Mergi direct la conținut »
FOTO - Locurile din România incluse în ghidul Michelin. Atracțiile care au primit cele mai multe stele
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > FOTO - Locurile din România incluse în ghidul Michelin. Atracțiile care au primit cele mai multe stele

FOTO – Locurile din România incluse în ghidul Michelin. Atracțiile care au primit cele mai multe stele

Ghidului Verde Michelin pentru România s-a lansat în a doua sa ediție, la opt ani după prima ediție dedicată țării noastre. Autorii acestuia l-au îmbunătățit cu locații noi unde turiștii străini în căutare de liniște ori peisaje tulburătoare pot încerca senzații pe care nu le-au mai simțit vreodată. Salina Turda, castrul roman Porolissum din Zalău, Valea Maramureșului ori Parcul Național Retezat se află printre acestea

Ghidul Michelin a realizat o introducere a frumuseților României, pornind din capitala București, către Transilvania și Bucovina

România poate fi una din cele mai importante destinații turistice din Europa. Marea Neagră, Dunărea și munții maiestuoși trasează portretul acestei țări și principalele trasee turistice, presărate cu multe mânăstiri, bisericuțe de lemn și sate tradiționale.

Călătoria poate începe în București. Lăsați uimirea la o parte în fața proporțiilor uriașe ale Clădirii Parlamentului și îndreptați-vă către bisericile și muzeele în stil baroc și veți găsi o capitală la nivelul celorlalte capitale europene.

Aventurați-vă în adâncul României, în castelele sale, hanurile și tradițiile ancestrale și explorați legendara Transilvanie, unde orașul baroc Sibiu nu are egal. România tradițională se regăsește, de asemenea, în fermecătoarea Bucovina, bogată în sate decorate cu motive populare și mânăstiri cu picturi care îți taie respirația.

Într-un alt registru, Munții Carpați sunt în egală măsură grandioși. Aici veți găsi vârfuri înalte, cascade încântătoare, defilee adânci și păduri dese, toate acestea așteptând exploratorii. Vă veți îndrăgosti de Delta Dunării, unde pământul și apa se întâlnesc într-o sumedenie de canale, pe care le puteți explora în liniște, la fel ca și malurile Mării Negre. Într-un final, toate prejudecățile pe care le-ați putea avea vor fi spulberate de dragostea de viață și ospitalitatea românilor, mereu prietenoși”.

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

Noutățile din Ghidul Verde Michelin

Ghidul Michelin, lansat pentru prima dată în lume acum 80 de ani, este menit să îi ajute turişti să îşi organizeze călătoria în timpul pe care îl au la dispoziţie, astfel încât să nu rateze cele mai importante obiective turistice. Paradoxal, Ghidul verde Michelin provine la producătorul de anvelope care poartă același nume. Fiecare obiectiv este evaluat pe baza unui set de nouă criterii dezvoltate independent de autorii Ghidului Verde Michelin și primește între una și trei stele în urma recenziei.

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?
Recomandări

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?

 

Trei stele înseamnă merită vizitat, două stele se traduce prin merită o oprire, iar o stea este echivalentul interesant. Un obiectiv poate fi selectat şi descris în ghid chiar dacă nu a primit nicio stea.

Cea de-a doua ediţie aduce un număr mare de locaţii noi, printre care: Maramureş oferă două obiective noi care au primit distincţia de 3 stele, Valea Marei şi Valea Maramureşului, Parcul Naţional Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obţinut 2 stele, de la o stea în prima ediţie, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda şi Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele”, au arătat reprezentanţii Michelin.

Parcul Național Retezat
Parcul Național Retezat

A doua ediţie a Ghidului Verde Michelin România este împărţit în trei secţiuni sugestive. În prima parte, „Să descoperim România”, iubitorii de călătorie sunt purtaţi prin 7 regiuni importante ale ţării, ca mai apoi, în cea de a doua parte, „Să înţelegem România”, să afle atât tainele artei şi tradiţiilor populare, cât şi istoria ţării. Iar partea a treia, „Organizarea călătoriei”, oferă informaţii practice şi utile pentru planificarea în detaliu a excursiilor.

Salina Turda
Salina Turda

Cele zece obiective turistice din România

Mănăstirile pictate din Bucovina ***

Transfăgărăşanul ***

Delta Dunării ***

Biserica Fortificată din Prejmer ***

Sibiu ***

Mănăstirea Hurezi ***

Văile Maramureşului ***

Sighişoara **

Bucureşti **

Castelul Peleş**


Citește și: VIDEO/ Tezaurul neştiut al României. Unde se află cel mai vechi ceas din ţară


Close
Închide
  Close