Portugalia este cea mai vestică țară din Europa Continentală, are o climă mediteraneană cu multiple variații și este una dintre destinațiile de vacanță preferate pentru turiști din lumea întreagă. Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Portugalia:

Despre Portugalia

Portugalia este o țară în Peninsula Iberică din Europa de Sud-Vest. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania. Republica Portugheză include, de asemenea, arhipelagurile Azore și Madeira din Atlantic, ambele regiuni autonome cu propriile lor guverne regionale⁠.

Portugalia este o țară dezvoltată, cu o economie avansată, cu venituri mari și un nivel de trai înalt.În plus, este considerată ca fiind a 5-a cea mai pașnică țară din lume.

Muzica portugheză⁠ cuprinde o gamă variată de genuri. Cel mai celebru este Fado, o muzică urbană melancolică originară din Lisabona, asociată de obicei cu chitara portugheză⁠ și cu saudade (dorul). Există și Fado de Coimbra⁠, o variantă unică de fado de „serenadă de trubadur”.

Bucătăria portugheză

Bucătăria portugheză este una diversă, fiecare regiune având specificul ei. Portughezii consumă mult cod uscat, pentru care există sute de rețete.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Feluri de fast food specifice sunt Francesinha⁠ din Porto, și sandwich-uri bifanas (porc pe grătar) sau prego (vită la grătar), celebre în toată țara. Arta portugheză a patiseriei își are originea în numeroasele mănăstiri catolice medievale din toată țara. Aceste mănăstiri reușeau, folosind foarte puține ingrediente (mai ales migdale, făină, ouă și puțină băutură alcoolică), să producă o gamă spectaculoasă de produse de patiserie, dintre care pastel de nata⁠ (sau pasteis de nata) originare din Lisabona, și ovos moles⁠ din Aveiro. În toată țara există numeroase restaurante și mici tasquinhas.

Vinurile portugheze sunt recunoscute pe plan internațional din vremea romanilor, care asociau Portugalia cu zeul lor, Bacchus. Astăzi, țara este cunoscută pentru vinurile sale care au câștigat mai multe premii internaționale.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Portugalia

Lisabona

Locuri de vizitat în Portugalia - Cele mai frumoase destinații de vacanță
Locuri de vizitat în Portugalia – Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, este unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa și cu siguranță unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Portugalia. Amplasat pe malul râului Tajo, acest port vibrant din Atlantic este amplasat pe o serie de dealuri care îi sporesc frumusețea. Explorarea centrului istoric al orașului este o călătorie în trecutul său fascinant, cum ar fi puternicul Castelo de São Jorge și Alfama, cea mai veche parte a Lisabonei.

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

O colecție de muzee de talie mondială extinde experiența culturală turiștilor. La est, departe de centrul orașului, vă puteți minuna vizitând Parcul das Nações și locurile sale care atrag mulțimea ca un magnet, cum ar fi strălucitorul Oceanário.

La vest, în Belem, Epoca de aur a Descoperirilor a Portugaliei este oglindită în magnificul Mosteiro dos Jeronimos și în ciudatul Torre de Belem, ambele situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Între ele, puteți merge prin piațete frumoase mărginite de copaci. De asemenea, puteți face o plimbare de-a lungul esplanadelor largi, pe malul râului. Sau puteți să admirați panorame uluitoare de la diferitele miradouros.

Porto

Locuri de vizitat în Portugalia - Cele mai frumoase destinații de vacanță
Locuri de vizitat în Portugalia – Porto

Cu arhitectura sa robustă din granit, Porto, al doilea oraș al Portugaliei, răsplătește vizitatorii cu o experiență foarte diferită de cea a capitalei țării.

Recunoscut de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial, Porto este o destinație înzestrată cu biserici în stil baroc și clădiri neoclasice care numără unele dintre cele mai bune exemple de acest gen din țară. De remarcat în mod deosebit sunt Torre dos Clerigos, asemănătoare unui ac, și impunătoarea Se, catedrala orașului.

Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni
Recomandări
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni

O altă structură de reper este emblematicul Ponte Dom Luis I, spectaculosul pod de fier cu două etaje care străbate Douro și leagă orașul de Vila Nova de Gaia. O plimbare relaxantă de-a lungul Ribeira te duce înapoi în timp și poți respira atmosfera sărată a locului.

