Mergi direct la conținut »
Ivan Patzaichin a strâns 3.000 de lei pentru copiii din Sfântu Gheorghe, "vânzând" cafea!
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Ivan Patzaichin a strâns 3.000 de lei pentru copiii din Sfântu Gheorghe, "vânzând" cafea!

Ivan Patzaichin a strâns 3.000 de lei pentru copiii din Sfântu Gheorghe, „vânzând” cafea!

Un mare campion este şi un om cu suflet mare. Nu este neapărat o regulă, dar atunci când vine vorba de Ivan Patzaichin acest lucru devine ceva firesc.  

De Florin Ghioca,

O campanie inedită pusă la cale de fostul mare campion împreună cu organizatorii celei de-a 15 ediţii a Festivalului Internaţional de Film „Anonimul” şi cu o firmă distribuitoare de cafea va aduce copiilor din satul Sfântul Gheorghe, de la vărsarea Dunării în Marea Neagră, jucării şi rechizite în valoare de 3.000 de lei. Li s-au alăturat mai mulți copii, unii ai organizatorilor, alții chiar ai localnicilor, cu toții încercând să-i convingă pe cei prezenți în sat să participe la inedita campanie.

Şi asta doar pentru că în fiecare după-amiază a festivalului care s-a desfăşurat în perioada 6-12 august, timp de o jumătate de oră, spectatorii din Campingul Green Dolphin au putut să bea o cafea gratis, în schimbul unei donaţii de minim 15 lei, adică fix vârsta evenimentul cinematografic. Actori, regizori şi public larg deopotrivă, cu toţii au contribuit la reuşita acestei campanii. Pe lângă asta, unii dintre ei au primit chiar și cadouri, constând în pachete care aveau un pachet de cafea și un set format dintr-o ceașcă și o farfurie.

Pe lângă această campanie, în cadrul aceluiaşi festival Patzaichin s-a mai făcut „vinovat” şi de organizarea unei competiţii în care participanţii au dat din pagaie.

Ineditul concurs nautic nu s-a desfăşurat pe Dunăre, deşi aceasta era la doi paşi, ci într-o piscină, în care a fost introdusă o canotcă, barca pe care fostul mare campion a inventat-o şi a făcut-o publică. La competiţie s-au înscris mai multe echipe, unele dintre ele având inclusiv vedete din lumea filmului la start. Printre acestea, actorii Şerban Pavlu şi Emanuel Pârvu (foto sus), care au făcut echipă bună în lungmetrajul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”.

Festivalul Internaţional de Film Independent „Anonimul” s-a desfăşurat în perioada 6-12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, strângând în complexul Green Village lumea bună a cinematografiei, fie că vorbim de cineaşti români sau din ţări precum Islanda, Africa de Sud, Spania, Kazahstan sau Bulgaria. Festivalul din acest an l-a avut ca invitat special pe regizorul Emir Baigazin.

Close
Închide
  Close