fi greața sau indigestia și poate fi chiar toxic în cantități mai mari.

Citește și:  Aloe vera – beneficii și utilizări ale plantei elixir pentru sănătate

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
FANATIK.RO
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Satul din România unde se face cea mai gustoasă brânză. Care este secretul și ce se întâmplă, de fapt, cu animalele de aici
FANATIK.RO
Satul din România unde se face cea mai gustoasă brânză. Care este secretul și ce se întâmplă, de fapt, cu animalele de aici
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Știrileprotv.ro
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Unica.ro
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
În proces de divorţ, Cristian Gaţu s-a afişat cu noua parteneră de viaţă. Marele handbalist a rupt tăcerea: "Nu mă simt vinovat" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
În proces de divorţ, Cristian Gaţu s-a afişat cu noua parteneră de viaţă. Marele handbalist a rupt tăcerea: "Nu mă simt vinovat" | EXCLUSIV
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
HOROSCOP
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
RECOMANDĂRI