Râul oferă un traseu pitoresc către Valea Douro, un peisaj înverzit de dealuri terasate presărate cu cătune și sate. O opțiune populară de vizitare a obiectivelor turistice este să vă alăturați uneia dintre numeroasele croaziere care străbat calea navigabilă șerpuitoare. Cu siguranță, orașul Porto se numără printre cele mai impresionante locuri de vizitat în Portugalia.

Sintra

Obiective turistice în Portugalia - Sintra
Obiective turistice în Portugalia – Sintra

Sintra este una dintre pietrele prețioase din coroana strălucitoare a obiectivelor turistice ale Portugaliei. Recunoscut de UNESCO pentru peisajul său cultural remarcabil, acest oraș istoric și captivant merită măcar o zi pentru a fi vizitat. În plus, vizitatea Sintra este una dintre cele mai populare excursii de o zi din Lisabona.

Aflat la baza dealurilor împădurite Serra da Sintra, orașul este dominat de emblematicul Palácio Nacional, frumos marginit cu case pictate într-o paletă de roz pal și ocru cu stropi de galben.

Privind în jos peste acest decor demn de o carte poștală, se află vechiul Castelo dos Mouros, aparent cioplit din escarpa de granit pe care o străbate. Pe cel mai înalt deal se află fermecatorul Palacio da Pena, folosit în secolul al XIX-lea ca refugiu de vară de către familia regală portugheză.

Sintra oferă o mulțime de trasee de drumeții pentru pasionații de mers pe jos, dar veți avea nevoie ceva antrenament pentru a cuceri dealurile solicitante din jurul orașului. Cele mai înalte puncte panorame impresionante pe coasta Atlanticului și în îndepărtatul Cascais.

Obidos

Obidos - Locuri de vizitat în Portugalia
Obidos – Locuri de vizitat în Portugalia

Printre cele mai apreciate locuri de vizitat în Portugalia se numără și Obidos.

Obidos este visul unui artist. Un sortiment de căsuțe văruite în alb, cafenele și magazine de artizanat care mărginesc o serie de străzi înguste și pietruite sunt complet închise de ziduri medievale robuste. Merită cu siguranță o oră de drum spre nord din Lisabona pentru a ajunge la el.

Unul dintre obiectivele turistice din acest oraș este Igreja De Santa Maria, cu un interior minunat de azulejos (plăci) albastru și alb din secolul al XVII-lea.

Josefa de Óbidos este, de asemenea, un muzeu din piața atractivă a orașului ce include opere de artă rare ale pictoritei din secolul al XVII-lea.

Puteți merge de-a lungul vârfului crenelurilor pentru panorame minunate asupra acoperișurilor de teracotă și a câmpiilor luxuriante de dincolo. Fortificațiile fac parte din castelul emblematic. Castelul în sine este acum un hotel de epocă de lux.

Locuri de vizitat în Portugalia – insule și peisaje de vis

Lagos

Lagos - Portugalia
Lagos – Portugalia

Unul dintre cele mai importante orașe stațiuni din Portugalia, Lagos se bucură de căldura soarelui Algarve și este destinația preferată de vacanță pentru mii de vizitatori, care se îngrămădesc pe coasta de sud a țării în fiecare an.

Cunoscut pentru plajele fabuloase care flanchează orașul de o parte și de alta a portului său internațional, Lagos găzduiește și câteva formațiuni de stâncă cu adevărat magice, stânci de gresie care se înalță peste o serie de peșteri marine și grote cu forme ciudate. Acestea pot fi vizitate ca parte a unei croaziere de vizitare a obiectivelor turistice pline de distracție, printre numeroase alte opțiuni de sporturi acvatice.

Înapoi pe pământ, atracțiile culturale ale Lagos includ remarcabilul Museu Municipal și Igreja de Santo Antonio alăturată, al cărei interior este unul dintre cele mai bogat decorate din întreaga regiune.

Și dacă apreciați apusurile, veți iubi Ponta da Piedade: farul este un loc preferat pentru a vedea cum soarele se scufundă sub orizontul atlantic.

Parque Nacional da Peneda-Geres

Parque Nacional da Peneda-Geres
Parque Nacional da Peneda-Geres

Magnificul Parque Nacional da Peneda-Gerês este una dintre cele mai mari minuni naturale ale țării. Ocupând peste 700 de kilometri pătrați în regiunea Minho de nord-est a Portugaliei, lângă granița cu Spania, terenul stâncos cuprinde peisaje montane dramatice, văi luxuriante, cascade care se prăbușesc și lacuri adânci, limpezi ca cristalul.

Satele tradiționale, cătunele tăiate din granit și chiar o veche stațiune balneară, Caldas do Gerês, adaugă personalitate acestui peisaj sumbru, dar frumos.

Lupii și mistreții încă cutreieră regiunile mai îndepărtate ale parcului, în timp ce deasupra, vulturii aurii spiralează fără efort peste vârfuri dramatice.

Parcul este un magnet pentru pasionații de călătorii în aer liber. Traseele marcate oferă o mulțime de oportunități de drumeții, de la plimbări de două ore până la drumeții de o zi. Pensiunile rurale împrăștiate și câteva locuri de camping sunt foarte apreciate, deși există hoteluri în orașele mai mari.

Primăvara este un moment ideal pentru a vizita Parque Nacional da Peneda-Gerês, cu peisajul rural deja înflorit. Dar, chiar și în mijlocul iernii, această destinație extraordinară rămâne un loc cu totul special.

Insulele Madeira

Insulele Madeire- Portugalia
Insulele Madeire- Portugalia

Madeira este un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Constând din două insule locuite -Madeira și Porto Santo – și trei insule nelocuite, formează împreună cu Ilhas Selvagens, Regiunea Autonomă Madeira cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la aproximativ 580 km de coasta africană și la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Madeira constitutuie o regiune ultraperiferică a Uniunii Europene.

Amplasarea geografică și relieful muntos determină un climat blând, cu temperaturi medii situate între 22 °C vara și 16 °C iarna. Clima subtropicala este favorabila culturilor de viță de vie -cu renumitul vin de Madeira-, trestie de zahăr, bananieri, portocali, lămâi.

Cristofor Columb a locuit pe insula Porto Santo timp de 12 ani, înainte de a pleca în călătoriile sale istorice peste ocean.

Insulele Azore

Locuri de vizitat în Portugalia - Insulele Azore
Locuri de vizitat în Portugalia – Insulele Azore

Mama Natură a creat un ținut plin de frumusețe naturală, gata de explorat, în imensitatea albastră a Oceanului Atlantic: Insulele Azore.

Cele nouă insule din Azore se întind pe mai mult de 600 km. Toate insulele au origini vulcanice, deși Santa Maria are și o contribuție la recif. Muntele Pico de pe Insula Pico, la 2.351 m altitudine, este cel mai înalt din toată Portugalia. Azore sunt de fapt vârfurile unora dintre cei mai înalți munți de pe planetă, măsurate de la baza lor de pe fundul oceanului. Arhipelagul formează Regiunea Autonomă Azore, una dintre cele două regiuni autonome ale Portugaliei, împreună cu arhipelagul Madeira.

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Portugalia!

Biserica Sao Francisco din Porto. Foto: 123rfIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (8)

Costica2023   •   25.01.2024, 09:58

Portugalia este cunoscută pentru vinurile sale, în special pentru vinul de porto din regiunea Douro

Costica2023   •   25.01.2024, 09:56

Portugalia are o istorie îndelungată și o moștenire culturală impresionantă.

Costica2023   •   25.01.2024, 09:56

Clima Portugaliei este în general blândă și plăcută, ceea ce face țara atractivă pentru turiști tot timpul anului

Vezi toate comentariile (8)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Copacul pe care să-l plantezi în curte dacă vrei prosperitate și noroc. Face flori superbe și are o mulțime de beneficii
FANATIK.RO
Copacul pe care să-l plantezi în curte dacă vrei prosperitate și noroc. Face flori superbe și are o mulțime de beneficii
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Ce să pui în mâncarea de urzici ca să-ți iasă gustoasă, așa cum o făcea bunica. Îi dă o aromă deosebită
FANATIK.RO
Ce să pui în mâncarea de urzici ca să-ți iasă gustoasă, așa cum o făcea bunica. Îi dă o aromă deosebită
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Știrileprotv.ro
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Observatornews.ro
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
HOROSCOP
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
RECOMANDĂRI